Δήμος Παγγαίου: Στις 4 Οκτωβρίου η 16η Ποδηλατοδρομία στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων

Από τα «Καϊνάκια» του Πλατανότοπου μέχρι την Αυλή με σύνθημα «Ποδήλατο τρόπος άθλησης-Ποδήλατο τρόπος ζωής» – Μετάλλια για τους συμμετέχοντες και κλήρωση για ένα ποδήλατο και δύο κράνη

Στους δρόμους με τα ποδήλατα βγαίνει και φέτος ο Δήμος Παγγαίου, διοργανώνοντας την 16η Ποδηλατοδρομία στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων, μια δράση αφιερωμένη στην άθληση, την κίνηση και την ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα.

Η ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, στις 11:00, με αφετηρία την περιοχή «Καϊνάκια» της Κοινότητας Πλατανότοπου και τερματισμό στην πλατεία μπροστά από την Κοινότητα της Αυλής. Δελτίο Τύπου Ποδηλατοδρομια

Κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «Ποδήλατο τρόπος άθλησης-Ποδήλατο τρόπος ζωής», με τον Δήμο Παγγαίου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής να καλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν.

Στόχος της δράσης είναι να αναδειχθούν τα οφέλη της ποδηλασίας και γενικότερα της σωματικής άσκησης για την ποιότητα ζωής, αλλά και η σημασία της τακτικής άθλησης ως αναπόσπαστου μέρους της καθημερινότητας.

Στο τέλος της διαδρομής θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση με δώρα ένα ποδήλατο και δύο κράνη.