Επιστροφή στη δραχμή

Ζούνε μεγάλες στιγμές οι Θάσιοι! Μετά τον Καμμένο, ο… Σταμάτης Γονίδης! Τι να λέμε τώρα…


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Εμένα δεν με «χάλασαν» καθόλου οι εκκενώσεις των καταλήψεων. Τις είδα ως… ρήτρα ανάπτυξης! Όμως στο καπάκι, σκάει μύτη το τουριστικό αφιέρωμα του Guardian στις… καταλήψεις των ευρωπαϊκών πόλεων! Να θέλεις να «αγιάσεις» και να μην μπορείς!

Ας μην περάσει απαρατήρητο αυτό που συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Μας αφορά όλους γιατί καθρεφτίζει τον πολιτισμό και τις ευαισθησίες μιας ολόκληρης κοινωνίας. Που δυστυχώς, ούτε πολιτισμένη ούτε ευαίσθητη μπορείς να την πεις. Και όλα αυτά, λίγες μόνο ημέρες μετά τις «επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες» της Δημοτικής Αρχής.

Στη μνήμη του σκύλου που αφέθηκε μόνος και αβοήθητος από τους υπεύθυνους του Κυνοκομείου, αντιγράφω και συνυπογράφω την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου ο «Αίσωπος».

Μετά από την μάχη που δόθηκε από το σωματείο μας και αρκετούς φιλόζωους της πόλης μας για να μεταφερθεί ο Λέων σήμερα σε κτηνίατρο, μεταφέρθηκε τελικά στις 6 το απόγευμα σε κτηνιατρείο από υπάλληλο του Δήμου. Έγιναν οι εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι ο Λέων είχε ερλειχίωση και δυροφυλαρίωση, ασκίτη, διογκωμένο συκώτι, και περιτοναϊκή κοίλη διάγνωση της κτηνιάτρου ήταν ότι η κατάσταση της υγείες του ήταν μη αναστρέψιμη και το ζώο ήταν θέμα ημερών να πεθάνει με φρικτούς πόνους και έπρεπε να γίνει ευθανασία. Δεχτήκαμε πολλές πιέσεις για να αποφασίσουμε εμείς γι αυτό. Ενώ κατανοούσαμε ότι ο Λέων έπρεπε να λυτρωθεί αφήσαμε στους υπαίτιους για την κατάντια του και την κατάσταση του να αποφασίσουν οι ίδιοι. Η ευθανασία μετά την απόφαση τους έγινε. Το φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος» θα κινηθεί με κάθε νόμιμη διαδικασίας για τον ΑΔΙΚΟ χαμό του Λέωντα και γιατί αυτή την στιγμή υπάρχουν και άλλα ζώα εκεί μέσα που χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης. Καλό ταξίδι Άρχοντα Λέων!

Σύμφωνα με το agionoros.ru, ένα ζευγάρι το «πάλευε» επί 10 χρόνια για να κάνει παιδιά, αλλά δεν…  Μέχρι που έμαθαν ότι σε ένα από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, η καλλιέργεια της αμπέλου που καρποφορεί εκεί, θεραπεύει και βοηθάει τα άτεκνα ζευγάρια! Τότε, το νεαρό ζευγάρι στράφηκε προς το Άγιο Όρος και προς τη χάρη και τη θαυματουργική δύναμη που πηγάζει από τον Όσιο Συμεών, Κτήτορα της Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Τα σταφύλια του κλήματος αυτού θεραπεύουν θαυματουργικά την αδυναμία των ατέκνων γυναικών. Το ζευγάρι πήρε σταφύλια και, ω του θαύματος, μέσα σε πέντε μήνες, από… τζούφιο, καρπερό!

Αυτό πάλι; Στην Τουρκία, λέει, υπάρχει υπουργός… Οικογενειακών Υποθέσεων! Τι να… υποθέσεις;

Η Μελάνια Τραμπ αποκάλυψε πόσο συχνά κάνουν σεξ με τον Πρόεδρο! Η είδηση βέβαια δεν είναι η συχνότητα άλλα ότι… κάνουν!

Θεϊκό!!! Το πιο αποτυχημένο ακάουντ στην παγκόσμια Ιστορία είναι ο Ιησούς. Είχε 12 φόλοερς και ο ένας τον ακολουθούσε μόνο για να του κάνει ριπόρτ…

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίθηκε αντισυνταγματική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιλογή των διευθυντών των σχολείων. Παραμένει όμως συνταγματικό να επιλέγουν οι ίδιοι οι δικαστές τους δικούς τους προϊστάμενους.

Ζω μεγαλεία στο facebook! Έχω αίτημα φιλίας από… Γιώργο Κοινούση!

Ουπς! Τι γίνεται εδώ; Διαφήμιση του Μασούτη στον χρυσαυγίτικο Στόχο; Να το λάβουμε υπ’ όψιν μας;

Πήγα τις προάλλες στον Πρίνο και πού λέτε να «έπεσα»; Επάνω στους Εθνοφύλακες! Ετοιμοπόλεμοι σε… καφετέρια!

Ζούνε μεγάλες στιγμές οι Θάσιοι! Μετά τον Καμμένο, ο… Σταμάτης Γονίδης! Τι να λέμε τώρα…

Στις μαντινάδες κατέταξε ο (άριστος) Μητσοτάκης το Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις, που είπε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Με τον τίτλο Μπράβο ρε μάγκες παρουσίασε η εφημερίδα Νεάπολις την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας για το Ρεμπέτικο. Λίγο ακόμη και θα το συνέχιζε με το: Φύσα, ρούφα, τράβα τονε, πάτα τονε κι άναφτονε…

Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ: Πυροδοτούμε την συζήτηση για το αναπτυξιακό σχέδιο των νησιών! Και άντε τώρα να πεις ότι δεν έχουν δίκαιο όλοι αυτοί που φωνάζουν για διασυνδέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα… Εξάρχεια!

Χμμμμμ… σε ποιον εκδότη-εκβιαστή της Καβάλας που απαιτούσε 45.000 ευρώ, 80.000 ευρώ, 35.000 ευρώ και 17.500 ευρώ, αναφέρονταν ο τ. νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής; Μήπως είναι αυτό που λένε: τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Όχι, πείτε μου! Όταν βλέπετε εσείς τον Κώστα Αντωνιάδη, τον νέο Θεματικό Περιφερειάρχη επί των Τουριστικών, δεν σας έρχεται αμέσως μία διάθεση… ξενερώματος;

Πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση και το θέμα που κουβεντιάζεται είναι οι… συνταγές για ένα πετυχημένο φλερτ! Στον Αnt1; Στο STAR; Στον ALFA; Mήπως στο Epsilon; Νόουυυυυυ σύντροφοι! Στην ΕΡΤ1!!!

Ακούω τώρα ευτραφή δημοσιογράφο σε πολιτιστική εκπομπή της ΕΡΤ να λέει ότι στα νιάτα του, αντί με το χαρτζιλίκι που του έδιναν οι γονείς του να πάει να αγοράσει κανένα σουβλάκι με πίτα, αυτός πήγαινε και αγόραζε το περιοδικό… Αναγνώστης! Έτσι μπαίνουν τα κιλά. Διαβάζοντας! Όχι σαν και μας που το είχαμε ρίξει από μικροί στο Penthouse και… ρέψαμε!

Αυτό πάλι! Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε την τροπολογία που προβλέπει την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος! Πού και να μην είχε «ανανήψει» ο Άδωνις!

Όπως μας πληροφορεί ο πατήρ Ιωάννης στο Ορθοδοξία, οι άθεοι από τις μασονικές στοές της Καλιφόρνιας εξαγόρασαν την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία «Karfos SA», η οποία εξειδικεύεται στην παρασκευή σκευασμάτων ειδικά σχεδιασμένα για να αλλάζουν με ορθόδοξο και χριστιανικό τρόπο τους ομοφυλόφιλους σε στρέιτ. Το πρώτο μέλημα των νέων (και άθεων) αφεντικών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ήταν να απολύσουν όλο το προσωπικό της, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σκεύασμα να μην υπάρχει πλέον στην αγορά. Όπως καταλαβαίνετε, ο κίνδυνος να το γυρίσουμε σιγά-σιγά στον… χαρωπό, είναι πλέον ορατός.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στον Αλέξη Τσίπρα: Είσαι ο πρώτος πρωθυπουργός που έδειξε αποφασιστικότητα για λύση στην ΑΕΠΙ. Τα απόνερα της… σοβιετίας!

Κώστας Μιτσόπουλος, οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: Εμείς δεν ζητάμε. Εμείς θα πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Μεγάλη Ελλάδα. Σκουπίσου, που θα έλεγε και ο φίλος μου ο Σιούλας!

Ο σύμβουλος της Μαρίν Λεπέν είναι σταλινικός και πρώην στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος! Ε, και; Πού το βλέπετε εσείς το περίεργο;

Το πρώτο ανανεωμένο φύλλο της εφημερίδας Δημοκρατία, θα κυκλοφορήσει με τη διπλή συλλογή «Μακεδονία ξακουστή», δωρεάν για όλους τους αναγνώστες! Και σεις ακόμη μου μιλάτε για τον Σώρρα!

Star Academy στο Epsilon! Μαύρο, ρε πούστη μου, μαύροοοοοοοο!

Πώς από τη μια μέρα στην άλλη ο Γιώργος Κιμούλης από «κομματικός κομισάριος» έγινε «λαϊκός ήρωας», αδυνατώ να το… συλλάβω!

Αποκεφαλισμένες 10 θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο και νεκρός από πυροβολισμό ο Θεοδόσης, η φώκια μασκότ στην Ίο. Πεθαίνω σαν χώρα!

Μάλιστα! Με ψήφισμά του, ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητάει από την κυβέρνηση την απόδοση των εγκαταλελειμμένων χώρων και κτιρίων (Στρατόπεδα, παλιό Νοσοκομείο, ακτή Καλαμίτσας, παλιό Πρωτοδικείο) στην κοινωνία της Καβάλας! Αν μη τι άλλο… ξύπνησε! Να υποθέσω και χωρίς… σκοπιμότητες; Γιατί, κακά τα ψέματα, το ενδιαφέρον του το λες και… όψιμο!

Σε παρουσίαση βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, γνωστός δικηγόρος της πόλης αναφέρθηκε ενδεικτικά και σε κάποιες διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε το βιβλίο από επώνυμους καλλιτέχνες, όπως σ’ αυτήν της γνωστής ερμηνεύτριας… Γλυκερίας!

Χα, τι έχουμε εδώ; Κατά πώς γράφει ο Σωτήρης Μανιάτης στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του The Voice και του Survivor ανήκουν στον Τούρκο επιχειρηματία Ατζούν Ιλιτζαλί. Αν δεν σας λέει τίποτε το όνομά του, να σας θυμίσω ότι ήταν αυτός με τον οποίο είχε συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο που είχε «σηκωθεί» ο ντόρος για τις τηλεοπτικές άδειες. Για την ιστορία, οι δημοσιογράφοι που την «έπεσαν» τότε αγρίως στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για «παζάρια» με Τούρκο μιντιάρχη, ήταν όλοι αυτοί που εργάζονται στο Μέσο που προβάλλει σήμερα τα δύο παιχνίδια. Χρειάζεται να αναφέρω και ονόματα;