Η Καβάλα Μπροστά: Ένας πολύ καλός γνώστης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη

Ποιος είναι ο Παντελής Λασκαρίδης που «κατεβαίνει» ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» ανακοίνωσε ότι ο Παντελής Λασκαρίδης «συστρατεύεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Ο ίδιος συστήνεται με τα δικά του λόγια:

«Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1961.

Πατέρας μου ήταν ο Άγγελος Λασκαρίδης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, και μητέρα μου η Αικατερίνη Λασκαρίδου, επίσης ενταγμένη από πολύ μικρή στις τάξεις της Αριστεράς. Βεβαίως αμφότεροι δεν ξέφυγαν από τις ανάλογες «περιποιήσεις» για τις δημοκρατικές τους απόψεις και αξίες τις οποίες υπερασπίσθηκαν «αμετανόητοι» μέχρι τέλους του βίου τους.

Τελείωσα το 1ο Δημοτικό σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αρρένων Καβάλας. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Είμαι παντρεμένος με τη Θωμαή Βασιλείου, συνταξιούχο οικονομολόγο – εικαστικό- ζωγράφο, και πατέρας της Αγγελικής η οποία είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ

Υπηρέτησα για 28 μήνες στον στρατό ξηράς ως έφεδρος αξιωματικός.

Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζομαι ως δημόσιος υπάλληλος στη Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τα πρώτα δεκαεπτά και μισό χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας (1984-2001) υπήρξα ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του λιανικού εμπορίου και στο μεσοδιάστημα (2001-2007) εργάστηκα σε διάφορες επιχειρήσεις ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπήρξα Πρόεδρος του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Περιγιαλίου. Διετέλεσα Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ήμουν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π . Καβάλας το 2014 και εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος για την πενταετία 2014-2019, κατά την οποία ήμουν και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Από το 2017 είμαι μέλος του Συλλόγου Μπριτζ Καβάλας, συμμετέχοντας σε διάφορες διοργανώσεις παγκοσμίου, πανελληνίου και περιφερειακού χαρακτήρα με αντίστοιχες επιτυχίες, συμβάλλοντας κατά το δυνατόν στην καλύτερη αξιολόγηση και το κύρος του συλλόγου μας».

Από τα προαναφερόμενα ευκόλως γίνεται αντιληπτό ότι, τόσο η οικογενειακή μου κληρονομιά όσο και οι προβληματισμοί μου για το παρόν και το μέλλον της πόλης της Καβάλας και της περιοχής του πρώην Δήμου Φιλίππων, δεν θα μπορούσαν να με αφήσουν αμέτοχο παρατηρητή στην καινοτόμα προσπάθεια που γίνεται από έναν νέο συμπολίτη μας. Έναν συμπολίτη μας που οραματίζεται έναν Δήμο Καβάλας που σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ζούμε σήμερα και θα ανταποκρίνεται στα θέλω της καθημερινότητας του συνόλου των συμπολιτών μας. Επειδή το όραμα του Γιάννη Εριφυλλίδη πλαισιώνεται από ένα δυναμικό πρόγραμμα μελετημένο από ειδικούς, το οποίο συνεχώς ανατροφοδοτείται και εμπλουτίζεται από τις απόψεις κάθε ενεργού πολίτη, αποφάσισα να συμμετέχω από τη θέση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου και να συμβάλω κατά το δυνατόν στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Με απόλυτο σεβασμό στην κρίση της κάθε Καβαλιώτισσας και του κάθε Καβαλιώτη».

«Πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, η μακρά συμμετοχή του στα κοινά, η καθαρή και ανοιχτή πολιτική σκέψη, η σημαντική εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω σε ζητήματα που για χρόνια απασχολούν τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, καθώς και η μεγάλη αγάπη του για την Καβάλα καθιστούν τον Παντελή Λασκαρίδη πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση των προτάσεών μας σε όλους τους τομείς της αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη και την περιοχή μας. Παντελή, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.