Η πραγματικότητα εκδικείται τον κ. Τσίπρα

Σε καμία περίπτωση η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ που απροκάλυπτα επιχειρεί για ψηφοθηρικούς λόγους να επηρεάσει καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο


 

Tου Μακάριου Λαζαρίδη

 


Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Η ανεκδιήγητη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυστυχώς για όλους τους Έλληνες πολίτες, οδηγεί τη χώρα στην ανυποληψία και την απόλυτη παρακμή, σε όλα τα επίπεδα. Τα κρούσματα ανομίας, ωμής βίας και πρωτοφανούς παραβατικότητας έχουν γίνει πιο συχνά από ποτέ.

Κουκουλοφόροι τα κάνουν γυαλιά-καρφιά, όποτε και όπου επιθυμούν. Ανενόχλητοι μπαχαλάκηδες σπάνε μαγαζιά, καταστρέφουν δημόσια περιουσία σε δρόμους, πλατείες και πάρκα. Αναρχικοί σουλατσάρουν μέσα σε δημόσια κτίρια, φορείς, οργανισμούς και υπουργεία χωρίς κανένας να τους πλησιάζει καν. Η αστυνομία καταγγέλλει με κάθε ευκαιρία την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πάταξη αυτών των θλιβερών φαινομένων που πλήττουν την εικόνα της χώρας και προσβάλλουν τους πολίτες.

Αυτή η απαράδεκτη ανοχή, που πηγάζει από τη βαθιά ιδεοληψία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυβερνώντων, έχει επεκταθεί σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής.

Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα της σουρεαλιστικής καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες ήταν τα γεγονότα της Τούμπας. Εικόνες ντροπής, εικόνες που ρεζιλεύουν την Ελλάδα διεθνώς, εικόνες που αντικατοπτρίζουν, όμως, δυστυχώς, την κατάντια που έφερε η παρέα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Η εξόφθαλμη εμπλοκή της κυβέρνησης στο χώρο του ποδοσφαίρου –που αποτελεί συνέχεια της προσπάθειάς της να ελέγξει απόλυτα τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη– αντί για την δήθεν εξυγίανση έφερε την απόλυτη ηθική κατρακύλα.

Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι βαρύτατες. Αυτές οι θλιβερές εξελίξεις δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, αποτελούν προϊόν της τυχοδιωκτικής αντίληψης με την οποία κυβερνά ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου. Όταν μια κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να εμπλέξει το ποδόσφαιρο στους μικροπολιτικούς της σχεδιασμούς ώστε να ελέγξει κάθε πτυχή του. Και, βεβαίως, όπως συμβαίνει όπου η κυβέρνηση εμπλέκεται δίχως να έχει τη θεσμική ιδιότητα, έφερε την καταστροφή.

Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει ότι σημαντικά προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου υπήρχαν και κατά το παρελθόν. Η βία στα γήπεδα και η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά παραγόντων δεν είναι σημερινά ζητήματα. Ωστόσο, όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προηγούμενο. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την κάθαρση και έφερε την καταστροφή. Όπως είχε υποσχεθεί τα πάντα σε όλους για να εκλεγεί και τελικώς έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και διέλυσε τη μεσαία τάξη. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και έπειτα.

Απόλυτη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η εφαρμογή των κανόνων και η τήρηση της νομιμότητας με κάθε κόστος. Σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ που απροκάλυπτα επιχειρεί για ψηφοθηρικούς λόγους να επηρεάσει καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφάνεια, την τάξη και φυσικά τη νομιμότητα. Αυτά ζητούν  διαρκώς οι πολίτες. Αυτές οι αρχές είναι αναγκαίες για να ανακτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τη χαμένη του αξιοπιστία. Για να ανακτήσει η κοινωνία τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Αυτές τις αρχές θα τηρήσει απαρέγκλιτα σε κάθε πεδία της δημόσιας ζωής. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ανορθώσουμε την Ελλάδα και να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

Αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε πολύ καλύτερα!

Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου του Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη