Βγήκαν τα πιστόλια

Και για να μην είμαστε απαισιόδοξοι: υπάρχει πρόεδρος ομάδας που ΔΕΝ είναι μαφιόζος! Του Εδεσσαϊκού!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Όπως πολύ καλά θα έχετε καταλάβει, τρεις είναι οι μεγάλες μου… λατρείες! Ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο δήμαρχος Νέστου (ομού με τα δελτία Τύπου των μηνιάτικων δραστηριοτήτων του) και ο σύντροφος-ηγούμενος Νίκος Μουρτασάγκας! Όσο και να πασχίζουν κάποιοι να μπουν στο… κλαμπ, ματαιοπονούν!

Πώς γίνεται και κάθε φορά που συλλαμβάνονται μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, το αλληλόκαρφωμα στις ανακρίσεις να πηγαίνει σύννεφο;

Και να πω και τούτο: ιστορικά, αριστερό, κομμουνιστή και ιδεολόγο αναρχικό δεν θα δεις ΠΟΤΕ να προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του όταν οδηγείται σε δικαστήρια και ανακριτές. Οι λόγοι (και οι τρόποι), προφανείς.

Οκέι, μαλακία χοντρή της ΕΡΤ που «έκοψε» την εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου, άλλα και αυτή, ρε παιδί μου, κομματάκι μονόπλευρη στις επιλογές των προσκεκλημένων της. Ή κάνω λάθος;

Ένας άνθρωπος με αναπηρία δεν πρέπει να αναλαμβάνει δημόσια θέση. Δεν πρέπει να βγαίνει απ᾽ το σπίτι του… Καραδοκεί ως σύγχρονος Μένγκελε ο Ιάσωνας Φωτήλας (της Νέας Δημοκρατίας).

Σύμφωνα με έρευνα του Media Lab του ΜΙΤ, οι ψευδείς ειδήσεις είναι 70% πιθανότερο να εξαπλωθούν μέσω του Twitter και του Facebook, σε σχέση με τις αληθινές. Το έχουμε εμπεδώσει…

Ο (ποιος άλλος;) Τάκης Θεοδωρακόπουλος στην ΚαθημερινήΠροχθές η αστυνομία συνέλαβε μέλη της συμμορίας που φέρει τον χολιγουντιανό τίτλο Combat 18, τα μέλη της πάσχουν από εθνικιστικές ιδεοληψίες και στην κατοχή τους βρέθηκε έως και ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, λίπασμα το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό εκρηκτικό. Οι συμμορίτες ήθελαν, λέει, να απελευθερώσουν τους δύο Έλληνες αξιωματικούς. Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους συμμορίτες και τους άλλους που βρίσκουν στέγη στον «Ρουβίκωνα»… Μήπως, Τάκη μου, τα όπλα, οι εμπρησμοί και οι δεκάδες τραυματίες από τις επιθέσεις τους;

Τιμή μεγάλη να σε βρίζει και να σε λοιδορεί το Μακελειό. Καλή ώρα, τον Δημήτρη Πουλικάκο.

Αχ αυτά τα σύννεφα! Εκεί που πας να κρατηθείς στις ουράνιες αυταπάτες σου σού εμφανίζουν έναν οπλισμένο Ιβάν Σαββίδη και σε ρίχνουν άοπλο στη σκληρή πραγματικότητα.

Και από την άλλη έχεις και τον ομιλούντα μπράβο Καραπαπά να κάνει λόγο για «χούντα»! Ο… αντιστασιακός!

Στέφανος Μάνος, ο πεφωτισμένος: Το μέλλον της Ελλάδας έχει κυριολεκτικά υπονομευτεί από τον συνδυασμό υποχρεωτικών εκλογών και απλής αναλογικής. Δημοκρατικά πράγματα!

Με έναν Σαββίδη, έναν Μελισσανίδη και έναν Μαρινάκη, ο Κούγιας μοιάζει με… λογοτεχνική βραδιά!

Όπως και να ’χει, το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό: η κυβέρνηση έχει τα κότσια και τη μαγκιά να κάνει αυτό που έκανε η Θάτσερ για το ποδόσφαιρο στη χώρα της; Όλα τα άλλα εκ του περισσού και για επικοινωνιακή κατανάλωση!

Ζινεντίν Ζιντάν: Όταν ήμουν στη Γιουβέντους, κάποιες φορές πήγαινα να παίξω μπάλα με τους μετανάστες στον δρόμο. Ήταν ο Έντγκαρ Ντάβιντς που με παρακινούσε. Αυτός το έκανε συνέχεια, ήταν τρελός. «Αυτά τα παιχνίδια με αυτούς τους ανθρώπους είναι τα σημαντικά», μου έλεγε συνέχεια. Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Ι !

Εμείς, εδώ! ST. PAULI!

Προχθές στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι ΠΑΟΚτσής και μάλιστα  φ α ν α τ ι κ ό ς ! Το ότι πριν μερικά χρόνια δήλωνε ότι ήταν Παναθηναϊκός (και πάλι  φ α ν α τ ι κ ό ς), απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα που τον θέλει  τ σ α ρ λ α τ ά ν ο!

Και για να μην είμαστε απαισιόδοξοι: υπάρχει πρόεδρος ομάδας που ΔΕΝ είναι μαφιόζος! Του Εδεσσαϊκού!

