Μακάριος Λαζαρίδης: Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στη της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον πολίτη αλλά και για το κράτος, υπογράμμισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, η διόρθωση στρεβλώσεων του παρελθόντος, η πιο δίκαιη και ισορροπημένη κατανομή των φορολογικών βαρών. Για να το πω πιο απλά, η σύγκρουσή μας με διαχρονικές και διακομματικές παθογένειες, η σύγκρουσή μας με ό,τι μας έχει πληγώσει», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Σε υλοποίηση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων, επισήμανε, «το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα αφορά μια σειρά από παρεμβάσεις που είναι προσαρμοσμένες στο σήμερα, δίνουν ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας και τελικά κάνουν τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη.

Χρέος των πολιτικών είναι να είμαστε ωφέλιμοι και χρήσιμοι για τη χώρα και θεωρώ ότι και με αυτό το νομοθέτημα κινούμαστε προς αυτόν τον προορισμό», τόνισε.

Σημείωσε δε ότι «πρόκειται για μια από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί την τελευταία πενταετία για τη φορολογία, με κορυφαία όλων αυτή που σχετίζεται με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Περισσότερες από 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών έχουν γίνει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από τη σημερινή Κυβέρνηση, που οδήγησαν στην έμμεση αύξηση του εισοδήματος των πολιτών ταυτόχρονα με τις άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Αλλά αυτά δεν τα ξέρει ο αρχηγός σας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τότε βρισκόταν στο εξωτερικό ασχολούμενος με αστακοκάραβα! Και πείτε στον κύριο Κασσελάκη ότι πρέπει να αποφασίσει: το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ – που μεταξύ μας ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα – ήταν προς όφελος της κοινωνίας ή πιο μνημονιακή απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωνε ο ίδιος πριν λίγο καιρό;», ήταν το ερώτημα που έθεσε.

Με τον νέο, επικαιροποιημένο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «τακτοποιούνται εκκρεμότητες δεκαετιών και γίνονται βελτιωτικές κινήσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας στη σχέση του πολίτη με το κράτος και δη τις φορολογικές αρχές.

Ουσιαστικά, προστατεύεται ο φορολογούμενος και ταυτόχρονα διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου, ενώ με την αξιοποίηση της τεχνολογίας εξοικονομούνται  χρόνος και χρήμα, τόσο για τους πολίτες όσο και για την Πολιτεία.

Μιλάμε για αλλαγές που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας όσον αφορά την καθημερινότητά τους».

Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «από το 2019 έως και σήμερα, παρά τα πολλά και απρόβλεπτα εμπόδια, η πατρίδα μας είχε μια σημαντική πρόοδο στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους, στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Το συμβόλαιο τιμής που υπογράφτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κοινωνία ανανεώθηκε στις περσινές εθνικές εκλογές και τηρείται απαρέγκλιτα μεταξύ των δύο πλευρών.

Το νέο πρόσωπο της Πολιτείας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για να τους οδηγήσουν με ασφάλεια και σταθερότητα σε ένα καλύτερο αύριο».