Non Paper

Με μεγάλη λύπη και στεναχώρια σάς ανακοινώνω ότι αντί να γίνουμε η χώρα του Μάνου Χατζιδάκι, γίναμε η χώρα του Γιώργου Κουρή!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


ΗΠεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «στηρίζει» (δηλαδή, χρηματοδοτεί) πέντε τοπικές εκδηλώσεις: την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου Εβριτών, τη δράση του Συλλόγου Μικρασιατών Μνήμες Προσφύγων, το ετήσιο λαϊκό πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Λουκά, τη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Προυσαλιωτών και το φεστιβάλ του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολης με τίτλο Κάθε Τόπος και Χορός. Με εξαίρεση την ξεχωριστή παρουσία του Συλλόγου Μικρασιατών (και αυτό χάριν της παρουσίας του υπερπολύτιμου Κυριάκου Λυκουρίνου), το φολκλόρ ζει και βασιλεύει στις «πολιτιστικές ανησυχίες» της Περιφέρειας. Άλλως πώς, η κακογουστιά, η απλοϊκότητα, ο λαϊκισμός και η αφόρητη πλήξη.

Ποιος είπαμε είναι Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης επί των πολιτιστικών;

Ουπς, τι έχουμε εδώ; Η Ελεύθερη Ώρα «στάζει μέλι» για τον Μητροπολίτη Φιλίππων; Και μάλιστα στην πρώτη της σελίδα; Να το χωρέσει ο νους μου;

Ως «αμφιλεγόμενη» χαρακτηρίζει ο Κωστής Σιμιτσής την απλή αναλογική. Περιμένω με αγωνία και τον χαρακτηρισμό της ενισχυμένης αναλογικής.

Το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι η «μουσική επένδυση». Πρόκειται για την πιο χυδαία μορφή συναισθηματικού επηρεασμού. «Αόρατη», αλλά εξόχως διεισδυτική.

Μια στάλα Λένιν να είχαν διαβάσει εκεί στο ΚΚΕ, ίσως να μην κρατούσαν αυτήν τη στάση σε θέματα που αφορούν τον σεξουαλικό προσδιορισμό των ανθρώπων. Αλλά τι κάθομαι τώρα και «την ψάχνω» με τα… διαβάσματα! Πάνε αυτά…

Πολύ γιαλαντζί αποδείχτηκε τελικά και ο Κιμ! Από πουθενά σωτηρία!

Μακάριος Λαζαρίδης: Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και θα διευκολύνει τις επενδύσεις. Τέτοια πρωτοτυπία ούτε ο… Κλειτσιώτης ομού μετά του Πασχαλίδη!

Παραδίνομαι!!!

Για να μην έχετε απορίες (και ψευδαισθήσεις) για τη χώρα που ζείτε, σας ενημερώνω ότι το Σάββατο 21 Απριλίου, η κυκλοφορία της (λέμε τώρα) εφημερίδας Espresso αυξήθηκε κατά 36% λόγω της προσφοράς του cd με τα… χουντοεμβατήρια!

Στα υπόλοιπα του Τύπου και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι πωλήσεις των εφημερίδων μέσα στο 2017 κατέγραψαν πτώση της τάξης του 19,6%! Έχασαν συνολικά 14.027.054 φύλλα. Εξαίρεση αποτελούν μόνον οι πωλήσεις των θρησκευτικών εφημερίδων που αυξήθηκαν κατά 13,2%. Και όταν λέμε «θρησκευτικές», μην πάει το μυαλό σας σε… Αγάπες και τα συναφή.

Στις πολιτικές εφημερίδες η πτώση ανήλθε σε 21,2% (απώλειες 10.866.504 φύλλων), στις αθλητικές υπήρξε μείωση 11,9% (απώλειες 1.980.727 φύλλων) και στις οικονομικές η πτώση ανήλθε σε 28,8% (απώλειες 437.189 φύλλων)

Οι συνολικές πωλήσεις των περιοδικών μειώθηκαν κατά 15,4%! Το μόνο θετικό; Οι πωλήσεις των μουσικών περιοδικών που αυξήθηκαν κατά 6,7%.

Γιάννης Δραγασάκης: Το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει βάση κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου, πεδίο διαμόρφωσης των νέων µεταµνηµονιακών διαχωριστικών γραμμών, αλλά και προοδευτικών αναδιατάξεων και ανασυνθέσεων. Μισό να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού για την… μετάφραση!

Με μεγάλη λύπη και στεναχώρια σάς ανακοινώνω ότι αντί να γίνουμε η χώρα του Μάνου Χατζιδάκι, γίναμε η χώρα του Γιώργου Κουρή!

Τον οποίο Κουρή αποχαιρέτησαν με τα θερμότερα λόγια ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και Πάνος Καμμένος. Λογικό!

