Γατάκια…

Η ατάκα της χρονιάς: «Τζήμερος, ο πατήρ Κλεομένης του νεοφιλελευθερισμού»!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Για να μην έχετε απορίες (μα κυρίως αυταπάτες) σχετικά με το, σε ποια χώρα ζούμε, ιδού ένα μικρό παράδειγμα: 9.280 φύλλα πούλησε το περασμένο Σάββατο το Μακελειό του Στέφανου Χίου, την ώρα που εφημερίδες με παραδοσιακή ιδεολογική και κομματική βάση, όπως ο Ελεύθερος Τύπος και το Έθνος, πούλησαν 5.370 και 3.290 φύλλα αντίστοιχα.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι παραγράφει οφειλές φόρων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστάνε περίπου 50 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες. Άκου να μαθαίνεις, Αλέξη!

Αυτό να φωτογραφίζονται καλλιτέχνες (λέμε τώρα) και αθλητές γυμνοί για «καλό σκοπό», δεν το έχω καταλάβει ποτέ. Και σιγά το… μάτι δηλαδή.

Η ατάκα της χρονιάς: Τζήμερος, ο πατήρ Κλεομένης του νεοφιλελευθερισμού!

Από ρεπορτάζ ιστοσελίδας τοπικού Μέσου Ενημέρωσης: όσον αφορά τα προσφυγόπουλα, η κυρία Δήμητρα Τσανάκα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά πρέπει παράλληλα να έχουν και βιβλιάριο υγείας, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό για το ποιος θα καθαρίζει τις αίθουσες, καθώς τα μαθήματα γίνονται τις απογευματινές ώρες… Ε ναι, μη μας μολύνουν κιόλας!

Πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος, των μεν όντων ως έστιν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν. Μένιος Φουρθιώτης.

Ο ύμνος του υπαρκτού

Ούτε ένα ούτε δύο. 58 κιλά κάνναβη ξέβρασε η θάλασσα σε ακτή της Κέρκυρας! Από αύριο αράζω παραλία!

Κι αν θέλετε να μάθετε (που θέλετε, τις ξέρω εγώ τις προτιμήσεις σας), η πιο καυτή αγιοβασιλίτσα των ημερών είναι η Μαρία Κορινθίου. Τονίζω: αγιοβασιλίτσα!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Urology International, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που έκοψαν πλήρως το κάπνισμα είχαν μεγαλύτερης διάρκειας και πιο ισχυρή στύση και έφταναν στη μέγιστη διέγερση πέντε φορές πιο γρήγορα από ότι οι άνδρες που ήταν καπνιστές… Εννοείται ότι δεν καπνίζω.

Ω γένος ανθρώπων ανεμώλιον, αυτοχόλωτον, μέχρι τέλους βιότου μηδέν επιστάμενον. Πέτρος Πετρόπουλος.

Και τώρα δηλωσάρα του… σώγαμπρου Μακάριου Λαζαρίδη: Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι ουσίας! Φωστηρικόν!

Επτά στους δέκα νέους θέλουν να φύγουν από τη χώρα έγραφε τις προάλλες στο πρωτοσέλιδο του το Βήμα. Εξυπακούεται ότι το πρόβλημα είναι στους τρεις που θέλουν να μείνουν.

Αρχίζω να χάνω πάσα ιδέα για το γούστο των γειτόνων

Διαφωνώ πλήρως με τις πολιτικές απόψεις του Μαζιώτη και της Ρούπα, πολύ δε περισσότερο με τις πρακτικές που τις συνοδεύουν. Τα αιτήματά τους όμως ως φυλακισμένοι, είναι απολύτως δίκαια και συμπαρατάσσομαι.

Όταν έχεις εθιστεί στο το μη χείρον, βέλτιστον, προκοπή μην περιμένεις…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Στέλιο Ράμφο: Αν δεν δαμάσει κανείς τα «μέσα του Εξάρχεια», δεν θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά… Παγωτό ο φιλόσοφος!

Και άντε, πες ότι τα «έξω Εξάρχεια», κάνεις ένα ντου και τα… δαμάζεις. Με τα «μέσα» όμως, ρε Ράμφε; Δαμάζεται η σκέψη;

Μετά τον Κυνόδοντα του Λάνθιμου, το Πρώτο Θέμα προσφέρει ΚΑΙ τον Αστακό! Αβάν γκαρντ αφού επειδή…

Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Σάκης ταξιτζής.

