Δικό σας!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, «εδώ είναι βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε»!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ναι δεν λέω, άλλη η «επικοινωνιακή διείσδυση» της τηλεόρασης και άλλη του ραδιοφώνου, αλλά όλοι αυτοί που την «πέφτουν» στην Ακριβοπούλου (και, κατ’ επέκταση, στην ΕΡΤ) κατηγορώντας την για «κυβερνητική προπαγάνδα», έχουν ακούσει ποτέ τον Προκόπη Δούκα στο Κόσμος 93,6;

Η αποχώρηση του Περικλή Αμπεριάδη από την ενεργό πολιτική είναι μεν (άλλο ένα) δείγμα της πολιτικής του εντιμότητας και ωριμότητας, δεν παύει όμως να είναι μία αποχώρηση που μας κάνει φτωχότερους κοινωνικά.

Είδα ένα βιντεάκι σε τοπικό κανάλι στο οποίο παρουσιάζεται στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το Αρχαίο Θέατρο αθλητής πολεμικών τεχνών σε… φάσεις προπόνησης. Και έμεινα με την απορία: όλο το «καλλιτέχνημα» είχε την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας;

Την ανάγκη να διδαχτούμε από την αποφασιστικότητα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά! Δώσε πόνο, Φώφη μας!

Καλά βαλτός ήταν αυτός ο… Prezas; Έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού ο αθεόφοβος;

Πρόταση στον Αρκά να είναι υποψήφιος της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την Κυριακάτικη Δημοκρατία, με τον Αρκά να σκέφτεται σοβαρά να πει το «ναι». Αυτή η σκέψη του με προβληματίζει.

Καθίστε τώρα γιατί ψιλομπερδεύτηκα: αφού –κατά πώς λένε οι δικοί μας που είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών– τους δίνουμε γλώσσα και ταυτότητα, τότε γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν και να τα πάρουν στο άνετο και το χαλαρό;

Αναρωτιέμαι, τις σκέφτηκε πολύ αυτές τις… «2+1 Προτάσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας-Θάσου» ο Μακάριος Λαζαρίδης; Αφήστε  το… ποιητικό «2+1»!

Και τώρα να περάσουμε στα λογοτεχνικά αποφθέγματα με ένα (ακόμη) έπος της Χρυσηίδας Δημουλίδου: Τον άντρα σου κεράτωνε και μάγια μην του κάνεις.

Για βοηθήστε, ρε σύντροφοι. Αυτό το “Φωτιά και Τσεκούρι” ποιος το έγραψε; Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά δεν θέλω και να εκτεθώ…

Δήμος Βερύκιος: Όλοι με παίρνουν στο τηλέφωνο. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Νίκο τον Μιχαλολάκιο. Το τηλεφώνημα του Νίκου του Μιχαλολάκιου, για μένα έχει μία ειδική αξία. Γιατί δείχνει ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μία χώρα ευλογημένη χωρίς βαρβαρότητα. Χωρίς ακρότητες. Χωρίς αιματοχυσίες. Θα προσέθετα ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς… Βερύκιους, άλλα ας όψεται αυτή η δημοκρατία.

Νέο κόμμα ανακοίνωσαν από κοινού ο Δημήτρης Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος και στους δημοσιογραφικούς κύκλους έχει ξεκινήσει ήδη μία μεγάλη συζήτηση γύρω από το αγωνιώδες ερώτημα: σε ποιους θα απευθύνεται!

Επειδή εγώ ανήκω στη γενιά του «έντεχνου», έπεσα από τα σύννεφα ακούγοντας τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο να μιλάει σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και (αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ) να λέει πως ακόμα και το γνωστό τραγούδι των Iron Maiden, Αlexander the Great αναφέρει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας! Κοίτα να δεις, είπα, και στα εξηνταφεύγα μου έσπευσα αμέσως να εντρυφήσω στο heavy metal! Ε, πόσο νομίζετε ότι θέλει για να… σατανιστώ;

Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονούσε η άφιξη των Iron Maiden στην πατρίδα μας. Γεγονός που επισφραγίστηκε και με τριήμερη κακοκαιρία!

Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε και το αποτέλεσμα παγκόσμιας έρευνας που καταγράφει ότι οι Έλληνες και οι Κοσοβάροι είναι οι πλέον θρησκευόμενοι Ευρωπαίοι σε ποσοστό 86%! Εκεί που δεν τα πάμε καλά είναι στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς μας κατατροπώνουν η Γκάνα με 96%, η Νιγηρία με 94%, η Σενεγάλη με 90%, οι Φιλιππίνες με 90%, η Κένυα με 89%, ο Παναμάς με 88% και η Ινδία με 87%!

Στα εξ ίσου σημαντικά της έρευνας, το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν στο… μάτι, ανέρχεται στο 82%!

Κόψτε φάτσες, βγάλτε συμπεράσματα…

Μάκης Βορίδης, πρώην τραμπούκος, πρώην ακροδεξιός και τώρα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έμπλεος χαράς και ενθουσιασμού: O λαός των Σκοπίων απέρριψε τη συμφωνία των Πρεσπών. Μπάστα, μεγάλε! Την απέρριψαν αυτοί που θέλουν το κράτος τους να ονομάζεται Μακεδονία! Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά!

Με το συμπάθιο, αλλά αυτό το παιδάκι που έχουν εκεί στο Κίνημα Αλλαγής για υπεύθυνο του Γραφείο Τύπου, το «ελέγχουν» καθόλου ή… ό,τι βρέξει ας κατεβάσει;

ην ώρα που στο ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχούν τα «no politica», η διοίκηση της μεγάλης Ρεάλ, πηγαίνοντας κόντρα στις διαμαρτυρίες και τα σκουξίματα της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Ισπανία, τίμησε την νεαρή αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, προσφέροντας μπροστά στο κοινό του Μπερναμπέου τη φανέλα με το νούμερο 9. Την απονομή έκανε ο τεράστιος Εμίλιο Μπουντραγκένιο.

Τίτλος (πού αλλού;) στο Πρώτο Θέμα: «Ντου» του Ρουβίκωνα στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη. Τι κι αν στο ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι τα μέλη της οργάνωσης πέρασαν μπροστά από την κατοικία και πέταξαν τρικάκια. Του τίτλου τα καμώματα!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, «εδώ είναι βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε»!

Κατά τη ΛΑΕ, το δημοψήφισμα στην πΔΓΜ κατέγραψε… αντιιμπεριαλιστικό θρίαμβο! Πάμε για Οκτωβριανή, σύντροφοι!

Εκρηκτική αύξηση 98% στις διανυκτερεύσεις Ισραηλινών σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης! Και άντε τώρα να πεις ότι δεν μας κατακλύζουν οι Εβραίοι!

Πιστός στα… διαδικτυακά του ραντεβού ο Κωστής Σιμιτσής σχολίασε πριν λίγες μέρες ένα μικρό σημείωμα που περιέχονταν στο προηγούμενο άρθρο μου στο KAVALA POST και το οποίο αναφέρονταν σε μία δήλωση της κυρίας Τσανάκα σχετικά με τους πρόσφυγες. Πιο συγκεκριμένα, σημείωνα τα εξής: Να μοιραστούν οι πρόσφυγες σε σπίτια στις γειτονιές της πόλης για να μπορέσουν να ενταχθούν στον αστικό ιστό, δηλώνει η Δήμητρα Τσανάκα. Ίσως η ωριμότερη πολιτική στιγμή της δημάρχου Καβάλας! Θα υποκλιθώ αν γίνει και πραγματικότητα.

Κατά πώς φάνηκε, ο σύντροφος Κωστής υπέστη «έναν κλονισμό» και αντέδρασε με τα παρακάτω:

  • Άστο καλύτερα Μπάμπη. Συνεχώς υποκλίνεσαι, μη το κρύβεις. Η δήλωση έγινε ύστερα από πιέσεις της αντιπολίτευσης (εμείς και άλλες παρατάξεις). Όσο για τις πράξεις, θα βαρεθείς να περιμένεις… Ανώριμες πολιτικές στιγμές οι δικές σου. Συνεχώς επαινείς δηλώσεις, ατάκτως ερριμμένες, τζούφιες, «νάχαμε να λέμε», που ποτέ δεν συνοδεύονται από πράξεις. Δηλώσεις που δεν έχουν τη φλόγα της αλήθειας μέσα τους, υποκριτικές, καιροσκοπικές. Αλλά ξέχασα, εσύ στο παρελθόν εκθείασες τη «δική της αλήθεια»!

Απαντώ εν τάχει: πρώτον δεν «πιάνω» το «συνεχώς υποκλίνεσαι». Να είχα μήπως κάποιο παράδειγμα; Αν υπάρχει, καλοδεχούμενο και σε κοινή θέα. Αν όμως όχι, τότε τι; Να πω συκοφαντία; Δεύτερον, Δηλαδή, όταν μία δήμαρχος κάνει μία τέτοια δήλωση, δεν θα πρέπει να την επαινέσουμε; Και ειδικά σε μία περίοδο που έχει πάρει τα «πάνω» του ο ρατσισμός και το μίσος; Και ρωτάω και το άλλο: στη δικιά σου θητεία, Κωστή μου, δεν υπήρξαν παρόμοιοι «έπαινοι» για απόψεις και επιλογές σου; Μήπως να σου τις υπενθυμίσω; Ή ήταν και εκείνες στα πλαίσια των… υποκλίσεων; Για τα υπόλοιπα, εδώ είμαστε να τα δούμε, να τα αξιολογήσουμε και να τα κρίνουμε. Και με την ευκαιρία, δεν είναι κακό που η κυρία Τσανάκα «άκουσε την αντιπολίτευση». Μακάρι να το έκαναν όλοι.

Καλέ, τι μαθαίνω; Ο Θανάσης ο Κολυβάς πάει για υποψήφιος δήμαρχος; Να υποθέσω με… στολή μακεδονομάχου;

Μπείτε στο προφίλ του Αχιλλέα Σαββόπουλου (Achilleas Savopoulos) και απολαύστε τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έργα Τέχνης!

Αλλά και η τέχνη στα όρια της Ασέβειας. Χαντζόπουλος στα αθλιότερά του.

Και όπως τώρα μας ενημερώνει το ρεπορτάζ του Νεάπολις, 1.050 σκαλοπάτια ανέβηκε ο κύριος Γραμμένος για να φτάσει από τον αρσανά στη Σκήτη της Αγίας Άννας! Νά, το διαβάζω και… ίδρωσα!

Αυτό το απερίγραπτο κιτσαριό «κοσμεί» την κάτω πλευρά της πλατείας Ελευθερίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ενός συλλόγου που μας «συστήνεται» ως Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Κοινώς, τρέχα – γύρευε. Εκτός όμως από το δράμα να μπορεί ο καθένας να ασελγεί στον Δημόσιο Χώρο, υπάρχει και κάτι που καθιστά το «έργο»… fake news! Και αυτό δεν είναι άλλο από το περιεχόμενό του. Ένα κείμενο που παρουσιάζεται ως «όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ενώ στη πραγματικότητα πρόκειται για μια συγγραφική δημιουργία που την έγραψε ο Χρήστος Ζαλόκωστας το 1951. Αυτά εις την (έτσι κι αλλιώς) ταλαιπωρημένη κεντρική πλατεία της πόλης.

Από τη μία η Χρυσή Αυγή, από την άλλη η Δύναμη Ελληνισμού του Μπαλτάκου και του Δημήτρη Καμμένο, πιο πέρα ο Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση και από δίπλα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με τον Καρατζαφέρη και τον Μίχο. Ε, πολύ θέλει για να μπερδευτεί ο… Τσιάρτας;

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι ο πρώτος ευρωβουλευτής στον οποίο γίνεται άρση ασυλίας! Άντε να δώσουμε τα φώτα μας και στους υπόλοιπους που την βγάζουν με… βελανίδια!