Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Μητσοτάκης έχει μειώσει πάνω από 40 φόρους· ο Τσίπρας είχε επιβάλει 23 και λεηλάτησε τις συντάξεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα του ψέματος και των fake news», τόνισε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

Τη διαρκή στήριξη της κοινωνίας, σε όλες τις κρίσεις που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αλλά και τη βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει αυτή την πολιτική, υπογράμμισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μοναδική που εν μέσω μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης που επέφερε την παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει μειώσει, τουλάχιστον, 40 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα, με 43,3 δις ευρώ στηρίξαμε εργαζομένους, επιχειρήσεις και ανέργους, ενώ λόγω της ενεργειακής κρίσης στηρίζουμε τα νοικοκυριά με 750.000.000 ευρώ και, εδώ είμαστε, να αυξήσουμε το ποσό αυτό για όσο χρειαστεί», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Επικαλέστηκε δε τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών αυξήθηκε, σε ετήσια βάση, κατά 7,3% το β΄ τρίμηνο του 2021, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 4,8%.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την εφαρμοζόμενη πολιτική, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε επιβληθεί το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και 23 φόροι που “γονάτισαν” την κοινωνία, κατά τα λεγόμενα του κ. Τσακαλώτου, καθώς και 20 φορές λεηλάτησε τις συντάξεις.

»Θυμίζω επίσης, την τραγική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, που επιβάρυνε την οικονομία μας με 100 δις ευρώ, το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και την επιβολή των capital controls. Δυστυχώς, συνεχίζεται και σήμερα ο λαϊκισμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραμένει το κόμμα του ψέματος και των fake news».