Κάνω βουτιές σε βόθρο με εικόνες…

Καλέ, πώς γίνεται και στις φωτογραφίες των υποψήφιων όλοι και όλες να δείχνουν κατά 10 χρόνια νεότεροι; Παίζει κάτι σε… πούδρα;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


ΤΚαι ’κει που όλα έδειχναν να κυλούν μέσα στην πλήξη και τη βαρεμάρα, σκάει η είδηση της χρονιάς! Η Αναστασία Ιωσηφίδου και ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης θα κατέβουν μαζί στις εκλογές!

Μάλιστα, αυτός ή αυτή που θα αναλάβει ρόλο αρχηγού της νέας παράταξης, θα επιλεγεί κατόπιν… δημοσκόπησης! Ξεφάντωμα, σας λέω…

Οπότε, να ξέρετε. Αν σας πάρουν τηλέφωνο και σας ρωτήσουν Αναστασία ή Κωνσταντίνο, «ρίξτε» Σάσα! Γραμμή δίνω και αναλαμβάνω από τώρα την πολιτική ευθύνη.

Το «γιατί Σάσα» θα το εξηγήσουμε στα επόμενα επεισόδια…

Σας έχω και δεύτερη «γραμμή»! Όσοι και όσες από εσάς ψηφίσουν Μουριάδη, καρφωτό Στέλλα! Και χωρίς… ψυχολογικές παλινωδίες.

Χαμογέλα, κάνει τους άλλους να ανησυχούν! Όταν χαμογελάμε μας κοιτούν παράξενα! Μάθαμε να είμαστε σκυθρωποί ή έτσι μας κατάντησαν κι όταν γελάμε ή χαμογελάμε στο δρόμο, μας κοιτούν όλοι σαν παράξενα όντα! Η ζωή είναι ωραία και οι επιλογές μας την κάνουν ωραιότερη! Συνεχίστε να χαμογελάτε έτσι για αλλαγή!!!! Πάολο Κοέλιο; Όχι! Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Παναγιωτίδου!

Καλέ, πώς γίνεται και στις φωτογραφίες των υποψήφιων όλοι και όλες να δείχνουν κατά 10 χρόνια νεότεροι; Παίζει κάτι σε… πούδρα;

Δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Θάσου Κώστα Μανίτσα: Ο οργανισμός είναι πανέτοιμος εν όψει της τουριστικής περιόδου… Και παρακάτω: Από τους 34 εργαζόμενους που θα έπρεπε να έχει ο οργανισμός, διαθέτει μόνο 9! Αλλά… πανέτοιμος!

Ρεπορτάζ στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης: Οι λιλιπούτειοι μετανάστες της Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών με ελληνικές σημαίες στα χέρια για την 25η Μαρτίου. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του παραρτήματος του 20ου Νηπιαγωγείου έμαθαν και γιόρτασαν για την Εθνική Επέτειο. Αν αυτό συνέβαινε με ελληνόπουλα σε μία άλλη χώρα που γιόρταζε τη δικιά της Εθνική Επέτειο, θα είχαμε ή όχι αλλοίωση του πολιτισμού μας;

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας για την 25η Μαρτίου: … Να ευχηθούμε να έχουμε μια λαμπρή μέρα, να είναι πάντοτε γιορτινή, να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα, να έρθουν καλύτερες μέρες, ευχάριστες μέρες, χωρίς επαναστάσεις. Κέρνα μας πόνο, Μάρκο μου!

Υπότιτλος στο δελτίο ειδήσεων του ENA Channel: Έτοιμο το ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Μαΐου.

Από την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα. Νυστάξατε;

Έναν μήνα μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Σπάτα: Οι εξαγωγές μας πηγαίνουνε τρένο!

Κωνσταντίνου και Ελένης οι εκλογές, με έναν και μοναδικό στόχο: τον εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού συστήματος του Βυζαντίου.

Από τη μια η Ρωσίδα κατάσκοπος που έχει φύγει από την Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια, από την άλλη οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες με καταγωγή από τον Ιράν! Αυτό που μένει είναι να δούμε, είναι τι θα συμβεί με τους εξωγήινους του Υμηττού.

