Στερνή μου γνώση…

Κοτζιά μου, τι ήταν αυτό με τον Χριστιανόπουλο; Χάθηκε ένας Χυτήρης; Ένας Πολύδωρας; Ένας Μπογδάνος, βρε αδελφέ!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καλά ε, έπαθα πλάκα! Ακούστε θέμα ημερίδας που διοργανώνει η δικηγόρος και στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας (φρονώ και επίδοξη υποψήφια βουλευτής) Μαρία Χατζηκωνσταντίνου: Η κοινωνική πολιτική ως μέσο αποκατάστασης της αγοραστικής δύναμης της μέσης ελληνικής οικογένειας! Έχω πάθει συγκλονισμό!

Ένα επιβατικό αυτοκίνητο που μετέφερε 11 πρόσφυγες ξέφυγε της πορείας του και συγκρούστηκε με νταλίκα. Στο τραγικό δυστύχημα βρήκαν φρικτό θάνατο και οι 11 πρόσφυγες, αλλά ο γνωστός τραμπουκοφασίστας -που, αν δεν κάνω λάθος, τυγχάνει και μέλος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας- αναρωτιέται στο… χαλαρό, αν γνωρίζουμε κάτι για τη τύχη του οδηγού της νταλίκας!

Πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε παραγωγή γιδιών η Ελλάδα! Κρατιέμαι!

Διάλογος!
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει πράγμα που δεν έχουν πει για μένα. Φασίστας, ακροδεξιός, λαϊκιστής, αγράμματος, φωνακλάς…
Γιώργος Τράγκας: Αγράμματος δεν είστε.
Τόμπολα!

Συμβολικά και μόνο, δεν τον βάζεις τον Κοτσακά υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού. Όσο σοβαρός και αξιόπιστος μπορεί να είναι.

Αστυνομικός σκύλος ονόματι… Αδόλφος! Τιμή και δόξα!

H γνωστή κολωνακιώτικη καφετέρια Da Capo κατηγορείται για εκτεταμένη ρευματοκλοπή, αλλά το Πρώτο Θέμα «βλέπει»… πατέντα Ρομά!

Διαβάζω στο Left.gr ότι η ΕΡΤ μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό! Και αναρωτιέμαι: να ανταγωνιστεί τι; Γιατί στην απέναντι (ιδιωτική) πλευρά μόνο… σκουπίδια.

Ένα υπέροχο κείμενο, μία ευρηματική σκηνοθεσία, τρεις αποκαλυπτικές ερμηνείες, ένα μαγικό βράδυ. Η βιογραφία του πατρογονικού της Μάγκυς Κριθαρέλλη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και με την Ελένη Μαβίδου, τον Παύλο Σταυρόπουλο και τη μικρή Κατερίνα Σεμερτζίδη επί σκηνής. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Ευκαιρίας δοθείσης, να ευχαριστήσω τον Θεό που με αξίωσε να «συγκατοικήσω» επί τρία χρόνια στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών με τον αξιολάτρευτο Κώστα Παπανικολάου. Και τώρα η κόρη του, η Μάγκυ, μου «αποκάλυψε» μέσω του Πατρογονικού της τη συγκλονιστική πορεία αυτού του ανθρώπου. Πορεία που η σεμνότητα και το ήθος του δεν του επέτρεπαν να τη «διαλαλεί» και να την «πουλάει».

Προς το παρόν μόνον ως ανησυχητικά κρίνονται τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και εκείνο της Μόσχας. Για αύριο δεν ξέρω… Ευελπιστώ στη σωφροσύνη του Βαρθολομαίου.

Από την άλλη πάλι, σκέφτομαι αυτόν τον Κυριάκο τον Βελόπουλο που τόσα είχε «επενδύσει» στο… Ξανθό Γένος!

Δηλαδή το απόσπασμα δεν «παίζει» να είναι… εκτελεστικό;

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου αντικρούει την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος με ειδικό έγγραφο ζήτησε να αποφεύγεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», διότι δεν είναι δόκιμος, μπορεί να είναι μειωτικός για την προσωπικότητα του ατόμου και βεβαίως δεν συναντάται στην ελληνική νομοθεσία. Με ποιο σκεπτικό-επιχείρημα γίνεται η… αντίκρουση της (οριακής) πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Λέσβου; Απολαύστε: Το συνθετικό «λαθρο» χρησιμοποιείται ευρέως για παράνομες δραστηριότητες. Έτσι χρησιμοποιούμε τους όρους «λαθρεπιβάτης», «λαθροκυνηγός», «λαθρεμπόριο» κ.λπ.

