Καβάλα: Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων

Ποιοι θα είναι οι τέσσερις Άξονες Προτεραιότητας της Επιτροπής, της οποίας πρόεδρος είναι η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Καβάλας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο Στέλλα Αργυρίου, στην «παρθενική» συνεδρίαση της Επιτροπής τέθηκε η στοχοθεσία και συζητήθηκαν οι επερχόμενες δράσεις της.

Οι τέσσερις Άξονες Προτεραιότητας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων θα είναι:

  1. Πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας για την προστασία των γυναικών από την άσκηση κάθε μορφής βίας, ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών.
  2. Ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων/ ηγετικούς ρόλους με σκοπό την ενεργοποίηση των γυναικών και των κοριτσιών για τη συμμετοχή τους στα κοινά και την προετοιμασία κάλυψης θέσεων ευθύνης.
  3. Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την εναρμόνιση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.
  4. Ενσωμάτωση διάστασης φύλου σε τομεακές πολιτικές, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη της για όλους τους εμπλεκόμενους, την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.