Αστέρας Καβάλας: 3 στα 3 στην τελική φάση. 43-66 στην Ηράκλεια Σερρών

Με «όπλο» την άμυνα και την εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο 2ο ημίχρονο η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας έκλεισε με το απόλυτο των νικών τον 1ο γύρο του μίνι πρωταθλήματος στην τελική φάση

Νίκη με πολύ καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου 27/4 η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Αστέρα, στην Ηράκλεια Σερρών με αντίπαλο την τοπική ομάδα! Έτσι το συγκρότημα της Καβάλας πέτυχε την 3η νίκη σε 3 παιχνίδια που αγωνίστηκε και συνεχίζει κλείνοντας ιδανικά τον 1ο γύρο του μίνι πρωταθλήματος!

Ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε με κάποιες διαφορές που όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει αφού η Ηράκλεια με καλή απόδοση και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αθλητών των φιλοξενούμενων μείωνε συνεχώς το σκορ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με 25-28! Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε εντυπωσιακά για την ομάδα της Καβάλας που έσφιξε περισσότερο την άμυνά της και βρήκε καλύτερες λύσεις στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 9-22 στο 3ο δεκάλεπτο και 9-16 στο 4ο πήρε τη νίκη με 43-66! Ακόμα μία φορά η άμυνά του Αστέρα κράτησε την αντίπαλη ομάδα κάτω από τους 45 πόντους και έδωσε την ώθηση για την τελική επικράτηση!

«Συγχαρητήρια στην Ηράκλεια για την πολύ καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα του 1ου ημιχρόνου αλλά και την επιτυχημένη φετινή χρονιά με αποκορύφωμα την είσοδό της στην τελικά 4αδα! Συγχαρητήρια στην ομάδα μας που παρά τη μη συμμετοχή του Κουμλέλη λόγω τραυματισμού που ήρθε να προστεθεί σε αυτούς των Σιταρίδη και Χαριζάνη, δεν πτοήθηκε και κατέκτησε τη νίκη» αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Αστέρα Καβάλας η οποία ευχαριστεί την Ηράκλεια για την άψογη και θερμή φιλοξενία της, όπως πάντα άλλωστε, καθώς και τον πρόεδρό της για τα… ιδιαίτερα γευστικά δώρα του!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

12-18, 25-28, 34-50, 43-60

Ηράκλεια Σερρών (Ιωαννίδης, Παναγιωτίδης): Κούντουρας 5 (1), Λαζαρίδης 6 (2), Μπαζτέκας 12 (2), Καρανικόλας 4, Ράπτης, Ρέμπας 3 (1), Ιωαννίδης 6, Νταμοτσίδης 3 (1), Κουτσάκης 4, Σουμπενιώτης, Πανούδης, Ασημάκης.

Αστέρας Καβάλας (Πενταζίδης, Αϊβαζίδης, Δημητριάδης): Σχοινάκης 7 (1), Σαμαράς 5 (1), Μπόζης 11 (1), Ιωαννίδης 12, Νικολα 2, Μάρκου 11 (3), Αρβανιτάκης, Κουμλέλης, Γιουρούκης, Καβαργύρης 16 (1), Μαυρίδης Η.(Λ), Μαυρίδης Η.(Δ) 2.