Καβάλα: Ρεκόρ… κρύου Σεπτέμβρη μήνα [πίνακας θερμοκρασιών]

Πού έσπασαν τα ρεκόρ απόλυτης ελάχιστης θερμοκρασιακής τιμής Σεπτεμβρίου και πού καταγράφηκε ρεκόρ 20ετίας-Τι κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Meteokav το οποίο «έπεσε» μέσα στην πρόβλεψη για κάθοδο κρύου-Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Επιβεβαιώθηκε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο η πρόβλεψη της ομάδας του Meteokav για κάθοδο κρύου [διαβάστε εδώ την καιρική πρόγνωση], με τις θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021 να πέφτουν στα ηπειρωτικά του Νομού Καβάλας σε μονοψήφιες τιμές, ενώ στα παράκτια και στην πόλη οι θερμοκρασίες πλησίασαν τους 10°C.

Σε πολλούς σταθμούς του Meteokav οι οποίοι λειτουργούν για πολλά χρόνια και «τροφοδοτούν» ένα αρχείο δεδομένων πολλών ετών, έσπασαν τα ρεκόρ απόλυτης ελάχιστης θερμοκρασιακής τιμής Σεπτεμβρίου, ενώ σημειώνεται ότι οι μετεωρολογικοί σταθμοί οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την άντληση των στοιχείων τα οποία αποτυπώνονται στον πίνακα (βλ. παρακάτω) είναι επαγγελματικών προδιαγραφών για να μπορούν τα δεδομένα να είναι συγκρίσιμα.

Στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 21 ετών (7,6 βαθμοί Κελσίου), ενώ στην πόλη της Καβάλας το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 11,4°C στον σταθμό της Δεξαμενής (Σεπτέμβριος 2008) το οποίο και ξεπεράστηκε από τον σταθμό της Ραψάνης.

Πιθανότατα, στο εσωτερικού του κάμπου Καβάλας-Δράμας να καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, αφού τόσο και η Ελευθερούπολη όσο και τα Προσφυγικά βρίσκονται στο νοτιοδυτικό και νοτιανατολικό άκρο του κάμπου αντίστοιχα.

Παρόμοιες θερμοκρασιακές τιμές θα έχουμε και το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021, ίσως και ελαφρώς χαμηλότερες στα ηπειρωτικά, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο και από το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένεται περαιτέρω αύξηση τόσο σε ελάχιστες όσο και σε μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές με σταδιακή επιστροφή σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.