Κυριάκος Μητσοτάκης από Ελευθερούπολη: Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή μπάχαλο

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «βέρτιγκο παλινωδιών» - «Η "Δήμητρα" αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα ήταν γελοία» - Όλη η ομιλία του στην Ελευθερούπολη

Περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια ημέρα μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Πρώτος σταθμός της περιοδείας Μητσοτάκη ήταν η Ελευθερούπολη όπου μίλησε σε συγκεντρωμένους σε κεντρικό σημείο της πόλης.

«Το δίλημμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω. Είναι, για να το πω πολύ απλά, όπως θα το λέγατε στο καφενείο: Σταθερότητα ή μπάχαλο», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο παλινωδιών», ενώ για το σχέδιο «Δήμητρα», επισήμανε ότι «αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να ήταν γελοίο».

«Ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σ’ ένα “βέρτιγκο παλινωδιών”. Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων. Τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις, λέει, ανοχής. Αν μας λείπουν, λέει, 10 – 15 βουλευτές, είπε ο κ. Τσίπρας, ε, δεν πειράζει θα βάλει πλάτη το ΜέΡΑ 25 και ποιος; Και το ΚΚΕ!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η “Δήμητρα”, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο. Γιατί επανήλθε αυτή η συζήτηση στο προσκήνιο; Επειδή αυτοί οι οποίοι οραματίζονται την κυβέρνηση των ηττημένων ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τον κ. Βαρουφάκη, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βγουν οι αριθμοί. Είναι ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος φροντίζει να μας θυμίζει τι ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό το οποίο έγινε. Στους συνταξιούχους δεν χρειάζεται να το πω. Διότι, θυμάστε, όταν περιμένατε στις ουρές για να πάρετε τα 60 ευρώ, και πως η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μην τους αφήσουμε να ξανακάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε αυτό το μακρινό σενάριο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου».

«Άρα το δίλημμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω. Είναι να το πω πολύ απλά, όπως θα το λέγατε στο καφενείο, σταθερότητα ή μπάχαλο. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση σήμερα για κυβερνήσεις εκτός από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω βερεσέ, είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια. Το μόνο το οποίο θα οδηγούσαν θα ήταν σε μία παρατεταμένη αστάθεια και σε μία ακυβερνησία την οποία η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις και σημείωσε: «επειδή πολλά ακούω από κάποιους οι οποίοι τελευταία μέσα στον πανικό τους θέλουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, εγώ τους απαντώ: όπου κι αν πάω στην πατρίδα δεν χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Βλέπετε τον κόσμο ο οποίος είναι σήμερα εδώ. Παντού ο κόσμος βγαίνει και προσέρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Μας στηρίζει. Εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση και η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική μεγάλης νίκης σε αυτή την εκλογή, η οποία θα διεξαχθεί σε κάτι παραπάνω από τρεις εβδομάδες από τώρα. Μία εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και τους κάλεσε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να επιλέξουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που εγγυάται, όπως είπε, καλύτερες δουλειές, σπίτια και προκοπή και όχι «εκείνους που ντρέπονται για το παρελθόν τους και δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον των νέων».

Τον πρωθυπουργό, στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και κάτοικοι της Ελευθερούπολης. Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Καβάλας μακάριος Λαζαρίδης και υποψήφιοι βουλευτές από την Καβάλα και τη Δράμα.

Όλη η ομιλία Μητσοτάκη στην Ελευθερούπολη

Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχα, φίλες και φίλοι, κύριοι συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή, για ακόμα μία φορά στον Δήμο σας, εδώ στο Παγγαίο.

Η αλήθεια είναι ότι το έχω γούρι να περνάω από τα μέρη σας πριν από κάθε σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Το έκανα και όταν διεκδικούσα την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας το 2015. Το έκανα και όταν διεκδικούσαμε την Πρωθυπουργία το 2019, το κάνω και τώρα και είμαι απολύτως σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Επειδή πολλά ακούω από κάποιους, οι οποίοι τελευταία μέσα στον πανικό τους θέλουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, εγώ τους απαντώ: όπου κι αν πάω στην πατρίδα, δε χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Βλέπετε τον κόσμο ο οποίος είναι σήμερα εδώ, παντού ο κόσμος βγαίνει και προσέρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Μας στηρίζει. Εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση και η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική μεγάλης νίκης σε αυτή την εκλογή, η οποία θα διεξαχθεί σε κάτι παραπάνω από τρεις εβδομάδες από τώρα. Μία εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Θα μου πείτε, δεν είναι όλες οι εκλογές κρίσιμες; Ναι, αλλά θα σας έλεγα ότι αυτή έχει κάποια πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια, από τότε που μας εμπιστευτήκατε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, έχουμε καταφέρει κι έχουμε πετύχει πολλά μαζί. Σε εθνικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Και αυτή η πορεία σταθερότητας και προκοπής, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα και γι΄ αυτό και οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία. Για να προχωρήσουμε μπροστά και να μη γυρίσουμε πίσω.

Θυμάστε ότι όταν είχα έρθει να σας μιλήσω πριν από τέσσερα χρόνια, είχα αναλάβει απέναντί σας ορισμένες απλές δεσμεύσεις. Σας είχα πει ότι θέλω να μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους και τις εισφορές. Σας είχα πει ότι θέλω να δημιουργήσω πολλές νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσω πολλές επενδύσεις και να ξεκλειδώσω, αγαπητέ μου Δήμαρχε, την αναπτυξιακή δυναμική κάθε γωνιάς της Ελλάδος. Ήδη, βλέπετε, εδώ, στη δική σας Περιφερειακή Ενότητα αλλά και στο δικό σας Δήμο, πνέει ένας καινούργιος αναπτυξιακός αέρας. Προσελκύουμε επενδύσεις. Στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού με πρωτοφανή χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πότε, αλήθεια, είχε δει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσους πόρους για σημαντικά έργα υποδομής; Εδώ, ας πούμε, έχετε πολλά ζητήματα που αφορούν την αγροτική σας οδοποιία, τη στήριξη των αγροτών, τα αρδευτικά δίκτυα. Όλα αυτά έγιναν πράξη από αυτή την Κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