Ψύλλοι στ’ άχυρα

Ε, όχι και «κυβέρνηση τσίρκο» η Νέα Δημοκρατία, σύντροφοι Συριζαίοι. Είδατε εσείς ποτέ τσίρκο ανοργάνωτο και ασυντόνιστο;  


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Θα σας διηγηθώ μία μικρή ιστορία που μας «έρχεται» από τα χρόνια της ευμάρειας και καταλήγει στα χρόνια της πανδημίας. Ήταν λίγο μετά το 2004. Η χώρα έπλεε σε «πελάγη επιτυχιών». Η Ολυμπιάδα είχε περάσει στο πάνθεον των «εθνικών μας κατορθωμάτων», η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είχε σηκώσει το πανευρωπαϊκό τρόπαιο και το Χρηματιστήριο γαλουχούσε τα νέα ήθη και τους νέους τρόπους των Νεοελλήνων. Ο Καραμανλής διαδεχόταν τον Σημίτη και ο μακαριστός Χριστόδουλος διαλαλούσε σε παλλαϊκά συλλαλητήρια καινούρια «θρησκευτικά είδη».

Τότε, πάνω-κάτω, ήταν που μας «συστήθηκε» και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της επίσημης Εκκλησίας με την επωνυμία Αλληλεγγύη, το έργο της οποίας ανέλαβε να διευθύνει κάποιος Δημήτριος Φουρλεμάδης, στενός συνεργάτης τότε του Κοντομηνά και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Μέσα σε λίγο καιρό, το όνομά του θα ταυτιστεί με το μεγάλο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της.

Τι είχε συμβεί; Εν τάχει: η εκκλησιαστική ΜΚΟ είχε αναλάβει να διαχειριστεί κονδύλια ύψους 5.600.000 εκατομμυρίων ευρώ από ειδική χορηγία του υπουργείου Εξωτερικών, το ύψος της οποίας θα έφτανε στο τελικό ποσό των 7.000.000 ευρώ. Κεφάλαιο που προορίζονταν για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ και πιο συγκεκριμένα, τη διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων. Τελικά, από τη ΜΚΟ αγοράστηκαν μόνο 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στον Ρέντη, αλλά κατόπιν ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα κρίθηκε ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση! Βρισκόμαστε ήδη μεταξύ του 2006 και του 2007…

Έντεκα χρόνια μετά (!!!), τον Ιούνιο του 2018, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιβάλlει στον πρώην στενό συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από χορηγίες του ίδιου του κράτους!

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Βαγγέλης Μαρινάκης –και πριν ακόμη την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου– ορίζει τον Δημήτρη Φουρλεμάδη υπεύθυνο σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που κατέχει! Η φωτογραφία που ακολουθεί έρχεται απλά να συμπληρώσει και οπτικά αυτό το χρονικό με τον κύριο Φουρλεμάδη στο αριστερό της άκρο να συμπληρώνει το παζλ των… γνωστών και μη εξαιρετέων!

Θα το είδατε, φαντάζομαι, το βιντεοκλίπ που «ανέβασε» η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Και πολύ πιθανό θα ακούσατε ή θα διαβάσατε και τις δηλώσεις της προέδρου Γιάννας (μία είναι η Γιάννα) για την επιλογή του τραγουδιού Ας κρατήσουν οι χοροί του Διονύση Σαββόπουλου.

Εγώ που την άκουσα με μεγάλη προσοχή –και έχοντας κατά νου και το υπόλοιπο έργο του Διονύση– δεν σας κρύβω ότι έπαθα έναν μικρό… διχασμό! Γιατί, δεν λέω, όλα ωραία και καλά με τη σύναξη που θα ξεδιπλωθεί σαν χωριό αυτόνομο, αλλά με τη συμμετοχή ποιων; Εκείνων από τις μελαμψές φυλές; Των άλλων από τους κοντοπόδαρους; Ή από τους σειλινούς του κράτους που ξερνάει τσιφτετέλληνες; Και τη νέα μας; Ποιες παρέες θα τη γράψουν; Ο Μπάμπης που έχει πιει; Η Λυδία που όλο ντρέπεται; Η Έλενα η χορεύτρια; Ο Αχιλλέας με τη Zωή που μπρος στην Πολαρόιντ κοιτούνε γελαστοί ή οι άλλοι από το κράτος των ασυστόλων, των πεσμένων κώλων, οι κωλοέλληνες; Και, στην τελική, με τις παλιές κι αναμμένες τροχιές ή με το δεν υπάρχει ελπίς, στην Ελλάδα ζεις; Άντε, πείτε μου…

Εντωμεταξύ, το «φαινόμενο» έχει συμβεί άλλες εννιά φορές τις προηγούμενες 20 του μηνός και θα συμβεί άλλες δυο, στις 20.11 και στις 20.12.

