Ο καιρός στην Καβάλα: Επανέρχεται στα… κανονικά του ο καιρός με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Βροχερές οι επόμενες μέρες: Πότε θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας. Πιθανότητα και για χαλαζόπτωση-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες και στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις μεμονωμένες καταιγίδες και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά και στο βόρειο άκρο του Νομού. Στη συνέχεια, τις βραδινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά το σύνολο του Νομού (μέσα στο διάστημα 21:00-02:00 περίπου). Κατά το πέρασμα θα εκδηλωθούν τοπικά έντονες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χαλάζι μικρού-μεσαίου μεγέθους τοπικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα φτάσουν τα 3-5 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σταδιακά σε βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν περαιτέρω. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως από τις βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές. Μικρή πιθανότητα υπάρχει τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες για κάποια πρόσκαιρη τοπική βροχή στα ορεινά και σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 αναμένεται νέα μεταβολή για την οποία θα υπάρξει νέα αναλυτική ενημέρωση. Συνοπτικά από τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα γενικευθούν και έτσι από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται γενικευμένες βροχές στο σύνολο του Νομού και έπειτα σταδιακή βελτίωση (τοπικά μεγάλα ύψη βροχής). Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τις επόμενες μέρες μέχρι και περίπου τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται κατά περιόδους βροχές και φυσιολογικές ή ελαφρώς χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.