ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Απορρίφθηκε η ένσταση της Καρδίτσας

Ο Αθλητικός Δικαστής έκανε δεκτά τα επιχειρήματα του ΑΟΚ, σε ότι αφορά τον Σαμπανίδη και έτσι το παιχνίδι με την Αναγέννηση θα οριστεί για 3η φορά

Το… σερί των επιτυχιών της Καβάλας στις δικαστικές διαμάχες τη φετινή χρονιά συνεχίστηκε και με την υπόθεση της ένστασης που κατέθεσε η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία ζητούσε να της κατακυρωθεί το παιχνίδι με τον ΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική της Super League το οποίο αναβλήθηκε για 2η φορά στις αρχές του 2022 λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στο «καραβάκι».

Η Θεσσαλική ομάδα υποστήριζε ότι ένας παίκτης του ΑΟΚ, και συγκεκριμένα ο Σαμπανίδης που ήταν δηλωμένος ως θετικός στον Covid-19 δεν ανήκε τυπικά στην ομάδα της Καβάλας μιας και δεν του είχε εκδοθεί δελτίο. Γι’ αυτό το λόγο ζητούσε να της κατακυρωθεί ο αγώνας.

Η άποψη όμως του αθλητικού δικαστή είναι ότι όλα έγιναν νόμιμα, αλλά και ότι οι όποιες «παρατυπίες» υπήρχαν στην υπόθεση δεν αφορούσαν λάθη της Καβάλας αλλά κάποιου συγκεκριμένου υπαλλήλου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτή άλλωστε ήταν και η υπερασπιστική γραμμή του ΑΟΚ στο δικαστήριο, που πείστηκε τελικά για το δίκαιο των επιχειρημάτων του.

Η Επίσημη Ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της απόφασης αναφέρει σχετικά:
«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ως απαράδεκτη. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του καταβληθέντος παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής. (αναβολή αγώνα με ΠΑΕ Καβάλα 2.1.22)».

Στις 26 Ιανουαρίου το εξ αναβολής με τα Τρίκαλα

Εν τω μεταξύ η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό ότι ο αγώνας της Καβάλας με τα Τρίκαλα που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊου των φιλοξενούμενων, θα διεξαχθεί όπως άλλοι 3 της 11ης αγωνιστικής και 2 της 12, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Σας ενημερώνουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων λόγω Covid 19 που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 26.1.2022 στις 15:00
Τετάρτη 26.1.2022 (15:00)
Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας – 11η αγωνιστική
Αλμωπός Αριδαίας – ΠΑΟΚ Β’ – 11η αγωνιστική
Καβάλα –  Τρίκαλα – 11η αγωνιστική
Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου – 11η αγωνιστική
Βέροια ΝΠΣ – Απόλλων Πόντου – 12η αγωνιστική
Πανσερραϊκός – Πιερικός – 12η αγωνιστική