Συγνώμη τώρα, η είδηση είναι ότι εν μέσω πανδημίας έγινε πάρτι σε βίλα ορεινού χωριού του Δήμου Νέστου ή ότι υπάρχει βίλα σε ορεινό χωριό του Δήμου Νέστου; Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά…

Σιγά μη σας έλεγαν τα ελληνικά Μέσα ότι η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας προωθεί σχέδιο για 6ωρο στην εργασία. Αυτό που σας είπαν όμως ήταν ότι… προκλήθηκε σάλος με το βαθύ της ντεκολτέ!

Ζω μεγάλες στιγμές! Μπαίνω σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη Θάσο και ο οδηγός ακούει Led Zeppelin! Πουτάνα όλα!

Ε, όχι και «κυβέρνηση τσίρκο» η Νέα Δημοκρατία, σύντροφοι Συριζαίοι. Είδατε εσείς ποτέ τσίρκο ανοργάνωτο και ασυντόνιστο;

Μαθαίνω ότι στη Γερμανία μπουκάρουν οι πολίτες στα πολυκαταστήματα και γεμίζουν τα καρότσια τους με απολυμαντικά και χαρτιά υγείας με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη έλλειψη στηn αγορά! Τελικά, όλοι μέσα μας κρύβουμε μία… Βούλτεψη!

Μηn «ψήνεστε»! Η επαναφορά του 12μηνου στη στρατιωτική θητεία δεν δυναμώνει καμία ασφάλεια και δεν προασπίζει κανένα σύνορο. Την ανεργία μειώνει μόνο. Γιατί πάνω απ’ όλα τα νούμερα και οι στατιστικές.

Η είδηση ότι νυχτιάτικα και χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία η Βουλή της Πολωνίας αφαίρεσε από τις γυναίκες το δικαίωμα να επιλέγουν τον τερματισμό μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, επανέφερε στη μνήμη μου το αριστούργημα του Κριστιάν Μουνγκίου 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες. Μία τραγική ιστορία που χάνεται στα ιστορικά (και πολιτικά) βάθη της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου, αλλά που επιμένει να «ζει» και να μας κυκλώνει. Τώρα και με τη σφραγίδα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί σου, Δημήτρη Οικονόμου. Πολύ καλά κάνεις και δεν θεωρείς τόσο φοβερό που διέφυγε ο Χρήστος Παππάς. Και θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η διαφυγή του δεν επηρεάζει τη ζωή μας. Απλά θέλω να σε ενημερώσω ότι και η 17 Νοέμβρη δεν επηρέαζε τη ζωή μας, αλλά δεν βγήκαμε να το κάνουμε θέμα…

Με την ευκαιρία, μία μικρή (άλλα διόλου τυχαία) αναφορά σε μία δήλωση του Ευάγγελου Αβέρωφ από το 1977: Ο Μάλλιος δεν ήταν βασανιστής, μολονότι, όπως πολλοί άλλοι στη θέση του, είχε μάλλον χαστουκίσει κρατούμενους στη διάρκεια των ανακρίσεων.

Μέχρι χθες ήμουν σφόδρα αντίθετος με τις ζαρντινιέρες που τοποθέτησε ο Κώστας Μπακογιάννης στο κέντρο της Αθήνας. Από την ώρα όμως που έμαθα ότι κάποιοι πήγαν και φύτεψαν μέσα τους χασίς, τάσσομαι στο πλευρό του και τον προτρέπω να συνεχίσει απτόητος το έργο του. Ειδικά τώρα που βρέθηκαν και… καλλιεργητές!

Για να καταλάβω: επειδή κάποτε ο Χρυσοχοΐδης είχε επικηρύξει με 600.000 ευρώ τον αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη και τους συντρόφους του που διέφευγαν της σύλληψης, θα πρέπει να κάνει το ίδιο και με τον Παππά; Είπαμε να είμαστε χουβαρντάδες, αλλά μη χρεωθούμε και για τους ναζί…

Και μιας και βρισκόμαστε στον «αστερισμό» του Χρυσοχοΐδη, δείτε πώς κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας τα «μπουμπούκια» του. Σημειώνω ότι ο συγκεκριμένος μπάτσος-ναζί με το τατουάζ-σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις που δέχονται από την αστυνομία οι αντιφασίστες και οι νέοι της πρωτεύουσας.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και εγώ εντελώς αυθόρμητα άρχισα να «βγάζω» μία συμπάθεια για τον ιό. Συναίσθημα που ήρθε να ενισχύσει η είδηση ότι και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας βρέθηκε θετικός!

Στο μεταξύ, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης και εν μέσω μιας τεράστιας ανασφάλειας, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει αύξηση των αποδοχών της… ηγεσίας της και των «ειδικών» στελεχών της!