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής-τεφαρίκι του Κινήματος Αλλαγής: Δεν θα ψηφίσω τη διάταξη για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, συνειδητά και αποφασιστικά. Η πρότασή μου είναι, εωσότου οδηγηθούμε σε εκλογές, να μην ψηφίζουμε κανένα νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το αίτημα να φύγουν τώρα. Παρεμπιπτόντως, ο εν λόγω βουλευτής-τεφαρίκι ψήφισε κανονικά το Μνημόνιο της εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από τη μια καλά λόγια από τον Γιούνκερ, από την άλλη επαίνους από τον Γκουρία, ε, λογικό να επιδεινώνεται η προϋπάρχουσα ιδεολογική μου σύγχυση!

Νέο «χτύπημα» από Μητροπολίτη! Αυτήν τη φορά από τον άγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, ο οποίος απεφάνθη ότι η UNESCO συνδέεται με τη Μασονία! Από ξάφνιασμα σε ξάφνιασμα μάς το πάνε!

Μη σου τύχει…

Τακτικός αναγνώστης των Παραπολιτικών, ενημερώνομαι μόλις τώρα ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διασκεδάζουν με τούρκικα τραγούδια! Περιμένω με αγωνία να μάθω αν συμμετέχουν και… γιουσουφάκια!

Υπάρχει ένας (ας πούμε) δημοσιογράφος τοπικού καναλιού που εκτός από την (ας πούμε) δημοσιογραφία που ασκεί, ασχολείται ενεργά και με διοργανώσεις πολιτικών εκδηλώσεων «πατριωτικού περιεχομένου» με τη γνωστή θεματολογία. Το ότι πριν χρόνια υπήρξε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, ας θεωρηθεί απλή σύμπτωση.

Το ένα φέρνει το άλλο. Θυμάμαι τώρα τον εν λόγω δημοσιογράφο (και παρουσιαστή γαστρονομικών εκπομπών) να εξηγεί την προτίμησή του στη μαύρη ενδυματολογία ως… μόνιμο πένθος για την Άλωση της Πόλης! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

Μετά τον Αμβρόσιο, το δικαστήριο έκρινε αθώα ΚΑΙ τη Σώτη Τριανταφύλλου για τα όσα ρατσιστικά έγραψε εναντίον των Μουσουλμάνων. Αν όμως έγραφε τίποτε για… Παστίτσιο, η ποινή, σιγουράκι!

Σταύρος Θεοδωράκης, αυτός ο τιτάνας: Μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου και τη Σώτη Τριανταφύλλου. Οι Έλληνες δικαστές είπαν ΟΧΙ σε αυτούς που προσπαθούν να την φιμώσουν. Μπορεί να συνεχίσει να γράφει με την τόλμη και την γνώση που την χαρακτηρίζουν και την έχουν κάνει σημείο αναφοράς της προοδευτικής σκέψης.

Για εμπέδωση, ιδού ορισμένα δείγματα της «προοδευτικής σκέψης» της Σώτης Τριανταφύλλου:

  • Όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο (αμφισβητούμενο, αλλά οκέι), «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». Πολύ λίγα έχουν αλλάξει στο ισλάμ από τον ύστερο Μεσαίωνα.
  • Όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές (όχι μόνον την τρομοκρατία αλλά την καθημερινή πίεση, τη συμπεριφορά μίσους)  οφείλονται στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του ισλάμ.
  • Αδιαφορώ αν με λένε ομοφοβική. Είμαι ενάντια στη γελοιότητα του γκέι γάμου.

Θυμίστε μου, ο Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε υπέρ ή κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων; Αλλά ξέρω, είναι και εκείνο του Βολταίρου περί «διαφωνιών» και «υπεράσπισης» που τα… σώζει όλα!

Είπες κάτι, Σώτη;

Αυτά τα ήξεις αφήξεις της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, λίγο πολιντικάντικα ή με φαίνεται;

Και τώρα η είδηση της χρονιάς, υποψήφια ακόμη και για το βραβείο Πούλιτζερ: Η Ελένη Φουρέιρα σχημάτισε τον αλβανικό αετό με τα χέρια της! Και άντε τον σχημάτισε! Μα και με τα χέρια της;

Πέθανε σήμερα 26χρονος ντελιβεράς και πατέρας ενός παιδιού που τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι για «ήρωα» δεν άκουσα όμως!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του (τρισευτυχισμένου) ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, ανάμεσα τα πολλά που είπε ο Εισαγγελέας στη δίκη της Σώτης Τριανταφύλλου, ήταν και αυτά: Οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορούμενη, εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν…

Δεν θα διαφωνήσω με τον αξιότιμο Εισαγγελέα, αλλά από διαβασμένο άνθρωπο περίμενα να έχει «κρατήσει στο μυαλό του» και κάτι Σταυροφορίες και κάτι Ιεραποστολές στη Λατινική Αμερική και κάτι «χριστιανικά» (και δη… ορθόδοξα) στη Σρεμπρένιτσα. Έτσι για να… βρίσκονται!

Εμείς να δούμε πότε θα βρεθούμε…