Θα σημάνουν οι καμπάνες

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ένα θετικό: το ότι ακόμη δεν έκανε ταινία για τον Μέγα Αλέξανδρο ο... Σμαραγδής!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ποτέ δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα έβλεπα τον Μίκη και, αντί να ριγώ, να πάλλομαι και να συγκινούμαι, θα με πλάκωνε μία απέραντη ΘΛΙΨΗ. Αυτό μόνο…

Και πάμε στα εφήμερα και τα καθημερινά…

Μεταξύ μας, πολύ το χάρηκα που τσίτωσε έτσι το «καρντάσι» ο Γανίτης. Και που εξεμάνη τα μάλα επειδή ένας άπατρις σαν και του λόγου μου συνέδεσε το Συλλαλητήριο με την Αλφαβητοπαρέλαση, προσδίδοντας σε αυτό, διάθεση… καρνάβαλου!

Βέβαια, το «καρντάσι» ο Γιώργος, κατά την προσφιλή του τακτική, ανακατεύει ανόμοια πράγματα για να φτιάξει το (κατά πώς βολεύει) δικό του αφήγημα. Εν προκειμένω, την υπερβολή της σάτιρας με την πολιτική πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, το «δημοσιογραφικό του μίξερ» θα με κατατάξει ανάμεσα σε αυτούς που: θεωρούν τους Σκοπιανούς απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, ή αλλιώς, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο σλάβους. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να θεωρούν τον Φίλιππο Β και τον Μέγα Αλέξανδρο, ιστορικά δημιουργήματα των Ελλήνων, για να καπηλευτούν την ιστορία των Σκοπιανών. Όπερ μεθερμηνευόμενο, ΚΑΙ άπατρις, ΚΑΙ ανθέλληνας ΚΑΙ… σλαβόφιλος! Βάλτε τώρα που γυρίζει!

Αλλά, μη σκάτε! Για όλους εσάς, φυλάει Θερμοπύλες ο Γιώργος. Το… καρντάσι!

Και στη συνέχεια ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα από τον… εθνικό μας καρνάβαλο:

Ευτυχώς που είναι και αυτό το δελτίο Τύπου με τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, και… χαλαρώνω. Πώς και πώς το περιμένω κάθε μήνα! Εξάρτηση λέμε!

Δύο από τα κορυφαία των ημερών, με τη σφραγίδα του… αρχαιοεθνικοπατριωτικοχριστιανικού πνεύματος:

Έφτασε η ώρα ο Ελληνάκος να μεταμορφωθεί σε ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΦΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΟΥ.

Για όλους όσους δεν το γνωρίζετε ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι από τους Σεσωσμένους Αρχαίους μας Προγόνους! Ζη και ευφραίνεται η Αθάνατη Ψυχή του τον Παράδεισο! Δόξα τω Τριαδικώ Θεώ!

Δεν το γνώριζα ότι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει καθοριστεί ως ανώτερο ποσοστό καισαρικών για κάθε χώρα το 15%. Το έμαθα όταν διαπιστώθηκε ότι στην Ελλάδα οι καισαρικές αγγίζουν το 58%! Καθαρές δουλειές!

Βλέπει η άλλη στο δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ την κάλυψη των γεγονότων ΚΑΙ στην νοηματική και αποφαίνεται: Παγκόσμια πρωτοτυπία της ΕΡΤ. Μετάφραση από ελληνικά σε ελληνικά. Χαλάλι τα λεφτά που παίρνουν! Ασυζητητί! Υπάρχει λόμπυ… κωφών!

Οι Έλληνες ενωμένοι δεν χάνουν ποτέ, δηλώνει στη Νέα Εγνατία ο Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος. Ενωμένοι και με τους νεοπαγανιστές-ναζιστές, Δέσποτα; Όχι για να ξέρω!

Τώρα ΚΑΙ επικήδειοι στον βωμό της πολιτικής σταδιοδρομίας!Ονόματα δεν λέμε…

Εύγε στον Χρήστο Ποτόλια για τη στάση του στη Σχολική Επιτροπή του δήμου Καβάλας. Αυτός μόνο αντέδρασε στην απόφαση να απορριφθεί το αίτημα Συλλόγου Βουλγάρων που διαμένουν στην Καβάλα, προκειμένου να τους χορηγηθεί αίθουσα σχολείου για τις δραστηριότητες του φορέα τους.

Αυτός ο Πουτσδεμόν πού έχει χαθεί; Νοιάζομαι!

Χέσε με, ρε… Συλλαλητήριο!

Σκουπιδιάρηδες στην Τουρκία έφτιαξαν βιβλιοθήκη από βιβλία που βρήκαν στα σκουπίδια! Μας αλλοιώνουν τον πολιτισμό!

Στην άλλη μεριά τώρα, στη φιλελεύθερη Ευρώπη. Η Δημοτική Πινακοθήκη του Μάντσεστερ αποκαθήλωσε τον πίνακα του Τζον Γουίλιαμ Γουότερχαουζ Ο Ύλας και οι Νύμφες, διότι ο συγκαλυμμένος ερωτισμός του θέματος και η παρουσίαση του γυναικείου σώματος ως παράγοντα αποπλάνησης του άνδρα δεν συνάδουν προς τα σύγχρονα πρότυπα. Να δείτε που σε λίγο αυτοί θα μας «αποκαθηλώσουν» και το… YouPorn!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και μετά απαντήστε μου: η «περίπτωση» χρήζει παιδοψυχολόγου ή Εισαγγελέα;

Μέρος από την εισήγηση του (λέμε τώρα) συγγραφέα και δημοσιογράφου Κώστα Δούκα, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ: Η ελληνική γλώσσα έχει μαθηματική δομή, γιατί οι ελληνικές λέξεις επιτρέπουν την αρμονική και νοηματική απεικόνισή τους και είναι μη οριακή: δέχεται ακόμα και την ηλεκτρονική γλώσσα της προηγμένης τεχνολογίας… Και πώς, ρε μάστορα, εγώ μετράω πάνω από 180 γλώσσες στα διάφορα προγράμματα του διαδικτύου; Όχι να ξέρω…

Έλληνας απότακτος αστυνομικός συνελήφθη στα Τίρανα και κατηγορείται για τη δολοφονία Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών. Εξάγουμε ρεεεεεε!!!

Το τι Σπανουδάκης «έπαιξε» αυτές τις μέρες στο YouTube, δεν περιγράφεται! Ο λόγος, προφανής!

Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ένα θετικό: το ότι ακόμη δεν έκανε ταινία για τον Μέγα Αλέξανδρο ο… Σμαραγδής!

Άντρες…

Και εδώ, αυτοί που αποτέλεσαν την ομάδα περιφρούρησης του Συλλαλητηρίου…

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Ιωαννίνων, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποκαλούσαν τους οπαδούς του ΠΑΣ… Αλβανούς! Αλλά η Μακεδονία είναι Ελληνική! Για να συνεννοούμαστε!

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, περισσότερο εθισμένοι από τα παιδιά τους στα κοινωνικά δίκτυα είναι οι Έλληνες γονείς. Αυτό για όσους αναρωτιούνται ακόμη για τη μαλακία που μας έχει κατακλύσει.

Ουπς! Τι έχουμε εδώ; Εξαφανίστηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου της διετίας 2011-2012, περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος; Και όλο αυτό εν όψει… Novartis; Πάει κάπου το μυαλό σας;

Στο καπάκι, ο Μάριος Σαλμάς, πρώην υφυπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εμπλέκεται στη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis, βγαίνει και απειλεί τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν! Σαν να μικραίνει η απόσταση μεταξύ πολιτικής και… μαφίας;

Και κάπου εδώ, η Λιάνα Κανέλλη μάς ενημερώνει ότι το ΝΑΤΟ μέσω Σκοπίων θα βγει στη Θεσσαλονίκη! Τον ήπιαμε και πάλι!

Κι ας μη μας διαφεύγει: ο Μίκης είχε «καεί» από την εποχή της… Σπίθας!