Θράσος μόνο…

Tο σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να εμπλακώ σε κάτι που είχε προ πολλού εξαντληθεί. Όταν όμως διαπίστωσα ότι το «πάθος» υπερέβη τα «επιτρεπτά» όρια, έκρινα σκόπιμο και επιβεβλημένο να «σπάσω» την ανοχή και τη σιωπή μου...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καμία μα καμία διάθεση δεν είχα να συνεχίσω τον διάλογο με τους νέους της Action Team, θεωρώντας πως ό,τι ήταν να ειπωθεί μεταξύ μας, ειπώθηκε. Τουλάχιστον από την πλευρά μου. Εξάλλου, το ενδιαφέρον της συζήτησης δεν ενδείκνυται για περισσότερη… κατανάλωση. Μέχρις εδώ και πολύ της ήταν! Όμως –κι απ’ ό,τι τελικά αποδείχθηκε– λογάριαζα χωρίς τον… ξενοδόχο! Εν προκειμένω, τον φέρελπι Νίκο Βουγιούκα, ο οποίος αυτοβούλως και αυθορμήτως αποφάσισε να «πάρει επάνω» του την «υπεράσπιση» της νεοφανούς ομάδας!

Παρά την «πρόκληση», το σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να εμπλακώ σε κάτι που είχε προ πολλού εξαντληθεί. Όταν όμως διαπίστωσα ότι το «πάθος» του νεαρού υπερέβη τα «επιτρεπτά» όρια και διολίσθησε προς το θράσος, έκρινα σκόπιμο και επιβεβλημένο να «σπάσω» την ανοχή και τη σιωπή μου. Που νισάφι, δηλαδή…

Τι μου γράφει ο (ας τον πω) εκπρόσωπος της Action Team; Ιδού τα αποσπάσματα που με «περιλαμβάνουν» και με αφορούν:

Η χώρα μας έχει καταστραφεί διότι διχάστηκαν οι Έλληνες μεταξύ τους σαν λαός και χωρίστηκαν σε δεξιούς, ακροδεξιούς ακροαριστερούς και αριστερούς… Θα σας παρακαλέσω να μην μας μπερδεύεται με τα παραπάνω. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να γεμίζουμε χρώμα αυτόν τον κόσμο… Μια από τις πολλές απερισκεψίες του κυρίου Γαμβρέλη είναι ότι δεν φωτίστηκε από τα φαναράκια που ¨πετάξαμε¨ (Εκδήλωση: 2ο Λάμπει ο ουρανός). Είναι μεγάλος μου καημός το ότι δεν καταφέραμε να τον φωτίσουμε αλλά με παρηγορεί το γεγονός ότι με τα έσοδα βοηθήσαμε δεκάδες οικογένειες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση εξαιτίας τις κυβέρνησης στην οποία κάποτε ήσασταν υποψήφιος.

Επιθυμία μας προς τους υποστηρικτές μας είναι να μην γίνει παρεξηγήσιμος ο κύριος Γαμβρέλης μας… Κατανοούμε ότι θέλει να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων και με αυτόν τον τρόπο να βγάλει το ψωμί του. Στο άρθρο του είπε επίσης ότι αδιαφορεί με τα είδη που ασχολείται η ομάδας μας. Το πιο αστείο όμως είναι ότι ο Alfa Media Group (Λάμψη Fm, εφημερίδα Νέα Εγνατία, Alfa radio) ήταν χορηγός επικοινωνίας σε κάθε εκδήλωση που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Προκαλούμε λοιπόν τον κύριο Γαμβρέλη και όλον τον Alfa Media Group να αδιαφορήσουν και με την Action Team και με ότι διοργανώνει (όχι όπως αδιαφορεί ο κ. Μπάμπης Γαμβρέλης μέχρι σήμερα), αν φυσικά μπορούν… Καληνύχτα σας λοιπόν αγαπημένε μου, όνειρα γλυκά και κυρίως απονήρευτα.

Με τη σειρά και εν τάχει:

Τα περί «διχασμού» και «καταστροφής» ένεκα της ύπαρξης δεξιών, ακροδεξιών, ακροαριστερών, αριστερών (άραγε γιατί όχι… κεντρώων;) επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα περί «απολιτίκ μπούρδας» είχα αναφέρει στο προηγούμενο άρθρο μου (διαβάστε το εδώ). Επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι και αυτή ακόμη η «μπούρδα» μπορεί να εμπεριέχει εντός της έντονα ιδεολογικά και πολιτικά στοιχεία. Τόσα που να «διεκδικεί» μέχρι και την κατάργηση των ιδεολογιών!

Απερίσκεπτος για πολλά θα μπορούσα να κατηγορηθώ, αλλά όχι και επειδή δεν φωτίστηκα από τα φαναράκια σας! Ανεβάστε λίγο τον πήχη των απαιτήσεών σας!

Και επειδή πολύς ο λόγος περί «βοήθειας οικογενειών», ας το «τραβήξω» λίγο παραπάνω, μιας και οι συνεργασίες σας με τις δημοτικές αρχές συνοδεύονται (αν δεν κάνω λάθος) και από οικονομικές ενισχύσεις. Είστε πρόχειροι να μας ενημερώσετε για το μέγεθός τους; Γνωρίζουν οι δημότες μας (και οι… βοηθούμενες οικογένειες) τα ποσά που ξοδεύτηκαν για τις εκδηλώσεις σας; Υπάρχει ενδεχόμενο αυτό το ποσό να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της… φιλανθρωπίας σας; Δεν προδικάζω. Ρωτάω. Φρονώ και ευγενικά.

Καλό θα ήταν –και επειδή μία «τάση» τη βλέπω– όταν απευθύνεστε σε «πληροφοριοδότες», να ελέγχετε περισσότερο την «ποιότητα» και τη σοβαρότητα των ιδίων και των πληροφοριών τους. Πόσο μάλλον τη φερεγγυότητά τους. Αν το είχατε πράξει, και στην περίπτωση της «πολιτικής μου σταδιοδρομίας» θα είχατε αποφύγει την… πατάτα. Πείτε λοιπόν στον… ρουφιάνο (σας) ότι το 2009 που εγώ ήμουν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του στις εκλογές ήταν 5,04%. Και με τέτοιο, κομματάκι δύσκολο για κυβέρνηση!

Δεν γνωρίζω τι εικόνα έχετε για τη δημοσιογραφία και τη σχέση των δημοσιογράφων-αρθρογράφων με τους εκδότες, αλλά αν ενδιαφέρεστε για τη δικιά μου με τη Νέα Εγνατία, σας πληροφορώ ότι η μακροχρόνια, αδιάλειπτη κα αδιασάλευτη συνεργασία μου μαζί της οφείλεται σε μία και μοναδική αρχή: αυτήν της ελευθερίας της έκφρασης! Ως εκ τούτου, η αρθρογραφία μου δεν θα μπορούσε ποτέ να επηρεαστεί από τις επιλογές του συγκροτήματος. Ο καθείς και το… πόστο του.

Τέλος –και επειδή έχετε μπλέξει με… παμπόνηρο– κρατήστε μια «πισινή» με τα… όνειρα. Θα σας χρειαστεί.