Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜ-Θ: Στο πλευρό των Σχολικών Τροχονόμων της Καβάλας για μονιμοποίηση

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν εν όψει της δικαστικής «μάχης» τους στην Καβάλα στις 14 Νοεμβρίου

Τη συμπαράσταση της στον αγώνα των Σχολικών Τροχονόμων, για αναγνώριση του έργου τους και μονιμοποίηση τους, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της ΑΜΘ, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο της Καβάλας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αν. Μακεδονίας – Θράκης συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Ν. Καβάλας για την αναγνώριση του έργου τους, που είναι η εξασφάλιση της ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στο σχολείο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που δηλώνονται εθελοντές, με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία, εργάζονται ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δικαίωμα αναρρωτικής άδειας, χωρίς πολλές φορές μέσα ατομικής προστασίας. Αμείβονται με το ποσό των 176€ (173€ + 3€ χαρτόσημο) ως «έξοδα μετακίνησης».

Θα είμαστε μαζί τους και στα Δικαστήρια της Καβάλας στις 14/11/2023 την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής τους, και στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους για:

  1. Αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης  εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και συλλογική σύμβαση εργασίας, αφού καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες  για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς και από  τα σχολεία.
  2. Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  3. Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν με νέες προσλήψεις».

Ζητούν στήριξη και από τα Σχολεία της Καβάλας

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Ν. Καβάλας, ο σύλλογος των Σχολικών Τροχονόμων της Καβάλας ζητάει και τη δική τους στήριξη και συμπαράσταση. Αναλυτικά: «Σας ενημερώνουμε  για τον δίκαιο αγώνα μας και σας καλούμε σε Συμπαράσταση, την Τρίτη 14/11/23, στις 9πμ, στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, για την αναγνώριση του έργου μας. Την ασφάλη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. Οι Σχολικές Τροχονόμοι βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στα παιδιά εδώ και 25 χρόνια, δίχως ασφάλιση και μισθό, παίρνοντας μόνο ένα επίδομα 173Ε τον μήνα που το ονομάζουν ως “έξοδα μετακίνησης”. Από το 1997 που ξεκίνησε ο θεσμός  ως και σήμερα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τον τίτλο του εθελοντή, τη στιγμή που δεν έχουμε το δικαίωμα – ούτε κι αν αρρωστήσουμε – να λείψουμε  έστω και μια μέρα από το πόστο μας, χωρίς να βρούμε αντικαταστάτη.

Ήδη, αρκετά Σωματεία και φορείς έχουν δηλώσει πως βρίσκονται στο πλευρό μας. Ενδεικτικά, σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση Συμπαράστασης της Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜ-Θ. Ελπίζουμε και στη δική σας».