Κυπελλούχοι

Και ξαφνικά, πάνω στο «Χριστός Ανέστη», μια χώρα ολόκληρη γίνεται... Εξάρχεια, αλλά ανάληψη ευθύνης από κανέναν!


 

Tου Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Μόλις τώρα με ενημέρωσαν ότι γνωστός «πατριώτης», «τουρκοφάγος» και δεδηλωμένος λάτρης της διδακτορικής περιόδου, με «έδωσε» στον Άγιο Πέτρο ως χλευαστή της Ορθοδοξίας, γεγονός που, όταν κάποτε έρθει εκείνη η ώρα και εγκαταλείψω τα εγκόσμια, θα «φάω πόρτα» από τον κλειδοκράτορα του Παραδείσου! Και έτσι καθώς, άθεος, άεθνος, άπατρις και εθνομηδενιστής, θα βράζω στα καζάνια της κολάσεως, αντάμα με τον Βελζεβούλη!

Περιφορά Επιταφίου συνοδεία… Εθνικού Ύμνου και καύση ομοιώματος Ερντογάν εν είδει… Ιούδα. Μάλλον το «εθνικό μας βαρέλι» δεν έχει πάτο!

Επί προσωπικού (αλλά και όχι):
Αντιγράφω ένα μέρος από πρόσφατο πρωτοσέλιδο του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ που, εκτός των άλλων, συνοδεύεται και από τη φωτογραφία του Μάνου Χατζιδάκι: Οι «φούλες» με τις πέστροφες που διέφθειραν την Ελλάδα. «Κουδουνίστρες» υπεράνω πάσης υποψίας κατέλαβαν τα Κέντρα Εξουσίας. Ξεσκεπάζουμε τους σκληρούς «γκέηδες» οι οποίοι παραπάνω από μισό αιώνα διαφεντεύουν τη κυβέρνηση και τη ψυχαγωγία του Έλληνα πολίτη και χειραγωγούν τη κοινή γνώμη.

Με τους Εισαγγελείς και του Δικαστές να κουρνιάζουν ατάραχοι και απαθείς μέσα στη «θεσμική τους νιρβάνα», λογικό είναι να αλωνίζει ελεύθερο το εκδοτικό έκτρωμα που εκπροσωπεί ο ακροδεξιός-ψυχάκιας Στέφανος Χίος. Αυτό όμως είναι μία διαπίστωση που –δυστυχώς– μοιάζει να νομιμοποιεί ένα «κοινωνικό απόστημα» που συνεχώς διογκώνεται και ενισχύεται…

Και όταν λέω «ενισχύεται», δεν εννοώ μόνο μέσω της «αφασίας» των ταγών των Νόμων και του Συντάγματος, αλλά ακόμη και με τις «οικονομικές ενέσεις» διαφημιστικών καταχωρίσεων. Εν προκειμένω, αυτών του Ομίλου της Cosmote!

Πλάι λοιπόν στις «φούλες», στις «κουδουνίστρες» και στους «σκληρούς γκέηδες», φιγουράρει, όχι απλά μία «τυπική» διαφήμιση του συγκεκριμένου Ομίλου, αλλά μία ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ προς τους αναγνώστες τού σιχάματος! Σωστότερα, μία ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ στους (ρέποντες προς τον φασισμό) αναγνώστες του!

Θεώρησα «ατομικό μου καθήκον» να διαμαρτυρηθώ επωνύμως στους υπευθύνους της Cosmote, όχι ένεκα μιας «θιγόμενης ευαισθησίας», αλλά επειδή ως «μακροχρόνιος» πελάτης της, εμμέσως πλην σαφώς, «συμμετέχω» ενεργά στην χρηματοδότηση των διαφημιστικών της προβολών. Όπως βέβαια και εκατομμύρια συμπολίτες μου που, ερήμην τους, βλέπουν τα χρήματά τους να «επενδύονται» προς τέρψιν και επιβίωση των εγχώριων κανιβάλων.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, απέστειλα μέσω e-mail το παρακάτω μήνυμα:

Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την καταχώρηση διαφήμισης του Ομίλου σας, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, συνοδευόμενη μάλιστα και με προσφορά στους αναγνώστες της. Σε ένα έντυπο ακραίου ρατσισμού, ψεύτικης ειδησεογραφίας και αλήτικης δημοσιογραφίας. Δυστυχώς η συνεργασία του Ομίλου σας, εμμέσως πλην σαφώς, ενισχύει το είδος και συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά  μηνύματα που εκπέμπει το συγκεκριμένο έντυπο.