Μαλάκα μου, τι ζούμε! Ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ από την ψαραγορά του Ρέντη και στο κάτω μέρος της οθόνης ο τίτλος: Φρέσκα ψάρια ελληνικής υφαλοκρηπίδας!!!

Ονομάζεται Τόλης Ατζεμιδάκης, δηλώνει δημοσιογράφος και εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Channel. Προχθές, απαντώντας μέσω facebook στον Κωστή Σιμιτσή για ένα θέμα που αφορούσε στην παρουσία τού πρώην δημάρχου στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, γράφει: Κύριε Σιμιτσή λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την ανάρτηση σας επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι συνήθως στα Δελτία Ειδήσεων, δεν ενημερώνονται οι καλεσμένοι για το αν υπάρχουν και άλλοι συνομιλητές ταυτόχρονα. Όπερ μεθερμηνευόμενο; Ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να σου πασάρει για συνομιλητή όποιον γουστάρει, και εσύ απλά θα πρέπει να καθίσεις και να τον υποστείς! Νέοι καιροί, νέα ήθη…

Επιχείρημα (νεο)φιλελεύθερου: Κάποιοι θα πρέπει να ξέρουν ότι όταν παίρνουν σπίτι με δάνειο βάζοντάς το υποθήκη, το σπίτι δεν είναι δικό τους μέχρι να το ξεπληρώσουν. Το συμπληρώνω: Κι όταν ένα κόμμα χρωστάει σε τράπεζες, το κόμμα ανήκει στην τράπεζα μέχρι να ξεχρεώσει. Σωστά;

Λοιπόν, ή μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Μητσοτάκης ή είναι εντελώς ηλίθιος. Γιατί τι άλλο να σκεφτώ (και να υποθέσω) όταν βγαίνει και ανακοινώνει πιλοτική δράση δωρεάν μαστογραφίας ανά 2 έτη για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών, τη στιγμή που υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες ανά έτος (κι όχι ανά διετία) νομοθετημένο από το 2018 και για ηλικίες από 40 έως 55 χρονών. Και πιστέψτε με, εύχομαι ειλικρινά να «παίζει» η εκδοχή του δουλέματος.

Νεαρός Πακιστανός χτυπημένος από την κροατική αστυνομία. Καμία έκπληξη από μία χώρα (σύμμαχο, μην ξεχνιόμαστε) που επωάζει τον ναζισμό διαχρονικά. 

Εσείς που ασχολείστε με τα πνευματικά, γνωρίζετε αν έχει γράψει καμιά καινούρια Ωδή η ποιήτρια Eleonora Kazantzidou; Γιατί εγώ έχω μείνει σε εκείνη για τον Μητσοτάκη και στην άλλη με τον Τσιόδρα. Ενημερώστε με σας παρακαλώ, αγωνιώ…

Αν αυτό το «κατά του δημαγωγού Κλέων» το έλεγε κανένας Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, θα έβγαζαν έκτακτα δελτία ειδήσεων στα κανάλια. Τώρα που το είπε ο Μητσοτάκης συνεχίζονται κανονικά τα Survivor και τα Bachelor.

Εταιρία κάνει δώρο στον Πατούλη αυτοκίνητο BMW αξίας πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ για τις ανάγκες (όπως γράφουν) του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας. Θα είχα πολλές υπόνοιες και υποψίες για την αγνότητα της δωρεάς αν το όχημα ήταν… χρυσό! Αφού δεν είναι, όλα καλά…

Αυτοί όλοι που αποθεώνουν σήμερα τον Μακρόν για την προβολή σε δημόσια κτίρια σκίτσων του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ, είναι οι ίδιοι που έτρεχαν να συλλάβουν εκείνο τον νεαρό που εμφανίζονταν στο facebook με το ψευδώνυμο π. Παστίτσιος; Ναι ε;

Επίλογος με… καλή ενέργεια:

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στον θερινό σινεμά της πόλης, τον Ζέφυρο, παρουσιάζεται η καινούρια φωτογραφική «περιπλάνηση» του Αντώνη Πασβάντη με τίτλο Sombre Caste. Αν κάτι μπορώ να πω, είναι… μην τη χάσετε!

Δείτε το Βαμμένο πουλί που σκηνοθέτησε ο Βάτσλαβ Μαρχούλ, βασισμένος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολωνοεβραίου Γέρζι Κοζίνσκι. Μια συγκλονιστική ιστορία ενός εβραιόπουλου που περιπλανιέται μόνο του στην ανατολική Ευρώπη, κυκλωμένο από τα ερείπια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ταινία για «γερά στομάχια» και συνάμα μία ωμή καταγγελία της ανθρώπινης κτηνωδίας.

Ανακαλύψτε αυτά τα κορίτσια. Και κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να σώσουμε την ομορφιά…