Καλεί –λέει– ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τον υπουργό Ναυτιλίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αύξηση των δρομολογίων Πρίνου-Καβάλας. Σοβαρά, Νίκο μου; Τώρα ανακάλυψες ότι υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή; Και άντε πες… αργοπορημένος. Εκείνη όμως την Ευρωπαϊκή Οδηγία που περιθωριοποιεί και (ουσιαστικά) καταργεί την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας δίνοντας το δικαίωμα στις ναυτιλιακές εταιρείες να κανονίζουν όπως αυτές θέλουν τα δρομολόγια, δεν τη γνωρίζεις; Ή όλα στον βωμό των εντυπώσεων;

Α φ ι σ ά ρ α !

Γεμίσαμε Μαρκουλάκηδες και δεν βλέπω να ξεμυτούν Κατράκηδες. Κι αυτό μπορείς να το πεις και δυστυχία για τον τόπο.

Αν ο Κωστής Μαραβέγιας παίζει «στοχαστική ποπ», τι στο διάολο παίζει ο Γιώργος Μάγκας; Όχι, θέλω να ξέρω!

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ’ εν τω ευ το πολύ. Γιάννης Σαρανταδέκας.

Ουδεμία έκπληξη για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το Πόθεν Έσχες των δικαστών. Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει.

Τίτλος άρθρου του γνωστού μπουρδολόγου Σάκη Μουμτζή στο Liberal.grΤι σχέση μπορεί να έχουν τα Χριστούγεννα με την Γ΄ Διεθνή; Καμία, δυστυχώς!

Να τα λέμε και αυτά: όταν ο Τατσόπουλος καταξέσκιζε τα θηλυκά της μισής ελληνικής επικράτειας, μαλακίες δεν έλεγε. Αυτές τις εμφάνισε στην εποχή της… παρατεταμένης αγαμίας!

Την αλήθεια μου θα την πω και πάρτε το όπως θέλετε! Εμένα μ’ αρέσει πολύ η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Αισθητικά μιλώντας. Και το μαλλάκι της καλλωπισμένο πάντα, και το νυχάκι της στη σωστή απόχρωση, και το πουδράρισμα εξόχως διακριτικό, και στα ενδυματολογικά σικάτη… Γενικά στην τρίχα, ρε παιδί μου! Να μη μιλούσε κιόλας…

Τα έξι εκχιονιστικά οχήματα που δώρισε ο ΤΑP στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μπορείς να το πεις και… δωρο-δοκία;

Διότι οι άνθρωποι δεν συγχωρούν αυτούς που από έρωτα εκπέσανε. Βαγγέλης Παππάς.

Χωρίς περιστροφές…

Καλέ, αν μία δημοσκόπηση κοστίζει 1.240 ευρώ, τότε να παραγγείλω μία και για μένα! Να με βγάλω δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, να το γλεντήσω κανονικά.

Σοκαρισμένη στην τοποθεσία Facebook: Δεν πάμε καλά! Στη Σαουδική Αραβία λίτζαραν άντρα επειδή μάθαινε στη γυναίκα του να οδηγάει! Είναι θλιβερό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2017. Κατά τα άλλα λένε ότι οι Σουηδοί είναι πολιτισμένοι.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν για το καλό των τραπεζών και για να μπορεί ο φτωχός ο άνθρωπος να ξαναδανειστεί και να πάρει σπίτι. Δεν μπορεί, κάτι σε ληγμένα θα παίρνει το… κομμούνι!

Γρηγόρης Λαμπράκης, Σωτήρης Πέτρουλας, Γιώργος Τσαρουχάς, Διομήδης Κομνηνός, Σωτηρία Βασιλακοπούλου, Ιάκωβος Κουμής, Σταματίνα Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Νίκος Τεμπονέρας, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Σαχζάντ Λουκμάν, Παύλος Φύσσας… αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η τρομοκρατία.

Καυτό ερώτημα στο Βήμα ΟρθοδοξίαςΕπιτρέπεται να κοινωνήσουν γυναίκες με έμμηνο ρήση; Εδώ σας θέλω, αδελφοί μου…

Αν είχα γεννηθεί γυναίκα, θα ήμουν… Βαρουφίτσα!

Πήγαν κάτι αναρχικοί σε σούπερ μάρκετ και δηλητηρίασαν τρόφιμα για να χτυπήσουν με αυτόν τον επαναστατικό τρόπο τον καπιταλισμό. Γιατί, ως γνωστόν, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοβιομήχανοι τρέφονται με… ζαμπονάκι και παρίζα!

Όμως, εμείς εδώ… Άναρχος Θεός!