Μετά από πέντε μέρες (και αφού μεσολάβησε μία τυπική ενημέρωση περί «επεξεργασίας» του αιτήματός μου), έλαβα την «επίσημη» απάντηση από την Cosmote:

Σε συνέχεια της γραπτής σας επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι πολύτιμες παρατηρήσεις σας λαμβάνονται υπόψη και αξιοποιούνται, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έχουμε κλιμακώσει τις παρατηρήσεις σας προς στους αρμόδιους εμπλεκόμενους. Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε για να επικοινωνήσετε μαζί μας, αλλά κυρίως για τις ωφέλιμες επισημάνσεις σας, οι οποίες μας βοηθούν να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε ό,τι περαιτέρω επιθυμείτε.

Είναι προφανές και ολοφάνερο πως οι «αρμόδιοι εμπλεκόμενοι» της Cosmote ασκούνται επιτυχώς στη… γαργάρα! Γιατί, εκτός του άσχετου (και άστοχου) περί «βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών», όλα τα υπόλοιπα είναι μία «ξεπέτα» που απλά τους «βγάζει από την υποχρέωση». Πάντα βέβαια με «διάθεση διαλόγου» και «ανοιχτών γραμμών». Αλίμονο!

Κατά τ’ άλλα, και παρ’ όλες τις «ωφέλιμες επισημάνσεις» μου, επί της ουσίας… κιχ! Η διαφήμιση (και οι προσφορές) «παίζουν» κανονικά στη φασιστοφυλλάδα και η Cosmote συνεχίζει επικοινωνιακά με… κοινωνικά πειράματα! Όλα καλά αφού…

Ποιος να τολμήσει με Καμμένο και Γκλέτσο…

Αντιγράφω από το ένα παλιό τεύχος του περιοδικού Παρατηρητής, με έτος κυκλοφορίας το 1991: Αυτό το καλοκαίρι σημαδεύτηκε από μία πρωτοφανή κρίση στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών ματαιώθηκαν, παραστάσεις δόθηκαν με ελάχιστους θεατές, περιοδείες προγραμματισμένες από μήνες αναβλήθηκαν. Δεν υπήρχε καμία ποιοτική διαφοροποίηση ανάμεσα στις εκδηλώσεις που έγιναν και σε εκείνες που αναβλήθηκαν. Απλώς η βαθύτατη οικονομική κρίση κτύπησε καίρια τον πολιτισμό. Η προσφορά ήταν υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση. Ο Πολιτισμός μπορεί να περιμένει. Προέχει η επιβίωση. Επαναλαμβάνω: έτος κυκλοφορίας 1991! Μετά ήρθαν τα Χρηματιστήρια και οι Ολυμπιακοί!

Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουν κάτι στα χέρια τους οι τηλεοπτικές εκπομπές και μέσα σε λίγο καιρό να μην το κάνουν σαν τα μούτρα τους. Πάρτε παράδειγμα όλες αυτές που ασχολούνται με τη γαστρονομία. Μπιφτέκι γεμιστό με… ρεβίθια, σου λέει ο άλλος!

Εύγε στον Βασίλη Τραϊφόρο που αυτός μόνο (τονίζω: αυτός μόνο!) στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταψήφισε τα 24.000 ευρώ της οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας για το AirSea Show! Ένα εν πολλοίς μιλιταριστικό θέαμα, που συνολικά θα κοστίσει στους δημόσιους φορείς 117.000 ευρώ!

Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσοι από αυτούς που όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα έστελναν διαδικτυακά μηνύματα συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές τούς θυμήθηκαν έστω και μια φορά στο Μεγάλο Φαγοπότι του Πάσχα. Μα πολύ όμως…

Καταδικάστηκε για αδίκημα σε ηλικία 22 ετών. Εξέτισε κανονικά την ποινή του, αποφυλακίστηκε, ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησής του τέλειωσε το τμήμα Μηχανολογίας ΤΕΙ Χαλκίδας με άριστα, έδωσε κατατακτήριες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πέτυχε πρώτος, αποφοίτησε με άριστα 9,38 και στη συνέχεια έγινε δεκτός στο Κέιμπριτζ, όπου έκανε το διδακτορικό του. Αυτόν τον άνθρωπο, το Πρώτο Θέμα, τα Νέα και ο Ελεύθερος Τύπος, τον θεωρούν ακόμη «έμπορο ναρκωτικών» και εγκαλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης για την «απονομή χάριτος», με την οποία, απλά θα μπορέσει να πάρει άδεια παραμονής στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής.

Υπάρχει μία αλήθεια! Με τα σόσιαλ μίντια «νομιμοποιήθηκαν» οι μαλάκες!

Και ξαφνικά, πάνω στο Χριστός Ανέστη, μια χώρα ολόκληρη γίνεται… Εξάρχεια, αλλά ανάληψη ευθύνης από κανέναν!

Μιράντα Ξαφά, η γνωστή: Ποιός είναι σε καλύτερη μοίρα σήμερα, ο επιχειρηματίας στην Κηφισιά που τώρα χαροπαλεύει ή ο 88χρόνος που πυροβόλησε τους ληστές; Όμως ο ανεπαρκέστατος κ. Τόσκας επιμένει ότι «δεν μπορούν να βαφτίζουν αυτοάμυνα την αυτοδικία» και «δεν θα γίνουμε Φαρ ουέστ! Όχι που δεν θα τίθετο θέμα «καλής» και «κακής» βίας!

10 Μικροί Μήτσοι. Άκαιροι, άνυδροι και αδιάφοροι. Μια καρικατούρα που ψάχνει μάταια μια σπίθα έμπνευσης!

Ρε πούστη μου, τι άλλο θα δούμε; Αντιφασίστρια αυτή που μακέλεψε τη Γιουγκοσλαβία!

Η Κάτια Δανδουλάκη «εξομολογούμενη» στη Σάσα Σταμάτη: Ένας ταξιτζής με ρώτησε αν είμαι κόρη της Κάτιας Δανδουλάκη. Διαίσθηση ταρίφα!

Είναι λίγο άσχημο αυτό το κτίριο στη Ραψάνη που προορίζεται για Ναυτικό Μουσείο, ή εγώ δεν σκαμπάζω από αισθητική;

Και μιας και το έφερε η κουβέντα. Μπορεί κάποιος ή κάποια να μου δείξει ένα όμορφο κτίσμα από αυτά που οικοδόμησαν οι τοπικές αρχές την τελευταία 30ετία; Ένα μου αρκεί!

Αν είναι να «φάω» 8 χρόνια με αναστολή, γίνομαι και ’γω… Μαντέλης!

Από την ιστοσελίδα των Νέων: Kalamata θα ονομάζονται οι επεξεργαστές της Apple. Κάποιος στην Apple λατρεύει τις ελιές Καλαμών, είναι ηλίου φαεινότερο. Πιθανότητα να λατρεύει κάτι στο πιο… χαμογελαστό δεν παίζει; Σκέψη καταθέτω…

Όχι, αυτήν τη φορά δεν θα γράψω τίποτε για τον Μακάριο Λαζαρίδη. Εγώ είμαι πονόψυχος άνθρωπος!

Όποιοι γνωρίζουν τι νόημα, αλλά κυρίως τι αποτέλεσμα, έχουν τα διάφορα «ψηφίσματα» που κατά καιρούς ανακοινώνουν διάφοροι θεσμικοί φορείς, ας μου το πουν και σε εμένα που πασχίζω να βγάλω άκρη με τα… ακατανόητα.

Είναι τυρί, είναι ιδανικό για χορτοφάγους, είναι νηστίσιμο και ονομάζεται… Ευλογημένο! Φρονώ τερμάτισα!