Ο καιρός στην Καβάλα: Μεταφορά αφρικανικής σκόνης και άνοδος της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πιθανότητα για λασποβροχές και θαλάσσια ομίχλη. Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Κορύφωση της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και ένα σύντομο πέρασμα βροχής αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, ενώ από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 η θερμοκρασία θα μπει σε τροχιά ανόδου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, το ξημέρωμα-νωρίς το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 αναμένεται ένα σύντομο πέρασμα τοπικών βροχών. Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και από το μεσημέρι ο καιρός θα έχει και ανοίγματα.

Σχετικά με την αφρικανική σκόνη η μεταφορά που έχει ξεκινήσει θα κορυφωθεί το ξημέρωμα-πρωί της Πέμπτης (πιθανή εκδήλωση λασποβροχής). Έπειτα, η κατάσταση προοδευτικά θα βελτιωθεί, ωστόσο περιορισμένες ποσότητες σκόνης θα υπάρχουν κατά περιόδους στην ατμόσφαιρα τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 (πιθανή κάποια νέα μεταφορά μέσα στο διάστημα αυτό-Θα υπάρξει ενημέρωση).

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 αναμένεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για τοπικές θαλάσσιες ομίχλες. Από το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 μέχρι και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ομίχλες (λεπτομέρειες θα εκδίδονται ξεχωριστά για κάθε μέρα).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει σταδιακή άνοδο μέχρι και τη Δευτέρα. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι σημαντικότερη ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα ορεινά και στις ηπειρωτικές περιοχές. Σε γενικές γραμμές οι μέγιστες θα φτάσουν κατά μέσο όρο τους 22°C στα ηπερωτικά πεδινά, τους 20°C στα ορεινά και τους 19°C στα παράκτια.

Από την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας που θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ δε διαφαίνεται μέχρι περίπου τις 5 Απριλίου κάποια σημαντική μεταβολή στον καιρό.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.