Εορτασμός Επετείου 25η Μαρτίου: Με λίγο κόσμο, λόγω κορονοϊού, αλλά με τον δέοντα σεβασμό στους ήρωες της Επανάστασης

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Καβάλα με όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

08:00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων, τα οποία ουδόλως μειώνουν το σεβασμό και τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Επανάστασης.

10:50: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

11:00: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης Αντιπεριφερειάχης Καβάλας.

11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας» θα πραγματοποιηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧΤΘΜ και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

18:10: Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει σχετικά η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζονται οι Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Σουλτάνα Φαρίνα, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η Μαρία Περβανίδου υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο Αλέξανδρος Αρμάγος  υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.