Σφυροδρέπανα

Πείτε μου, είναι αλήθεια; Είπε ο Μητσοτάκης ότι έκανε κοπάνα από το σχολείο για να δει τον Γκάλη; Δηλαδή δεν πήγε για μάθημα το πρωί για να δει τον Γκάλη που έπαιζε το... βράδυ; Να το πιστέψω;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Μαζεύτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μιλήσουν και να εκδώσουν ψήφισμα για τον καινούριο Νόμο που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και (κυρίως) το νέο εκλογικό σύστημα που θα διέπει την εκλογή των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων και, αν εξαιρέσουμε δυο-τρεις περιπτώσεις, οι υπόλοιποι ψήφισαν ΕΝΑΝΤΙΑ στο νομοσχέδιο ΧΩΡΙΣ καν να γνωρίζουν τα στοιχειώδη από το περιεχόμενό του! Πχιότητα!

Λίγο είδα, λίγο άκουσα, αλλά συναυλία Διονύση Σαββόπουλου δεν τη λες αυτή που «έκλεισε» τις εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας. Το πολύ… έντεχνη εμποροπανήγυρη.

Στην εκπομπή Φτιάξε καφέ να στα πω (της οποίας τυγχάνω φανατικός θεατής), πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή διαγωνισμός μεταξύ πέντε γυναικών με θέμα Ντύσιμο για συνέντευξη σε δουλειά – Πώς σας αρέσει το αφεντικό! Εννοείται ότι η νικήτρια είχε ντυθεί… σέρνω!

Και μην ακούσω τίποτε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σας…….

Όπως διαβάζω στην Πρωινή, ο π. Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφθηκε κτηνοτροφικές μονάδες του νομού. Αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει κατά το μέτρο του δυνατού στις ενέργειές τους, ενώ θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος. Εγώ σας το είχα πει ότι ο Πασχαλίδης δεν έχει ξυπνήσει από το όνειρο που ζούσε, αλλά εσείς δεν με πιστεύατε…

Η άλλη λέει έκανε επτά φορές την ημέρα σεξ, γιατί ήταν εξαρτημένη από αυτό! Μη δω να βγαίνει για την περίπτωση κανένα πρόγραμμα απεξάρτησης, σας……. (δις)!

Και τώρα μία πνευματική-καλλιτεχνική παρέμβαση μέσω διαδικτύου από σκεπτόμενο Καβαλιώτη με αφορμή τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην κεντρική πλατεία: Τοσοι τραγουδιστες ρε φιλε τον Σαββοπουλα φερανε…οχτακωσιων ετων…εμεις σαββοπουλο η ελευθερουπολη Ροκκο… Ναι, ψηφίζει!

Το ότι εν έτει 2018 θα υπήρχε ραδιοπειρατής, δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό. Το ότι όμως θα συλλαμβάνονταν κιόλας, τα ξεπερνάει όλα!

Από τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου (μηνός Απριλίου) ξεχωρίζω την παρουσία του στις… αυγομαχίες της Λεκάνης!

Πήγε ο Λοβέρδος στη Σταδίου στη Marfin για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των τεσσάρων νεκρών. Στη μνήμη της οροθετικής ιερόδουλης Κατερίνας που αυτοκτόνησε μετά τη διαπόμπευση επί υπουργίας του, θα αφήσει κανένας ένα λουλουδάκι στον τάφο της;

Όταν ο άλλος λέει «καλό παράδεισο», αυτομάτως δεν υπονοεί ότι υπάρχει και… κακός τοιούτος; Μία σκέψη κάνω…

Ο Τζήμερος τα έβαλε με τον Μαρξ και κέρδισε η… Παπαγγελή!

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου για την απλή αναλογική: Θα δημιουργηθούν τραγελαφικές καταστάσεις. Σκεφτείτε ότι και για τις δικές μας τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2014 και με τα ποσοστά που πήραν οι παρατάξεις, αν ίσχυε το σύστημα που εισηγείται ο «Κλεισθένης 1», θα έπρεπε να συμπράξουν τρεις δημοτικές παρατάξεις για να υπάρξει η απόλυτη πλειοψηφία των 22 ψήφων. Τραγελαφική κατάσταση η συνεργασία τριών δημοτικών παρατάξεων! Αφοπλιστικό!

Αναρωτιέται ο Βαγγέλης Παππάς αν η κοινωνία είναι έτοιμη για την απλή αναλογική. Να συμφωνήσω και εγώ ότι δεν είναι! Και; Ο ρόλος της πολιτείας δεν είναι να ξεπερνάει τον «μέσο όρο» και να ανοίγει καινούριους δρόμους και ορίζοντες; Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά θα… σφυρίζει και θα σκουριάζει!

Σπουδαία από όλες τις πλευρές η εκδήλωση του ΚΚΕ για τις δίκες των Καβαλιωτών στο Έκτακτο Στρατοδικείο Δράμας την περίοδο 1946-52. Πάντα τέτοια!

Πείτε μου, είναι αλήθεια; Είπε ο Μητσοτάκης ότι έκανε κοπάνα από το σχολείο για να δει τον Γκάλη; Δηλαδή δεν πήγε για μάθημα το πρωί για να δει τον Γκάλη που έπαιζε το… βράδυ; Να το πιστέψω;

Αν το πιστέψω, η χώρα πλέον βρίσκεται σε τεράστιο αδιέξοδο! Από τη μια ο τωρινός πρωθυπουργός καταληψίας, από την άλλη ο αυριανός κοπανατζής!

Ο δήμαρχος της Μήλου μιλάει στον Real fm και ανάμεσα σε πολλά όμορφα τονίζει ότι έχουν έρθει πολλοί λαθρομετανάστες και πρέπει να τους έχουμε μαντρωμένους, γιατί έχουμε τουρισμό. Εκεί επάνω τον ρωτάει ο δημοσιογράφος αν συνελήφθησαν οι διακινητές, για να πάρει την απάντηση… συστημένη: Καπεταναίοι είναι, τι θα πει διακινητές, για ένα  μεροκάματο πάνε…

Και για το… αισθητικόν του πράγματος, ιδού ο δήμαρχος της Μήλου σε φωτογραφικό τεκμήριο:

Άλλη μία σοβαρή επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το αλκοόλ είναι το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό στον κόσμο. Συνδέεται με σπάταλη, ενδοοικογενειακή βία, εγκλήματα, θανάτους αλλά συνεχίζει να είναι ελεύθερο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το (νόμιμο) τσιγάρο είναι πιο βλαπτικό από την (παράνομη) κάνναβη.

Και ανάμεσα στα άλλα, το Βήμα κυκλοφόρησε προχθές με δώρο το… Κομμουνιστικό Μανιφέστο! Γατάκι Ριζοσπάστη!

Τζίνα Αλιμόνου: Τα καλά κόποις κτώνται. Θα μπορούσε να είναι από τώρα και η δήλωση της χρονιάς!

Όπως μας ενημερώνει ο Τζήμερος από το facebook, διάβασε μέσα στα χρόνια της χούντας το Κεφάλαιο του Μαρξ από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής. Μικρή λεπτομέρεια: οι εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής ιδρύθηκαν και λειτούργησαν μετά την πτώση της δικτατορίας και το Κεφάλαιο εκδόθηκε από αυτές το 1978. Αλλά είπαμε, λεπτομέρεια και μάλιστα μικρή…

Εργαζόμενοι του MEGA: Αλλάζουμε πίστα. Πλέον θα μας βρίσκουν έξω από τη πόρτα τους. Ρουβίκωνες λέμε…

Διαβάζοντας το άρθρο του Κωστή Σιμιτσή για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική (τη χαρακτηρίζει εργαλείο χάους και καταστροφής!), «πέφτω» πάνω σε αυτό: Εγώ προσωπικά είμαι έτοιμος να παραβλέψω όσα υπέστην ως δήμαρχος μετά το 2010 από πάσης φύσεως κουκουλοφόρους.

Επειδή ζούμε σε μικρή κοινωνία και, λίγο-πολύ, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πότε αλήθεια αντιμετώπισε κουκουλοφόρους στην οκτάχρονη θητεία του ο σύντροφος Κωστής; Έχω χάσει επεισόδια ή μήπως ο χαρακτηρισμός αφορά στους πολίτες που αντιδρούσαν ή διαφωνούσαν (σωστά, λάθος, άλλη κουβέντα) με τις επιλογές του και απλά «δίνονται» σήμερα ως κουκουλοφόροι προς εντυπωσιασμό και… ηρωισμό; Ρωτάω.

Από το φετινό Met Gala με θέμα τη… Θρησκεία! Ευλόγησον!

Σε πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη θέση ότι ο πιο σημαντικός ρόλος για μία γυναίκα είναι να φροντίζει το σπίτι της και την οικογένεια. Αποτέλεσμα; Το ποσοστό μας «καρφώθηκε» στο… 69%, το μεγαλύτερο από όλες τις χώρες της πάλαι ποτέ δυτικής Ευρώπης. Εννοείται ότι στο συγκεκριμένο ερώτημα τα «σπάνε» ΟΛΕΣ οι χώρες του πρώην «ανατολικού μπλοκ», με τη Βουλγαρία να εκτοξεύει τα ποσοστά της στο 81%!

Νέο «χτύπημα» από τη Σώτη Τριανταφύλλου: Όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως συνέβαινε ανέκαθεν – με τη διαφορά ότι τώρα οι θεωρητικοί της ανομίας βρίσκονται στη κυβέρνηση – οι ψυχικές διαταραχές εκφράζονται ελεύθερα και, όχι σπάνια, γίνονται αντικείμενο περισπούδαστων ερμηνειών. Στο σημείο αυτό να πω ότι την άποψη: όποιος δεν εφαρμόζει τον νόμο είναι ψυχικά διαταραγμένος, τη διατύπωσε για πρώτη φορά ο… Γκαίμπελς! Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι, αλλά νιώθω τη υποχρέωση να το καταγράψω…

Διαβάζω τώρα στην Ελεύθερη Ώρα ότι ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης… μιλάει από τον τάφο του! Στήνω αυτί!

Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή για το μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα του Μαρινάκη στον Τζανακόπουλο. «Παίζει» να τον ήθελε διαμεσολαβητή για μεταγραφή από τη… Βενεζουέλα! Τι όχι;

Όταν έχεις μεγαλώσει με Τίνα Σπάθη και Τέλη Σταλόνε, τι να σου πει το Game of Love

Κι άλλο «χτύπημα» από τη Σώτη! Ολόκληρο άρθρο για τη… σεξουαλική ζωή των αναρχικών! Φρονώ, ατερμάτιστη!

Η (σοβαρή και καθ’ όλα έγκυρη) εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού σε συνέντευξή της στη εφημερίδα Νέα Εγνατία δηλώνει (βάσει στοιχείων και μελετών) ότι έχουμε σταθερά μεγαλύτερο ποσοστό ημεδαπών δραστών σε σωρεία εγκλημάτων. Τουτέστιν, «άκυρο» για άλλη μια φορά το αφήγημα περί έξαρσης της εγκληματικότητας λόγω της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών.

Και πάνω εκεί που πήγαινα να «κλείσω», τσουυυυπ… κάνει την εμφάνισή του ο Μακάριος Λαζαρίδης! Πήγε, λέει, στο Νοσοκομείο της Καβάλας και τα «έπαιξε» με την εικόνα που παρουσίαζε η Ορθοπαιδική Κλινική! Ήταν δε τόσο μεγάλη η αγανάκτησή του που ανέλαβε και ρόλο φωτορεπόρτερ για να τεκμηριώσει την οργή των συναισθημάτων του. Τι αποθανατίζεται στο ντοκουμέντο που ανάρτησε αμέσως στο διαδίκτυο; Ο διάδρομος της Ορθοπαιδικής Κλινικής με δεκάδες ασθενής να περιμένουν τη σειρά τους για να εξεταστούν!

Δεν ξέρω πόσο χρόνια έχει να πάει σε Νοσοκομείο ο λατρεμένος μου Μακάριος (προσωπικά του εύχομαι να μην πάει ποτέ), αλλά όλο αυτό το «επικοινωνιακό πανηγύρι» για να την «πει» και καλά στον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας (και εμμέσως στην κυβέρνηση) μέσα από μία συνηθισμένη (και εν πολλοίς φυσιολογική) καθημερινή εικόνα, απλά μαρτυρά τη ρηχότητα και την απλοϊκότητα των επιχειρημάτων του. Τόσο που καμιά φορά ξεπερνάει ακόμη και τη γραφικότητα.

Αυτά και… αυτό: