AO Καβάλα: Επιστροφή στις νίκες! 0-2 στο Ορφάνι

Με γκολ των Κατσαμάγκα και Βασιλόπουλου πήρε το ντέρμπι της Καβάλας και εκμεταλλεύτηκε τα «στραβοπατήματα» των υπόλοιπων πρωτοπόρων της βαθμολογίας

Στο μονοπάτι των επιτυχιών επέστρεψε το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα της Καβάλας, η οποία στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας πήρε το ντέρμπι της Καβάλας που έγινε στο Ορφάνι, επικρατώντας του τοπικού Μέγα Αλέξανδρου με 0-2! Η επιτυχία αυτή, έστω κι αν επιτεύχθηκε στην έδρα του ουραγού της βαθμολογίας, παίρνει μεγαλύτερη σημασία και από το γεγονός ότι και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας… «βόλεψαν» το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη που κέρδισε έδαφος στη «μάχη» της κορυφής.
Το παιχνίδι που παρακολούθησε πολύς κόσμος από το Ορφάνι και τη γύρω και περιοχή, αλλά και από την Καβάλα, ήταν ανοιχτό μιας και οι γηπεδούχοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν και προσπάθησαν για το καλύτερο. Ο ΑΟΚ ευτύχησε να σκοράρει στο τέλος του 1ου μέρους και στην αρχή του 2ου και έτσι «καθάρισε» σχετικά νωρίς την υπόθεση «τρίποντο», έχοντας απέναντι του μια ομάδα που έδειξε καλά στοιχεία, είχε ορισμένες καλές στιγμές και θα μπορούσε μάλιστα να προηγηθεί στο 1ο ημίχρονο.

Γκολ και φάσεις

  • Στο 15’ σουτ του Ρουμπιέ πάνω από το δοκάρι, ενώ 5 λεπτά αργότερα το Ορφάνι χάνει μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Ντουσάι.
  • Στο 30’ σουτ του Σαλπιγγίδη αναγκάζει τον τερματοφύλακα του «Μέγα» σε σωτήρια επέμβαση, ενώ στο 33’ κεφαλιά του Κατσαμάγκα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπαρέττας πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφ-σαιντ.
  • Το 0-1 γίνεται στο 45ο λεπτό μετά από ωραίο συνδυασμό Μπαρέττα, Ρουμπιέ και Κατσαμάγκα, με τον τελευταίο να πλασάρει επιτυχημένα. Στο 2ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου γίνεται και το 0-2 με κεφαλιά του Βασιλόπουλου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σαλπιγγίδη.
  • Στο 60’ και το 85’ το Ορφάνι χάνει ευκαιρίες με τον Καρακούτη, με τον Σταθάκη να διώχνει σωτήρια την μπάλα.

Οι Συνθέσεις

ΜΑ Ορφανίου: Παπαδόπουλος, Μπιλικμπάσι, Τσάτσος, Κόμνος, Ανδρεανίδης (84’ Λιόλιος), Ντοσάϊ (79’ Ιωακειμίδης), Αφεντουλίδης, Καρακούτης, Μπρούνο, Μτσεντλισβίλι, Γεωργιάδης
ΑΟ Καβάλα: Σταθάκης, Γερογιάννης, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης, Κατσαμάγκας (46’ Βαφειάδης), Ρουμπιές (86’ Δημητρακούδης), Ιορδανίδης, Μπαρέττας (70’ Καρακώστας).