Δήμος Καβάλας: Συνάντηση Μουριάδη με τον Πρέσβη του Ισραήλ

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς για το πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς, ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Ισραήλ

Συνάντηση μισής ώρας με τον Πρέσβη του Ισραήλ, Νόαμ Κατς, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς για το πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς, ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Ισραήλ.

Ο κ. Κατς επισήμανε πως ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσε να ενταχθεί στο “Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Υγεία”, που σύστησαν πριν από λίγους μήνες 19 Δήμοι της Ελλάδας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στο ενδεχόμενο προώθησης νέων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, μέσω της αξιοποίησης του κτηριακού αποθέματος που υπάρχει στην Καβάλα.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ εξέφρασε την οδύνη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας ότι η χώρα του παραμένει στη διάθεση των ελληνικών αρχών για την παροχή βοήθειας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας.