Κιτρινισμός

Ο Δήμος Βερύκιος δηλώνει... αδέσποτος αριστερός! Για... εμβολιασμένος θα σας γελάσω!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ποδοπατώντας κάθε έννοια εκκλησιαστικής τάξης, ο ανεκδιήγητος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τέλεσε «ειδική» Ιερά Αγρυπνία για την… απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας! Η οποία αγρυπνία είχε στο τέλος και «έξτρα πρόγραμμα» με επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου!

Πριν λίγες ημέρες, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας συνδιοργάνωσε μαζί με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη την πρώτη από μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων που αναφέρονται στους λογοτέχνες της πόλης και τη σχέση των ίδιων και των κειμένων τους με αυτή. Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή ιδέα που όμως δεν φάνηκε να «συγκινεί» τους φιλολόγους της περιοχής. Βλέποντας τις φωτογραφίες που συνόδευσαν τα ρεπορτάζ της εκδήλωσης, ζήτημα είναι αν «εντόπισα» πέντε-έξι από δαύτους στην (ούτως ή άλλως καταθλιπτική) αίθουσα. Ενδεικτικό δείγμα μιας πνευματικής πενίας που μας διατρέχει και μας διαπερνά. Εδώ και με τη «σφραγίδα» του εκπαιδευτικού!

Και τώρα περνάμε στην αθλητική επικαιρότητα με ένα σχόλιο ακραιφνούς νεοδημοκράτη που τα… σπάει: Καλα σοβαρα μιλατε τωρα; Ο Ραμος φταιει η ο Σαλαχ που πρωτος βαζει το χερι του αναμεσα στο χερι και το κορμι του Ραμος;;;; Σαν πολύ δεν τον χαιδευοπυμε τον Αιγυπτιο;;; Ο Ραμος είναι ταυρακι και ο Σαλαχ ειχε να φαει 3-4 μερες λογω ραμαζανιου…. Ε ας τον προστατευε ο Αλλαχ…. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΜΟΣ. Ετσι είναι οι πραγματικοι αρχηγοι. Όσο και να με παρακαλάτε, όνομα εγώ δεν λέω.

Μικρά «στιγμιότυπα» από τη δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, με πρωταγωνιστές τους Δικαστές και τον Εισαγγελέα:

  • Εισαγγελέας: Όταν γίνονται ενέργειες και δεν καταδικάζετε, σημαίνει ότι συναινείτε. Ισοπεδώθηκε σχεδόν η Ερμού και δεν βγάλατε ένα κείμενο. Καταστράφηκαν περιουσίες ανθρώπων στο όνομά σας με αφορμή την απόρριψη της αιτήσεως διακοπής ποινής. Γιατί δεν καταδικάσατε;
  • Πρόεδρος: Στην Πανεπιστημιούπολη πηγαίνατε;
  • Περικλής: Ναι, έβγαζα το σκυλάκι βόλτα.
  • Πρόεδρος: Τι ράτσα;
  • Περικλής: Πίτμπουλ
  • Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι «σκυλάκι»!
  • Μάρτυρας: Η Ηριάννα πιστεύει στην ισότητα, την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.
  • Πρόεδρος: Στο αστικό σύστημα πιστεύει;

Και πάμε τώρα κατευθείαν στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μας ενημερώνει ότι οι συντάξεις δεν θα πέσουν κάτω από τα 380 ευρώ! Παραμένω αισιόδοξος!

Ο Δήμος Βερύκιος δηλώνει… αδέσποτος αριστερός! Για… εμβολιασμένος θα σας γελάσω!

Για τρίτη φορά μέσα στην περίοδο της κρίσης, το Κονβόι Αλληλεγγύης ταξίδεψε από τη Γαλλία μέχρι τα Εξάρχεια προκειμένου να εφοδιάσει τις καταλήψεις στέγασης προσφύγων και μεταναστών με είδη πρώτη ανάγκης. Το STAR και η Μάρω Ζαχαρέα όμως, «είδαν» αυτό:

Οικογενειακό δράμα σε απευθείας μετάδοση από την εκπομπή Φτιάξε καφέ να στα πω του Epsilon TV: πεθερά καταγγέλλει δημόσια τη νύφη της γιατί τα λεφτά που έδωσε στα εγγόνια της για να πάνε στη συναυλία των Iron Maiden, τα ξόδεψε η λεγάμενη για να κάνει… λεύκανση πρωκτού!

Έχει δίκαιο η Μαρία Σπυράκη. Δεν μπορεί ένας που γεννήθηκε το 1968 (καλή ώρα όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης) να γνωρίζει τι συνέβη το 1963. Άρα, πολύ λογικό να μη γνωρίζει κάποιος (πάλι καλή ώρα σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ότι εκείνη τη χρονιά δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Το κακό είναι ότι στα χρόνια που πήγαινα σχολείο δεν ζούσε η Μαρία Σπυράκη για να «την πει» στη φιλόλογο που μας δίδασκε Ιστορία, ότι κακώς με στιγμάτισε ως… κουμπούρα επειδή δεν γνώριζα για τα πάθη του Αθανάσιου Διάκου.

Και στο «καπάκι» έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης (ο αντιπρόεδρος) και λέει ότι δεν ξεχνάμε την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453! Έχω «φάει» μπέρδεμα!

Λέτε;

Μετά απ’ όλα αυτά, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μόλις τώρα δέχτηκα αίτημα φιλίας από τον… Τζων Τίκη! Εννοείται ότι αποδέχτηκα!

Μία σκέψη μόνο με αφορμή τη στάση του Χρήστου Ποτόλια (και κατ’ επέκταση του ΚΚΕ) στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Οκέι, σύντροφοι! Να το δεχτώ. Δεν είναι όλες οι μορφές βίας ίδιες. Και σαφώς άλλη είναι η βία αυτών που τραμπούκισαν τον Μπουτάρη (πρόκειται για καθ’ έξιν δολοφόνους) και άλλη αυτή που πιθανόν θα ασκήσουν απολυμένοι ή απεργοί εργάτες σε απεργοσπάστες. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να αρνηθείτε την υπογραφή σας σε ένα ψήφισμα που καταδικάζει τα όσα συνέβησαν εις βάρος του δημάρχου της Θεσσαλονίκης επειδή «και καλά» στο κείμενο συμπεριλαμβάνεται η έκφραση «κάθε μορφή βίας». Μήπως τελικά στην προσπάθεια να σώσετε το «κομματικό σας δέντρο», χάνετε το… επαναστατικό σας δάσος;

Το μαγικό των ανθρώπων. Ίσως η κορυφαία αυτήν τη στιγμή εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Φυσικά στην ΕΡΤ.

Το «είδος» του Παύλου Τσίμα είναι το πιο επικίνδυνο από όλα του σιναφιού του γιατί, εκτός από μουσίτσα, είναι και πιο ταλαντούχο.

Δεν ξέρω από ποιους «παρουσιάστηκε» ο Μπουτάρης ως «σύγχρονος Λαμπράκης». Εννοείται πως πρόκειται (αν μη τι άλλο) για επιπόλαια σύγκριση. Σκέφτομαι όμως ότι στην Ιστορία αρκεί «μία στιγμή» για να συμβούν τα πάντα. Μία «λεπτομέρεια». Για παράδειγμα, αν κάποιος από τους τραμπούκους της προχθεσινής σύναξης λειτουργούσε λίγο πιο… επαγγελματικά, θα ήταν ή δεν θα ήταν «ήρωας» ο Μπουτάρης;

Δεν το πιστεύω! Δεν μπορεί να συμβαίνει! Πείτε μου ότι είναι τρολιά! Πέρα από τον Γκάλη, ο Μητσοτάκης έκανε κοπάνα για να δει και τον Χάρρυ Κλυνν στο σινεμά; Κι αν είναι αλήθεια, έπαιζαν πρωί τα σινεμά; Γιατί εγώ απ’ όσο θυμάμαι, μετά τις 2 το μεσημέρι και μόνο με… Γκουζγκούνη! Λέτε να μπερδεύτηκε και αντί για το Αλαλούμ να είδε το… Ήταν άξιος;

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την τηλεοπτική σειρά Dogs of Berlin, αλλά για τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο είναι “Προσφυγόπουλο” με τατού στο λαιμό Καλάσνικωφ… 

Κομματάκι υποκριτικό να καταδικάζουν τη βία των φασιστοειδών της Θεσσαλονίκης αυτοί που δεν έχαναν ευκαιρία να προβάλλουν τους «αγανακτισμένους πολίτες» του Αγίου Παντελεήμονα. Υποκριτικό και μαζί χυδαίο.

Έχω δει και έχω δει ανανήψεις στον πολιτικό μου βίο, αλλά αυτή του Μαραντζίδη, τις ξεπερνάει όλες. Πρώτη και με διαφορά. Πιστέψτε με!

Και πείτε μου τώρα εσείς: ήταν «βία» η κεφαλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι; Εδώ σας θέλω…

Αργόμισθος στο δημόσιο ο διευθυντής του Φιλελεύθερου. Ο κύριος Λάμψιας ο οποίος από το 1989 ήταν υπάλληλος του ΟΑΕΔ, δούλευε ως Διευθυντής στον ΔΟΛ. Και άντε δούλευε! Που από το τις σελίδες του Βήματος ζητούσε και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τι σας λέει;

Η πλάκα είναι ότι όταν τον διώξανε από τον ΟΑΕΔ, βγήκε και κατήγγειλε… πολιτική δίωξη! Όπως μάθεις δεν λένε;

Κώστας Xατζηδάκης: Αυτοί που χτύπησαν εμένα και τον Κουμουτσάκο ήταν στελέχη της ΝΔ; Για στελέχη δεν νομίζω, αλλά κάποιοι ψηφοφόροι του Βορίδη, του Άδωνι και του Πλεύρη ίσως…

Και εδώ ένας ύμνος υπέρ του γιαουρτώματος, από τον φίλο του Παύλου Τσίμα, Ηλία Κανέλλη.

Αν δεν τοποθετηθεί ο Μπογδάνος εγώ αρνούμαι να βγάλω τελικό συμπέρασμα. Και δεν εννοώ επί της… ποιήσεως!

Αλβανοί καλλιτέχνες κάλεσαν σε μποϊκοτάζ της συναυλίας του Σφακιανάκη στα Τίρανα, «καταγγέλλοντάς» τον ως φασίστα, προσκομίζοντας στην ανακοίνωσή τους και σχετικές αναρτήσεις του. Η απάντηση του Σφακιανάκη; Μου βάζουν λόγια στα στόμα που δεν είπα. Όπως όλοι οι φασίστες, κότα….

Ως ολιστικό χαρακτηρίζει το σχέδιό της η κυβέρνηση για την ανάπτυξη μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Αυτά τα «ολιστικά» είναι που με… διολισθαίνουν!

Τι είπε στο δικαστήριο ο ένας από τους τέσσερεις κατηγορούμενος της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη; Ότι παρασύρθηκε από ανοησία και λόγω της μετεφηβικής του ηλικίαςΘέλω πολύ να γνωρίσω τον δικηγόρο που τον συμβούλεψε. Μα πολύ όμως…

Ο άλλος πάλι είπε ότι ήταν μεθυσμένος και υπό την επήρεια ναρκωτικών. Πάει και το αφήγημα της… καθαρής φυλής.

Αλλά είπαμε… κο κο κο κο!

Τώρα μόλις διαπίστωσα ότι δεν ανέφερα λέξη για τον Μακάριο Λαζαρίδη. Υπόσχομαι να επανορθώσω.

Μέχρι τότε, χαιρετώ σας και φιλώ σας…