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό! Ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε αυστηρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτός ο Σπανάκης της Νέας Δημοκρατίας δεν «φέρνει» λίγο σε Γκιωνάκη στη σκηνή πορτοκαλάδα από πορτοκάλι;

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο πολίτης δεν μπορεί να εξαγοράσει το δάνειο του σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι το αγοράζουν τα funds γιατί υπάρχει ηθικός κίνδυνος και χαλάει η κουλτούρα πληρωμών. Διότι, ό,τι είναι ηθικόν, είναι και… κουλτουριάρικο!

Ρωτάει δημοσιογράφος του Real fm τον Στέλιο Πέτσα, για το πώς ο Ανδρουλάκης μπορεί να συμπράξει με τον Μητσοτάκη ο οποίος τον παρακολουθούσε ως προϊστάμενος της ΕΥΠ. Η απάντηση του Πέτσα; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ενηλικιωθεί και να αφήσει στην άκρη προσωπικά ζητήματα. Περιττό να πω ότι ο δημοσιογράφος… καλύφθηκε!

Γιώργος Κουμουτσάκος: Είναι ωραίο, είναι μέρος της ζωής μας να δουλεύουμε ως τα 67 μας. Στο μεταξύ ο Κουμουτσάκος…

Άστραψε και βρόντηξε ο Ανδρέας Λοβέρδος: Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται. Εμένα κανείς δεν μπορεί να με ακουμπήσει. Για την ιστορία (και μόνο) τον Ανδρέα Λοβέρδο τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Κρίτωνα Αρσένη: Μου είστε εξαιρετικά αντιπαθής. Εγώ αν ήμουν στη θέση του Κρίτωνα, θα καμάρωνα!

Με το που είπε ο Στάθης Παναγούλης ότι δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Μητσοτάκη, έπιασε στασίδι στα πρωτοσέλιδα και στα δελτία ειδήσεων.

Με το χέρι στην καρδιά τώρα: τι από τα δύο σας φοβίζει περισσότερο; Το αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά του Πολάκη ή το όλα τα σκατά μαζεμένα του Μαρινάκη;

Ειδική σύμβουλος του Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού είναι η σύζυγός του. Νόμιμον και… οικογενειακό.

Έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού και η καρδιοχειρουργική κλινική που οργάνωσε ο μακαρίτης Παναγιώτης Σπύρου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με περίπου χίλια χειρουργεία ανά έτος.

Θέλετε και συνέχεια; Η Ρόδος, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας, δεν έχει μονάδα για χημειοθεραπείες και το νοσοκομείο της Κω (τέταρτος τουριστικός προορισμός) δεν έχει καν παθολόγο! Την ίδια ώρα, ιδιωτική κλινική στο Μπόντρουμ της Τουρκίας έχει ειδικές τιμές για τους ασθενείς από τα ελληνικά νησιά, ακόμη και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια! Αλλά εμείς… φράχτες!

Για εσάς που «ψάχνεστε» με τους αριθμούς…

Το χρονικό διάστημα από το 1993 έως το 2019, η ΔΕΗ (μαζί με ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ) απασχολούσε 37.000 υπαλλήλους, ο ετήσιος μισθός του προέδρου της ανέρχονταν στις 65.000 ευρώ, και στη διοίκησή της υπήρχαν 7 Γενικοί Διευθυντές, 27 Διευθυντές και 60 βοηθοί Διευθυντών.

Από το 2019 και μετά (και χωρίς τη συμμετοχή της ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΔΜΗΕ), η ΔΕΗ απασχολεί 6.500 υπαλλήλους, ο ετήσιος μισθός του πρόεδρου της «σκαρφάλωσε» στις 360. 000 ευρώ και τη διοίκησή της τη «φροντίζουν» 15 Γενικοί Διευθυντές, 105 Διευθυντές και 250 βοηθοί Διευθυντών. Το εμπεδώσατε ή χρειάζεται να επαναλάβω;

Σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής: Το 72% των ιερωμένων συντάχθηκαν με την Επανάσταση. Να υπήρχαν δημοσκοπήσεις το 1821;

Φαήλος Κρανιδιώτης: Όταν θα έχουμε λόγο στη κυβέρνηση, όλα τα παιδάκια, στις 28 Οκτωβρίου και στις 25 Μαρτίου θα ανεβαίνουν στα άρματα μάχης και θα τα βάζουμε να γράφουν έκθεση στο σχολείο με θέμα, «Πως ένιωσα πάνω στο τανκς». Ήταν ιδέα φασίστα; Έγινε πράξη από νεοδημοκράτες…:

Την ίδια ημέρα που ο δολοφόνος του Ζακ Κωστόπουλου (ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση χωρίς αναστολή) αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας εκτίσει μόνο δύο μήνες της ποινής του, «βγαίνει» στη διαδικτυακή (και μόνο) επικαιρότητα αυτό:

Στις 30/03/2023, ο αστυνομικός Δημήτριος Μπουγιούκος, ο οποίος καταδικάσθηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, έκανε, μέσα από το προσωπικό του προφίλ που διατηρεί στον διαδικτυακό ιστότοπο του facebook, την εξής ανάρτηση:

Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε «διαλύσω» και δεν θα μπορείς να «μαζέψεις τα κομμάτια σου» ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!! 

Το κείμενο της ανάρτησης αυτής απεστάλη, με SMS, από  άγνωστο αριθμό στο κινητό τηλέφωνο της Ε. θύματος του εν λόγω καταδικασθέντος αστυνομικού. Το απειλητικό αυτό μήνυμα ελήφθη και αφορά την Ε. και την Χ. επίσης θύμα του, τις συνηγόρους τους και όλους τους ανθρώπους που τις στήριξαν στον αγώνα τους για δικαίωση ενάντια στον βασανιστή τους.

Η Δικαιοσύνη, που του χορήγησε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, έκρινε ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. Τα θύματα του κρύβονται σε εναλλασσόμενα καταλύματα και δεν κυκλοφορούν στο δρόμο…

Σε αυτά όλα «κουμπώστε» και το ότι ένας πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ηγηθεί του κόμματος του Κασιδιάρη και θα έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της «τυφλότητας» που διέπει την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η φωτογραφία που ακολουθεί, περιέχει τοποθέτηση προϊόντος…:

Διάλογος στο facebook:

– Ποιο είναι το αγαπημένος σας βιβλίο;
– Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ. Αγαπημένος Oscar Wilde.
– Υπέροχα και τα δύο!

Το σοβαρεύω…

Με δύο μεγάλες στιγμές έκλεισαν τον κύκλο τους Τα νούμερα του Φοίβου Δεληβοριά. Η μία με την  ανεπανάληπτη ερμηνεία του Κοπερτί της Λένας Πλάτωνος και η άλλη με τους στίχους του Λεξ να φωσφορίζουν πάνω από τη τσιμεντένια πόλη. Μαγεία!

Και με την ευκαιρία…

Δείτε, την ταινία του Daniel Jaroszek Johnny με τον υπέροχο Dawid Ogrodnik σε έναν ρόλο υψηλών απαιτήσεων. Το The Banshees Of Inisherin του Martin McDonagh. Μία ευφυής αλληγορία για τους εμφύλιους σπαραγμούς και μία ξεχωριστή αναφορά στην ερμηνεία του Barry Keoghan.

Διαβάστε το συγκλονιστικό Ιστορίες από την Κολυμά του Βαρλάμ Σαλάμοφ από τις εκδόσεις Άγρα.

Ακούστε τα τραγούδια του Γιώργου Κωστογιώργη από τον κύκλο Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος, τους Στέρεο Νόβα από βινύλιο, το είδωλό μου, την Khatia Buniatishvili, τα λεπτεπίλεπτα του Φώτη Σιώτα σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη, όλα όσα βρείτε με την Allie Sherlock.

Με Τζιμάκο ξεκινήσαμε, με Τζιμάκο κλείνουμε…: