Ανοίγουν οι δουλειές

Καρατσεκαρισμένο! Απόκριες χωρίς Άλκη Στέα και αδελφούς Κατσάμπα είναι σαν Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς Πέτρο Γαϊτάνο και Χρήστο Σαντικάι


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Να με συγχωρείτε, αλλά εγώ αυτήν τη «μαγκιά» του τύπου να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου, δεν την καταλαβαίνω με τίποτε! Θα έρθει, δηλαδή, εμένα να με δωροδοκήσει κάποιος και θα τρέξω κατευθείαν να καταθέσω το «δώρο» στην τράπεζα; Χάθηκαν τα πάμπερς και οι μαύρες σακούλες;

Αχ, μωρέ, πόσο μ’ αρέσουν αυτές οι ευφάνταστες δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη! Εκτιμώ ότι για να «κατεβάσει» από το μυαλό του όλα αυτά τα πονήματα, καταναλώνει πολύ από τον (πολύτιμο) χρόνο του.

Και ’κει που επιδιδόμουν στο σπορ του ζάπινγκ, «πέφτω» επάνω στο ΕΝΑ Channel και, ω του θαύματος, εμφανίζεται μπροστά μου ο… ηγούμενος Μουρτασάγκας! Λίγο ακόμη και θα άρχιζα τις ψαλμωδίες και τα θυμιάματα!

Τελικά, δυσκολεύομαι πολύ να ξεχωρίσω ποια πραγματικά είναι η είδηση: το ότι κάποιος επί 17 χρόνια εργαζόταν ως γιατρός στο Νοσοκομείο της Καβάλας χωρίς να έχει πτυχίο ιατρικής ή η ανθρωποφαγία που ακολούθησε μετά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από τους… νόμιμους και καθωσπρέπει συμπολίτες μας; Ανθρωποφαγία συνοδευόμενη με τους ανάλογους  «ψιθύρους» και τις απαραίτητες ρουφιανιές…

Ως Κυλώνειο άγος χαρακτήρισε τη δίωξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος! Και όπως είπε η φίλη μου η Δέσποινα, ανατσουτσούριασα!

Αναφανδόν με Μπουτάρη! Χωρίς περιστροφές και χωρίς υποσημειώσεις!

Σαν πολλοί δεν έπεσαν στα τοπικά μας κανάλια οι απόστρατοι αξιωματικοί που «εκτελούν» χρέη… γεωπολιτικού αναλυτή; Και να ήξεραν «πού παν τα τέσσερα», ντεφ’ να γίνει…

Επιτέλους Σαρακοστή! Μπας και βρούμε λίγο το μέτρο μας. Μπας…

Και για να μην μπερδευόμαστε: κάτι Ρουσόπουλοι και κάτι Βουλγαράκηδες δεν αθωώθηκαν. Ελέω ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας απαλλάχτηκαν των αδικημάτων τους με παραγραφή.

Σιγουριές!

Καρατσεκαρισμένο! Απόκριες χωρίς Άλκη Στέα και αδελφούς Κατσάμπα είναι σαν Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς Πέτρο Γαϊτάνο και Χρήστο Σαντιγκάι. 

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξέφρασε την άποψη ότι οι έλληνες πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην άμυνα της χώρας όπως στο Ισραήλ. Κι αυτό, λίγες μόνο ώρες μετά το μακελειό στη Φλόριδα. Φ-ορτσα-κης λέμε!

Και τώρα το φιλοσοφικοπολιτικό σχόλιο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου επάνω στα μεγάλα γεγονότα των καιρών: Είναι ένας περίεργος κομμουνισμός το Survivor, complete με tribal στοιχεία και Μεγάλο Αδελφό. Στον αντίποδα, στο Master Chef έχουν αριστοκρατία, όχι δημοκρατία διότι δεν κατέχουν όλοι εξίσου το αντικείμενο. Ούτε έχουν αναπτύξει ισάξια τις δεξιότητές τους. Γονάτισα!

Αυτό που οι καθ’ ημάς δεξιοί «πατριώτες» δείχνουν τόσο μεγάλη αγάπη και συμπάθεια στα άρθρα και τις απόψεις του Στάθη (Σταυρόπουλου), με ξεπερνάει. Πάντως τιμητικό για τον σύντροφο δεν το λες…

Πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια, γιατί θα φρικάρω! Το (πάντα εκλεκτό) περιοδικό δρόμου Σχεδία που διανέμουν οι άστεγοι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, εξοικονομώντας από τις πωλήσεις του ένα μικρό ποσό για τις καθημερινές τους ανάγκες, ακρίβυνε κατά ένα ευρώ (από 3 στα 4) για έναν και μόνο λόγο: για να μπορούν οι άνεργοι πωλητές του να πληρώνουν τον ΕΦΚΑ, καθότι τώρα και… ασφαλισμένοι! Τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτή η εξέλιξη; Απλά τα πράγματα: ενώ μέχρι χθε δεκάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι «κέρδιζαν» από την πώληση ενός τεύχους 1,5 ευρώ, τώρα φαίνεται να αμείβονται με 2,7! Παίρνοντας ως δεδομένο τον μέσο όρο πωλήσεων (50 τεύχη κατ’ άτομο), ο άστεγος εισέπραττε γύρω στα 75 ευρώ. Με την αναγκαστική αύξηση (και καλώς εχόντων των… πωλήσεων), από δω και πέρα θα εισπράττει 135 ευρώ. Αναλογιζόμενοι όμως ότι η κατώτερη μηνιαία εισφορά στον ΕΦΚΑ είναι 167,95 ευρώ, κανείς άστεγος δεν θα «ρισκάρει» να ενταχθεί στη λίστα με τους… κακοπληρωτές του δημοσίου! Όπερ σημαίνει, τέλος η διανομή της Σχεδίας από τους άστεγους συμπολίτες μας, τέλος και τα (όποια) οικονομικά οφέλη απέφερε σε αυτούς η πώλησή της. Άντε μωρέ, σύντροφοι, και σ’ ανώτερα!

Άλλος ένας λόγος για να είσαι ΑΕΚ!

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το άγχος και την αγωνία των (με ή χωρίς εισαγωγικά) φίλων μου στο facebook όταν ανακαλύπτουν ότι μέσω του προφίλ τους διακινείται «πορνογραφικό υλικό» και σπεύδουν αμέσως να αποτινάξουν από πάνω τους τη… ρετσινιά. Τόση «αθωότητα» πια;

Και μεταξύ μας, τι κακό μπορεί να μας προκύψει από μία… MILF;

Μετά το μακελειό με τα 17 παιδιά που δολοφονήθηκαν, ο Τραμπ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο που νοσηλεύονται τα τραυματισμένα παιδιά, αποθανατίζοντας τη στιγμή χαμογελαστός και με σηκωμένο τον αντίχειρα.

Ξαναδιαβάζω την Ελληνική Μυθολογία του Νίκου Τσιφόρου. Απλά, α π ο λ α υ σ τ ι κ ή! Και εσαεί φρέσκια!

Τώρα που έκαψαν το αυτοκίνητο της Γιάννας Παπαδάκου (της δημοσιογράφου που ουσιαστικά έκανε γνωστή την υπόθεση Novartis στο κοινό), τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που ωρύονταν για τους προστατευόμενους μάρτυρες;

Είναι αλήθεια ότι ο επιχειρηματίας-εφοπλιστής στο πλοίο του οποίου βρέθηκαν πρόσφατα 121 κιλά κοκαΐνης είχε βραβευθεί για την προσφορά του ιδρύματός του στην Ελληνική Αστυνομία; Δεν ξέρω, ρωτάω…

Σκοτεινή ημέρα για τον τόπο και τη Δημοκρατία το κάψιμο ομοιώματος του Μπουτάρη από τα (στην κυριολεξία όμως) καρναβάλια του Μακροχωρίου Ημαθίας. Σκοτεινή και αποπνικτική μαζί!

Όλα τα είχαμε, το Πεδίο Βολής στη Θάσο μάς μάρανε! Εκτός κι αν το «δούμε» ως τουριστική ατραξιόν, προεξάρχοντος του… Σαρανταδέκα!

Σκληρή γραμμή κι όποιος αντέξει προτείνει για το Σκοπιανό ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σειρά παίρνει το… σκίσιμο του καλσόν!

Άκου τώρα ποιον πήγα και θυμήθηκα! Εκείνον τον Μανώλη Αναγνωστάκη, τον δημοσιογράφο του MEGA. Τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;

Θέλοντας (προφανώς) να υπερασπιστεί τα «έργα και τις ημέρες» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Κωστής Σιμιτσής γράφει μεταξύ άλλων στο facebook: Στραβά τα υποβρύχια αλλά σήμερα όσοι τον κατηγορούσαν τα θεωρούν το απόλυτο όπλο μας στο Αιγαίο. Τα… στραβά!

Θα κάνετε κάθαρση όσο υπάρχει το καπιταλιστικό σύστημα; αναρωτήθηκε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης! Όχι, σύντροφε, αυτό θα συμβεί μόλις γίνουμε… Ανατολική Γερμανία!

Τόση κλάψα στη Βούλη, ούτε σε ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου με τη Μάρθα Βούτση και τον Βασιλάκη Καΐλα!

Αν και την «παράσταση» έκλεψε η γνωστή για τις ερμηνευτικές ικανότητές της Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης! Οσκαράκι στάνταρ!

Έβλεπα προχθές τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην ΕΡΤ και συνειρμικά εντελώς το μυαλό μου πήγε στον δικό μας τον Κλειτσιώτη! Για τόση ευστροφία μιλάμε!

Συμμορίτες και συμμορίτισσες, σας αποχαιρετώ. Ραντεβού, πού αλλού, στα γουναράδικα!