Ο ναζιστής και το… Ίδρυμα

Η επίσκεψη Παππά στην Αγία Μαρίνα και το ρεπορτάζ-ξέπλυμα


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αμφιβολία καμία ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είναι ναζιστής από… κούνια. Το «διαλαλεί», άλλωστε, το φωτογραφικό υλικό από τις «οικογενειακές του στιγμές», με τον ίδιο (και τον μικρό του γιο!) να χαιρετούν ναζιστικά μπροστά από αγκυλωτούς σταυρούς και το πορτρέτο του Χίτλερ. Ως ακραιφνής ναζιστής, ο Χρήστος Παππάς, φυσικώ τω λόγω, θα ασπάζεται και το σύνολο της ναζιστικής θεωρίας, μέρος της οποίας είναι και τα όσα αυτή πρεσβεύει για τα άτομα με ψυχικά, σωματικά ή άλλα προβλήματα γενετικής φύσης.

Να υπενθυμίσω μερικά από αυτά, έτσι όπως αναγράφονται στα έντυπα της Χρυσής Αυγής και ακούγονται σε συγκεντρώσεις των οπαδών της:

Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων (!) γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση…

Ιδιαίτερη μέριμνα οφείλει να δοθεί στην υγεία των νέων αλλά και στην προγενετική ιατρική και κυρίως και πάνω από όλα στην ευγονική, δηλαδή την έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη-οπλίτη, έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους. Τη θυσία.

Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία είναι ορθές εφ’ όσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση…

Βάσει αυτών, φρονώ ότι ο Χρήστος Παππάς δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να υιοθετήσει πρακτικές όπως εκείνη του Αυγούστου του 1941, όταν σε 130 γερμανικά νοσοκομεία θανατώθηκαν περισσότεροι από 70.000 ασθενείς, η πλειοψηφία των οποίων με ψυχολογικά και διανοητικά προβλήματα. Ούτε βέβαια θα είχε αντίρρηση να… πιει ένα ποτήρι μπίρα μαζί με τους ομοϊδεάτες του αξιωματικούς και γιατρούς του Γ΄ Ράιχ, γιορτάζοντας το πρόγραμμα της «ευθανασίας» και συμμετέχοντας στην «τελετή» αποτέφρωσης ασθενή του ψυχιατρείου του Χάμανταρ!

Ξέρω, γνωστός θα πείτε ο βίος (και η πολιτεία) του συγκεκριμένου βουλευτή και (το πιο πιθανό) να μην κομίζει τίποτε καινούριο αυτή η εισαγωγή. Χιλιοειπωμένα πράγματα και αρκούντως διαδεδομένα. Όμως, κρίνοντας από μερικά γεγονότα που (σχεδόν τυχαία) έπεσαν στην αντίληψή μου τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνω ότι σε μερικούς συμπολίτες μας ελάχιστα μοιάζει να τους απασχολούν όλα αυτά και ακόμη λιγότερο να τους προβληματίζουν και να τους ανησυχούν!

Σε αυτήν την κατηγορία πολιτών ανήκει προφανώς και ο πρόεδρος της Αγίας Μαρίνας, ο οποίος υποδέχθηκε τον ναζιστή Χρήστο Παππά (και την τοπική κουστωδία του), συνομιλώντας μαζί του για τα προβλήματα του (καταταλαιπωρημένου) Ιδρύματος! Ενός ιδρύματος που μέριμνά του ήταν και είναι να φροντίζει και να εκπαιδεύει ανθρώπους που ο εν λόγω «όψιμος συμπαραστάτης» του προσδοκά στην εξόντωση και την εξαφάνισή τους! Τόσο απλά και τόσο κυνικά!

Το χειρότερο όμως μας το επιφύλαξε το ρεπορτάζ-ξέπλυμα νεαρής δημοσιογράφου του CENTER που έσπευσε (εικάζω όχι… αυθορμήτως) να δώσει βήμα και λόγο (εννοείται χωρίς ενστάσεις και αντίλογο) στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Στο «όνομα» προφανώς του πλουραλισμού και της… διακίνησης των ιδεών! «Διακίνηση» που συνεχίστηκε και με πλήρες ρεπορτάζ από τη βραδινή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα.

Πώς το λέει; Η ανοχή είναι συνενοχή;