ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Το λάθος ερώτημα της ΕΠΟ, έφερε το «όχι» της FIFA

Πως θα έπρεπε να κινηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία για να δικαιωθεί το «καραβάκι» στην Ελβετία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νομικού του επιτελείου

Εν αναμονή των εξελίξεων (και) στο μέτωπο των αντιδράσεων των 9 ομάδων της Super League 2 που πρωτόδικα (ύστερα από την προσφυγή της ΑΕΛ) έχασαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν πάνω από 2 παίκτες άνω των 25 ετών, βρίσκονται στον ΑΟΚ. Αν και τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κάποια κινητικότητα σε ότι αφορά το υπάρχουν έμψυχο υλικό με συναντήσεις στο γήπεδο, εν τούτοις όλοι στην ομάδα περιμένουν να μάθουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας των μεταγραφών από την ΕΠΟ, έτσι ώστε η ομάδα να αποκτήσει πολλά περισσότερα από τα 9 επαγγελματικά δελτία που απαιτούνται από τον κανονισμό. Αν λοιπόν το εφετείο, στο οποίο προσέφυγαν οι 9 ομάδες, δεν τις δικαιώσει η πίεση προς τον Ομοσπονδία προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά οι ποδοσφαιριστές που θα μείνουν χωρίς ομάδες θα μεγαλώσει, οπότε υπάρχει μια… χαραμάδα ελπίδας για το «καραβάκι»!

Δια της… πλαγίας δικαίωση

Όπως έχει επισημανθεί και άλλες φορές τις προηγούμενες ημέρες, στον ΑΟΚ και ειδικότερα στον Άλεξ Χαντιτάτζι είναι πλέον εδραιωμένη η απόφαση η ομάδα να μη δεχτεί τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που κέρδισε πανάξια στο γήπεδο την περασμένη χρονιά, δηλαδή τη συμμετοχή στη Super League 2. Κι αφού αυτό στάθηκε δυνατόν να συμβεί μέσω του υπάρχοντος συστήματος, ας συμβεί τουλάχιστον δια της… πλαγίας μέσω του ανοίγματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μεταγραφών της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, έτσι ώστε η ομάδα να αποκτήσει και επίσημα ποδοσφαιριστές (ανεπίσημα έχει συμφωνήσει με περισσότερους από 16) και να ενεργοποιηθεί επιτέλους το πιστοποιητικό συμμετοχής που απέκτησε με κόπους, αγώνα και πολλές καθυστερήσεις από την ΕΕΑ.

Το «παράδοξο» με τον ΑΟΚ

Γιατί έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το «χαρτί» που ο ΑΟΚ θα έπρεπε να είχε ήδη από τα τέλη Αυγούστου, και με το οποίο θα μπορούσε άνετα να «χτίσει» μια ανταγωνιστική ομάδα, το πήρε στις αρχές Οκτωβρίου όταν είχε ήδη ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος. Αυτό το «παράδοξο» η ομάδα θέλησε να το διορθώσει καταφεύγοντας ακόμα και στη FIFA, ωστόσο ούτε κι εκεί βρήκε δικαίωση. Και κάπου εδώ προκύπτει το ερώτημα. Γιατί συνεχίζει να μιλάει για δικαίωση ο ΑΟΚ, αφού η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα του;

Ακόμα περιμένει πληροφόρηση από την ΕΠΟ

Δυστυχώς για τον ΑΟΚ, επειδή η FIFA «συνδιαλέγεται» μόνο με Ομοσπονδίες, η επικοινωνία μαζί της έγινε μέσω ΕΠΟ, η οποία έστω και καθυστερημένα απέστειλε το ερώτημα της για το αν θα μπορούσε να παρατείνει τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.  Όπως αποδείχτηκε όμως η διατύπωση του ερωτήματος ήταν λανθασμένη και εξαιτίας αυτού του… λάθους η συγκεκριμένη απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετική απ’ αυτή που έδωσε.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι στον ΑΟΚ δεν έχουν επίσημη πληροφόρηση από την Ελληνική Ομοσπονδία για το ακριβές περιεχόμενο της ερώτησης, αν και τους ζητήθηκε επίσημα από την ομάδα. Το μόνο που δημοσιοποίησαν ήταν το «όχι» από την Ελβετία! Εξ αιτίας όμως της παρουσίας του Καναδοϊρανού στη Ζυρίχη, στο «καραβάκι» γνωρίζουν (έστω και ανεπίσημα) τη διατύπωση του ερωτήματος και γι’ αυτό το χαρακτηρίζουν λανθασμένο.

Αυτό έπρεπε να ήταν το σωστό ερώτημα

Με λίγα λόγια δηλαδή η ΕΠΟ ζήτησε άδεια από την υπερκείμενη Ποδοσφαιρική Αρχή για παράταση της μεταγραφικής περιόδου, κάτι που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει.

Αυτό που θα μπορούσε να γίνει και είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχει είναι (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νομικού επιτελείου της ομάδας) να πάρει την απόφαση για παράταση των μεταγραφών για ένα μικρό χρονικό διάστημα 2-3 ημερών και στη συνέχεια να ζητήσει την έγκριση της FIFA, αιτιολογώντας τη δική της απόφαση και περιγράφοντας το «παράδοξο» που αντιμετωπίζουν όχι μόνο ο ΑΟΚ, αλλά και η Ζάκυνθος και ο Ασπρόπυργος.