Επ’ αυτού, αξίζει φρονώ η αναπαραγωγή της εύστοχης απάντησης του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή: Θα τη μηδένιζαν την κόλλα των καθηγητών τους οι μαθητές. Θα έγραφαν πάνω με κόκκινο ότι ο λαθροκυνηγός, ο λαθρέμπορος, ο λαθρανασκαφέας αποκαλούνται και είναι λαθραίοι επειδή πρώτη έγνοια τους είναι να μην τους δει κανείς, να μη συλληφθούν. Ενώ η πρώτη έγνοια των «λαθρομεταναστών» είναι να τους δουν, ακόμα και να τους συλλάβουν. Δεν είδατε, ω αγαθοί της ΕΛΜΕ και των καναλιών, τους «λαθραίους» Κούρδους στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης; Ξημεροβραδιάζονταν έξω από το Τμήμα, να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Αλλά εσείς ένα μόνο προσέχατε: την «καταστροφή της εικόνας».

Η καπνοβιομηχανία Philip Morris πρότεινε στην τσεχική κυβέρνηση να μην απαγορεύσει το κάπνισμα, διότι οι πρώιμοι θάνατοι των καπνιστών θα σώσουν το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό! Καλό;

Οι γρατζουνιές και τα γδαρσίματα των αστυνομικών του (αμαρτωλού) τμήματος της Ομονοίας, μετά από επίθεση κουκουλοφόρων, πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Ο θάνατος του 47χρονου λίγες ώρες πριν στο ίδιο Τμήμα… Δευτέρα!

Γιατί όταν ακούω τον Παύλο Πολάκη το μυαλό μου πάει κατευθείαν στον Μένιο Κουτσόγιωργα;

Σιγά μη βάζαμε στο ίδιο ύψος τον Αντρέα με τον Μαρξ και τον Ένγκλες!

Καλέ, τι βίτσιο είναι αυτό που με έχει κυριεύσει τον τελευταίο καιρό; Τρελαίνομαι να παρακολουθώ τις συνεντεύξεις Τύπου της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνας Χιώτη-Πρασσά! Να το κοιτάξω με τον… σεξολόγο μου;

Ο Σταμάτης Μαλέλης μιλάει τώρα στην ΕΡΤ και κάνει εκτενή αναφορά στους… ταξικούς αγώνες! Έλα ΚΙΝΑΛ στο τόπο σου!

Αυτό που (προς το παρόν) «έβγαλε» η παραίτηση Κοτζιά είναι ότι υπάρχουν ακόμη «μυστικά κονδύλια» για τα υπουργεία! Και μόνο ότι ήταν ο μοναδικός υπουργός που απαίτησε (και πέτυχε) να εξαιρεθεί από αυτό το άθλιο «ευεργέτημα» το Υπουργείο Εξωτερικών, μετράει στα θετικά της θητείας του.

Γνωστός ψυχίατρος στο Κολωνάκι πουλούσε ναρκωτικά, αλλά στις ειδήσεις «πουλιέται» το θέμα με το στέκι του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική.

Καθότι εγώ του πολιτισμού και των τεχνών, «άνοιξα» αμέσως το ρεπορτάζ του KAVALA POST για να ενημερωθώ για την εμφάνιση των Blues_335 στον Τσαλαπετεινό και –ω, του θαύματος– διαβάζω ότι στη συναυλία παραβρέθηκε και ο Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης! Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι με… κατατρέχει!

Τι κάνεις σε κάποιον που: έχει φάει 7 χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα, «κουβαλάει» επάνω του πρόταση ενοχής για δωροδοκία δικαστών και του έχει επιβληθεί ποινή παύσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά επειδή «μάσησε» παρανόμως 60 χιλιάρικα από πελάτισσά του; Απλά, αν είσαι ο ΣΚΑΪ τον καλείς για να καταγγείλει την ανομία των αντιεξουσιαστών. Ναι, ο λόγος για τον Πέτρο Μαντούβαλο.

