Καβάλα: Ένα βιωματικό «μάθημα» για τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες [φωτογραφίες]

Αν δεν νιώσεις, πως θα κατανοήσεις; Ντίνος Διαλεκτόπουλος και Γιώργος Παπαδόπουλος έδειξαν στα παιδιά πώς είναι η καθημερινότητα και δη η αθλητική ζωή ενός αθλητή με κινητικά προβλήματα

Αν δε νιώσεις, πώς θα κατανοήσεις; Αν δεν κατανοήσεις, πώς θα αποδεχτείς; Αν δεν αποδεχτείς, πώς θα αγαπήσεις; Με αυτό το σκεπτικό το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού τίμησε την 3η Δεκέμβρη, Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με ένα βιωματικό «μάθημα».

Προσκεκλημένη ήταν ο αθλητής τένις με αμαξίδιο, Ντίνος Διαλεκτόπουλος και αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο, Γιώργος Παπαδόπουλος, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά πώς είναι η καθημερινότητα και δη η αθλητική ζωή ενός αθλητή με κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα, τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς είναι να αγωνίζεσαι σε τροχοκαρέκλα και «βομβάρδισαν» τους αθλητές με ερωτήσεις, ενώ θέλησαν και τα ίδια να βιώσουν την εμπειρία της άθλησης σε αμαξίδιο.

Η εμπειρία, πάντως ήταν εξίσου επικερδής και για τους αθλητές, οι οποίοι συναναστράφηκαν με τα μικρά παιδιά, άκουσαν τις ερωτήσεις τους και τους έδειξαν στην πράξη ό,τι διαβάζουν στη θεωρία, ενώ παράλληλα ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του σχολείου για την πρόσκληση.

Επόμενη στάση το Δημοτικό Σχολείο του Αμυγδαλεώνα την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, σε ένα ακόμη βιωματικό «μάθημα» με τους μικρούς μαθητές και μια εμπειρία που τιμά στην πράξη το νόημα της 3ης Δεκεμβρίου.