Η Θάσος από το βράδυ της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2026 θα είναι μια από τις περιοχές έμφασης της κακοκαιρίας με τις συνεχόμενες και γενικευμένες βροχές μέτριας έντασης κατά κανόνα να διαρκούν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2026. Έπειτα θα υπάρξει σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων και περιορισμός των βροχών οι οποίες θα σταματήσουν στο νησί τελείως τις απογευματινές ώρες.
Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα παρουσιάζουν έμφαση στο ανατολικό κομμάτι του νησιού. Το συνολικό επιπλέον ύψος βροχής που θα πέσει μέχρι και το τέλος των φαινομένων αναμένεται να είναι αξιόλογο (τοπικά >20mm, ενώ στο ανατολικό τμήμα του νησιου τοπικά >30mm).
Με την αφορμή αυτή η ομάδα του Meteokav ανακοίνωσε ότι ένας νέος μετεωρολογικός σταθμός επαγγελματικών προδιαγραφών έχει γίνει μέρος του δικτύου της στην Ποταμιά Θάσου (ανατολικό τμήμα του νησιού) όπου έχει ήδη καταγράψει 25mm (25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο) και μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας πιθανώς να ξεπεράσει τα 50mm. Δείτε τον σταθμό εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.