Στο μεταξύ, άνευ όρων άδειες στην Eldorado υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Και πάμε στα (σχεδόν) ποδοσφαιρικά:
Η διοίκηση της Γουέστ Χαμ απέλυσε τον προπονητή της U18, Μαρκ Φίλιπς, επειδή συμμετείχε σε πορεία κατά των μεταναστών στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι: δεν μας ενδιαφέρει το φύλο, η ηλικία, οι ρίζες, η θρησκεία, τα πιστεύω τους. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο. Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές βίας κι εχθρότητας. Λίγες ημέρες πριν, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα διέκοψε κάθε σχέση με τους Ροναλντίνιο και Ριβάλντο μετά την ανακοίνωση-στήριξη των δύο πρώην ποδοσφαιριστών της στον ακροδεξιό και ρατσιστή υποψήφιο πρόεδρο της Βραζιλίας.

Διευθύνων Σύμβουλος MRB Hellas. Για να το θυμάστε την επόμενη φορά που θα βλέπετε πολιτική δημοσκόπηση της εταιρίας του.

Άνοιξε πρόσφατα μία συζήτηση για τον αν στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού θα πρέπει να έχουν λόγο και τα θύματα των πράξεων και των ενεργειών του. Σωστή τη βρίσκω, άλλα με μία προϋπόθεση: να είχε ανοίξει αυτή τη συζήτηση και όταν αποφυλακίζονταν (ας πούμε) ο Παττακός!

Κοτζιά μου, τι ήταν αυτό με τον Χριστιανόπουλο; Χάθηκε ένας Χυτήρης; Ένας Πολύδωρας; Ένας Μπογδάνος, βρε αδελφέ!

Αν δεν είναι τρολιά, είναι η είδηση της χρονιάς: Παντρεύεται για πέμπτη φορά η Έλλη Στάη! Εφοπλιστή!

Εντάξει, μπορεί και να θεωρηθεί σεξιστικό, αλλά αυτές που λένε τα δελτία ειδήσεων στον ΣΚΑΪ τις επιλέγουν από το… My Style Rocks;

Ανάρτηση του (φωστήρα) Λευτέρη Αυγενάκη: Μετά τη ΦΑΓΕ, την Βιοχάλκο και την Coca Cola, φεύγει και ο Τιτάνας που άντεξε 2 παγκοσμίους πολέμου και 1 εμφύλιο, αλλά όχι 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Μικρή λεπτομέρεια: Η ΦΑΓΕ έφυγε Οκτώβριο του 2012, η Coca-Cola και η Βιοχάλκο το 2013. Με άλλα λόγια, χρονιές που κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία. Τα αυτογκόλ σωρηδόν…

Όταν… συμφέρει!

Τι έγινε, παίδες; Επειδή ο ληστής ήταν μπάτσος, το γυρίσαμε στο τσάμικο με την αυτοδικία;

Στο Σκούταρι Σερρών, οι γονείς απέτρεψαν 104 μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου τους διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την παρουσία 10 προσφυγόπουλων σε αυτό. Να υποθέσω ότι πολλοί εξ αυτών είναι ενάντια στους εμβολιασμούς;

Αυτήν τη στιγμή, η έγκριτη δημοσιογράφος Μάρω Ζαχαρέα μεταδίδει αυτούσια την ψεύτικη είδηση που προβάλλει η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής για έναν μαρμάρινο σταυρό που γκρέμισαν οι πρόσφυγες στη Μόρια. Το ξέπλυμα σε απόχρωση STAR.

Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που ανακοινώθηκαν για το 1οΣυνέδριο Καπνού, ξεχωρίζει αυτή για το βιβλίο του Ντίμιταρ Ντίμοφ Τα Καπνά, στο οποίο σημαίνουσα θέση στο αφηγηματικό του μέρος κατέχει και η Καβάλα της δεκαετίας του ’40. Αν ακόμη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο που τρομοκράτες που έχουν δολοφονήσει ανθρώπους και έχουν καταδικαστεί ισόβια, να βγαίνουν ελεύθεροι. Εγώ, Ντόρα μου, γιατί ξέρω μία που το 1990 αποφυλάκισε κάποιον ονόματι Στυλιανό Παττακό; Μήπως να σου θυμίσω και ποιος ήταν εκείνη τη χρονιά πρωθυπουργός σε αυτήν τη χώρα;

Απορώ με αυτούς που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον «προορισμό», επιμένοντας στο «ταξίδι».

Στην Ουγγαρία ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή του νόμου για τους αστέγους, οι οποίοι, ή θα φυλακίζονται ή θα στέλνονται σε καταναγκαστικά έργα. Εκτός από αυτό, δώστε και τη δέουσα προσοχή στον σωματότυπο και τα χαρακτηριστικά των αστυνομικών που καλούνται να τον εφαρμόσουν: