Θα φλομώσουμε στο… εμβατήριο!

Και νά που κλείνει (έστω και ημιεπίσημα) ο κύκλος της Πατριωτικής Κίνησης. Μένει να δούμε τι θα «αναγεννήσει» η «τέφρα» και τα αποκαΐδια της!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ήταν προδιαγεγραμμένη η «εκ των έσω» κατάρρευση της Πατριωτικής Κίνησης. Και πολύ φυσιολογικό, η αρχική της «δημοσιότητα» να περιέλθει σιγά-σιγά σε πλήρη οργανωτική αποσύνθεση και κοινωνική ανυποληψία. Παράξενο δεν είναι. Ιστορικά, καμία γκρούπα με τα δικά της ιδεολογικά χαρακτηριστικά δεν κατόρθωσε να αντέξει και να σταθεροποιηθεί πέρα και πάνω από τον «επίκαιρο χρόνο» που δημιουργούν οι (ένθεν κακείθεν) συστημικές παραμορφώσεις. Διάστημα μέσα στο οποίο «θρέφουν» την αγριότητα των ενστίκτων τους και τις απάνθρωπες ορέξεις τους.

Βέβαια, ο «μηχανισμός των ορμέμφυτων» είναι μία πηγή που παράγει συνεχώς «λόγους ύπαρξης», γεγονός που συντηρεί και το «πάθος για επιβίωση». Αυτό το «πάθος» που, εν προκειμένω, «μεταμορφώνει» την Πατριωτική Κίνηση σε Λαϊκή Κίνηση Πολιτών Καβάλας με την επωνυμία… Φοίνιξ! Τίτλος που, με απροκάλυπτη (πια) σαφήνεια, παραπέμπει ευθέως στο «πτηνό-σύμβολο» των δικτατόρων. Όχι βέβαια πως το έκρυψαν και ποτέ, απλά τώρα το… γλεντάνε κανονικά!

Πώς μας προέκυψε το «νέο»… φρούτο; Μα, τα εξηγεί όλα ο (ανώνυμος) τοπικός ηγέτης στην «πρώτη» του συνέντευξη στο Hellenic NS, την επίσημη ιστοσελίδα των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών. Και κρατείστε αυτό το «εθνικοσοσιαλιστών» για το μέλλον. Θα μας χρειαστεί και (ίσως) να μας απασχολήσει.

Στη προσπάθειά του να μας αφηγηθεί θεωρητικά το γεγονός του εγχειρήματος (πράγμα ιδιαίτερα «βαρύ» για τις νοητικές προδιαγραφές τους «είδους»), ο εκτελών χρέη… ινστρούχτορα θα προσφύγει στο… υπαρξιακό: ήταν αδύνατο να μείνουμε άπραγοι βλέποντας την κοινωνία που μεγαλώσαμε να έχει μεταλλαχθεί σε κάτι νέο και άγνωστο σε εμάς…

Υπό τον φόβο του «αγνώστου», λοιπόν! Αν μη τι άλλο, ψυχοδραματικό! Γεγονός που «ερμηνεύει» και τα «εσώψυχα» (μετά… καρφωμάτων) που ακολουθούν: Αρκετά από τα μέλη μας ήταν παλαιότερα σε άλλες οργανώσεις, συλλόγους ή κινήματα που κατάντησαν κόμματα. Δυστυχώς αποδείχτηκε πως δεν εξυπηρετούσαν την ιδέα, αλλά είχαν επιλέξει μια ιδέα για να εξυπηρετηθούν… Πρέπει να καταστεί σαφές πως δεν είμαστε καινούργιοι στον Εθνικιστικό ‘χώρο’, πολύ πριν από τον “Φοίνικα” είχαμε δημιουργήσει τον σύλλογο “Υπατία” που είχε ως σκοπό την αναγέννηση του Ελληνικού Πνεύματος, αλλά επειδή κατέληξε ως σύλλογος να μην δίνει έμφαση στις δράσεις αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Έπειτα δημιουργήσαμε την Πατριωτική Κίνηση με σκοπό να αυτοκαταργηθεί την κατάλληλη στιγμή, όταν θα γινόταν μέρος ενός μεγαλυτέρου συνόλου οπού η ίδια θα δημιουργούσε πάνω στις δικές της αρχές. Πράγμα που ξεκίνησε να υλοποιείτε, αλλά προδόθηκε εκ των έσω, όταν η ιδέα αυτή άρχισε να μετουσιώνετε από σκέψη σε πράξη. Έτσι αποχωρήσαμε και από αυτή την προσπάθεια αφήνοντας την να ξεφουσκώσει ώστε, να αποδείξουμε ότι όταν δεν ενεργείς με καθαρή ψυχή για τον Εθνικισμό, αλλά για προσωπικά ή άλλα συμφέροντα, είναι επόμενο να αποτύχεις, να βουλιάξεις και συνεπώς να εξαφανιστείς. Όπως συνέβη ακριβώς και με την Πατριωτική Κίνηση…

Και κάπως έτσι, κλείνει (έστω και ημιεπίσημα) ο κύκλος της Πατριωτικής Κίνησης. Μένει να δούμε τι θα «αναγεννήσει» η «τέφρα» και τα αποκαΐδια της! Αν όμως κρίνω από το μικρό βιντεάκι που ολοκληρώνει τη συνέντευξη, θα φλομώσουμε στο… εμβατήριο!