Στο παράλληλο σύμπαν, μια βόμβα που κοστίζει 100.000 δολάρια, που έπεσε από ένα αεροπλάνο που κοστίζει 100.000.000 δολάρια και που πετά με κόστος 22.000 δολάρια την ώρα, σκοτώνει τους ανθρώπους που ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα!

Προσπαθώ να βρω από πού προέκυψε αυτή η ξαφνική αγάπη των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ και μας τον έχουν συνέχεια στον… αέρα! Να το «δέσω» με εκείνο το γιατί όχι μία σοβαρή Χρυσή Αυγή του Μπάμπη Παπαδημητρίου;

Και τώρα μία σκέψη του τιτάνα της δημοσιογραφίας Γιάννη Πρετεντέρη: Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα γιατί η κυβέρνηση έκλεισε το πρωτάθλημα για ένα ματς. Κι αν δηλαδή ληστέψουν μία Τράπεζα, τι θα κάνει; Θα κλείσει όλες τις Τράπεζες; Πέραν του θεωρητικού μπουρδουκλώματος, εγώ εξακολουθώ να μην έχω εμπεδώσει τι ακριβώς εννοούσε ο τιτάνας όταν στις ένδοξες εποχές του πέταγε μπουκάλια στους διαιτητές και μιλούσε για… εθιμική βία!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μήπως το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι λαθρέμποροι ούτε οι πρεζέμποροι ούτε οι διαπλεκόμενοι κουμπουροφόροι, άλλα τα εκατομμύρια τηλεθεατών του Survivor, του Master Chef και του Rouk Zouk; Μήπως;

Πες ότι δεν τον γνωρίζεις τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και τα φέρνει έτσι η τύχη και «πέφτεις» για πρώτη φορά μπροστά του. Πώς τον «κόβεις»; Κάνει για Αντιπεριφειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού; Γιατί εγώ, άντε μέχρι για πρόεδρο του… Ναζιανζού.

Λόγω των συνθηκών, μία γνωστή συμπολίτισσα (και πρώην συντρόφισσά μου), αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί της. Λυπηρό και πικρό μαζί. Το ζήσαμε πολλοί από μας και ξέρουμε. Αλλά όταν την προσωπική σου αγωνία και περιπέτεια την κάνεις «αντικυβερνητική παντιέρα» και την «ανεμίζεις» στο επιρρεπές κοινό του διαδικτύου, το μόνο που τελικά καταφέρνεις να εισπράξεις είναι τα Like της ΣαμαροΒενιζελικής τοπικής κοινότητας. Λογικό, όταν ανάμεσα στα πολλά (και δακρύβρεχτα) αναφέρεται εμφαντικά ότι: Το 2014 ήταν μια χρονιά σταθερότητας, μετά ήρθε το συριζανελ… Πώς να μην ομονοήσουν οι «αθώοι του αίματος»!

Αυτή η υποκρισία των φιλελεύθερων (παλαιών τε και νέων) δεν έχει ούτε τέλος ούτε όρια. Βλέπω και διαβάζω τις αναρτήσεις θαυμασμού και συγκίνησης για τον Στίβεν Χόκινγκ και θυμάμαι τι του έσουρναν του ανθρώπου όταν τολμούσε να κριτικάρει τα «αγαθά» του καπιταλισμού.

Και για του λόγου το αληθές, ιδού και ένα δημοσίευμα από το (και καλά… προχώ) Protagon:

Βαρυσήμαντη ανάρτηση στελέχους του Κινήματος Αλλαγής προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ (ονόματα δεν λέμε) στην προσωπική του σελίδα στο facebook: Στην Καβάλα έχουμε βήμα και στο τοπικό κανάλι και στις εφημερίδες έχουμε εξαιρετική δημοσιογραφία για αυτό ελπίζουμε ακόμη. Ήδη έχω πιάσει τον εαυτό μου… ελπιδοφόρο!

Έχω δει δεκάδες άθλιες τηλεοπτικές διαφημίσεις. Αυτή όμως της Cosmote με το «κοινωνικό πείραμα», είναι μακράν η αθλιότερη!

Μόνο αιθεροβάμονες και αφελείς θα μπορούσαν να πιστέψουν (και να ελπίσουν) πως θα βρισκόταν Έλληνες δικαστές οι οποίοι θα καταδίκαζαν τον Αμβρόσιο. Κανείς δεν βγάζει τα ίδια του τα μάτια.

Μόλις τώρα διέρρευσε από την Ελεύθερη Ώρα η αλληλογραφία διάσημου έλληνα ανδρολόγου-ουρολόγου, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν… τον έχει μικρό! Η αποκάλυψη συνοδεύεται και με τα αίτια της… μικροτσουτσουνίασης, τα οποία κρύβονται πίσω από τις «μεγάλες ιδέες» και τις «μεγάλες πατρίδες»! Να τα ακούνε αυτά μερικοί-μερικοί…

Τι να μου πει τώρα εμένα το Χρονικό του Χρόνου του Χόγκινγκ όταν έχω εντρυφήσει μερόνυχτα στο Όταν τα αστέρια ραγίζουν της Δημουλίδου! Ε μα, με τους… συμπαντικούς!