Αυτά είναι τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του ΑΟΚ

Οι προπονήσεις ξεκινούν με 21 ποδοσφαιριστές στο προπονητικό κέντρο του Κρυονερίου – Διαβάστε τον προγραμματισμό που υπάρχει για τη συμπλήρωση του ρόστερ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

Με 21 ποδοσφαιριστές θα γίνει το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας που ξεκινάει στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΚ το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο του Κρυονερίου.

Στη διάθεση του Γιώργου Αγγελίδη θα βρίσκονται αρχικά 14 παίκτες που υπολογίζονται για την ανδρική ομάδα και 7 (πιο) νεαρά παιδιά που θα δοκιμαστούν σ’ αυτή την πρώτη φάση της προετοιμασίας του συλλόγου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ανάμεσα στους αθλητές της «πρώτης γραμμής», που θα είναι ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας θα βρίσκονται πιθανότατα ο 20χρονος Γιώργος Μανίσογλου και ο 19χρονος Τάσος Μαγκαφίνης.

Ο πρώτος αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ, με καταγωγή από Χρυσούπολη, με θητεία σε Νέστο, Ξάνθη, Αλμωπό Αριδαίας και εσχάτως Τρίκαλα, ενώ δεύτερος (γιος του γνωστού προπονητή, Δημήτρη Μαγκαφίνη) είναι αριστερός μπακ και έχει αγωνιστεί σε Κ19 ΑΟΚ, Κ19 Ξάνθης, Αετό Οφρυνίου, Πανθρακικό και Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου.

Οι μεταγραφικές προτεραιότητες

Σύμφωνα με το νεαρό προπονητή του ΑΟΚ, η προσπάθεια για τη δημιουργία του ρόστερ της ομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη με προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή, είναι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην αμυντική γραμμή και στην επίθεση. Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν κινήσεις και για τη μεσαία γραμμή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των θέσεων του έμψυχου υλικού θα έχει καλυφθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ θα υπάρχουν και κάποια κενά, για ευκαιρίες που μπορεί να εμφανιστούν στην πορεία.

Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων

Στον ΑΟΚ ετοιμάζονται μεν με ορίζοντα ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 2 Οκτωβρίου, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο πάντως έχει κλειστεί ένας κύκλος 5 φιλικών αγώνων, που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Τα φιλικά παιχνίδια είναι τα εξής:

  • Παρασκευή 26/8: Βύρωνας (Προπονητικό Κρυονερίου)
  • Σάββατο 3/9: Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (Προπονητικό Κρυονερίου)
  • Σάββατο 10/9: Άρης Πηγών (γήπεδο Πηγών)
  • Σάββατο 17/9: Άρης Αβάτου (Ξάνθη)
  • Σάββατο 24/9: Απόλλων Παραλιμνίου (πιθανόν στο «Ανθή Καραγιάννη»).