Sikime kantar

Καλέ, αυτός ο ήχος από τις καμπάνες του Προφήτη Ηλία, έχει μέσα του κάτι από... ροκ εν ρολ; Γιατί σαν πολύ... ευδιάθετος μου ακούγεται!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


ΟΔιευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας δημοσκοπήσεων MRB Hellas Δημήτριος Μαύρος ο οποίος πριν μία εβδομάδα μάς «ενημέρωνε» ότι ως φορολογούμενος συντηρεί 500.000 παράνομους μετανάστες, 1.200.000 δημοσίους υπαλλήλους, 100.000 φυλακισμένους, τη μισή Αλβανία που κάνει χρήση του ΕΣΥ και των επιδομάτων, τους 300 της Βουλής και τους 500.000 ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας… λησμόνησε να μας πει ότι στα χαρωπά χρόνια της ευμάρειας (και συγκεκριμένα το 2012), η εταιρία του τσέπωσε από το Δημόσιο 1.000.000 ευρώ για να κάνει μία έρευνα για το… κάπνισμα και 100.000 ευρώ για να μελετήσει την… κατανάλωση μεσογειακών ψαριών!

Και εντελώς ξαφνικά (και ασχέτως αποτελέσματος) η ομάδα Action Team κατάφερε να γίνει θεσμικός παράγοντας της πόλης! Προφανώς εισπράττουμε αυτό που μας αξίζει.

Από την άλλη πάλι, σκέφτομαι: πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς Μπάμπη Στόκα και Λάμπρο Φισφή; Αυτή η Action Team ήταν μία κάποια λύσις! Αλλά, είπαμε: ας όψονται αυτοί οι ρουτινιάρηδες και οι τετριμμένοι!

Τι διαβάζω; Τελευταία σε αξιοπιστία τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη; Δηλαδή. πιο κάτω και από αυτά του πρώην «υπαρκτού» ε; Μασαλά βρε!

6 φόρες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο οι καταναλώσεις φυτοφαρμάκων στην Κρήτη! Και πάνω που πίστεψα ότι με τα Ζωνιανά… επιστρέφω στη φύση!

Μόνο εγώ ξενερώνω με αυτά τα «ραντεβού αναμνήσεων» τύπου Ερυθρού Σταυρού; Απορία το έχω…

Πότε επιτέλους θα παρέμβει ένας Εισαγγελέας σε αυτό το αίσχος και την αθλιότητα που συμβαίνει με τις τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες διαγωνίζονται ανήλικα παιδιά; Είτε αυτές αφορούν το τραγούδι είτε (τελευταία) τη μαγειρική είτε κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ευδοκιμεί μέσα σε αυτόν τον «ψυχαγωγικό» πολτό. Και μη μου πει κανείς ότι η συμμετοχή των παιδιών γίνεται με τη συναίνεση των γονιών τους, γιατί όταν συντρέχουν λόγοι –και εν προκειμένω συντρέχουν και μάλιστα σοβαροί– τότε υπάρχει και ο δρόμος της επιβολής!

Το τραγικό στην υπόθεση αυτών των (υποτίθεται) τηλεπαιχνιδιών είναι ότι «δηλώνεται» και επίσημα η συμμετοχή των σχολείων! Προχθές, για παράδειγμα, σε εκπομπή τοπικού καναλιού με ανήλικα παιδιά-μαγείρους, περίοπτη θέση στο στούντιο κατείχε η επιγραφή: 19ο Δημοτικό Σχολείο! Γνωρίζει κάτι επ’ αυτού ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Εκτός κι αν έχω χάσει «επεισόδια» και όλα αυτά πλέον εντάσσονται σε… παιδαγωγικά προγράμματα!

Καλέ, αυτός ο ήχος από τις καμπάνες του Προφήτη Ηλία, έχει μέσα του κάτι από… ροκ εν ρολ; Γιατί σαν πολύ… ευδιάθετος μου ακούγεται!

ΚΑΙ ο Μακάριος Λαζαρίδης στο 2ο Ραντεβού της Ερυθρού! Disco εντελώς!

Από όλους αυτούς που παραβρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, ποιος ή ποια είχε «παλέψει» δημόσια εκείνον τον κοινωνικό και πολιτικό εσμό που είχε ταχθεί ενάντια στην αναστήλωση και αναπαλαίωση του παλιού Μεντρεσέ; Το ρωτάω γιατί είδα πολλά… κορδώματα.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο κύριος Γραμμένος και ο κύριος Παππάς σε ποιο «στρατόπεδο» ήταν την περίοδο που το θέμα του Μεντρεσέ… έκαιγε; Όχι πως δεν γνωρίζω, αλλά τους είδα αρκούντως χαρωπούς (και φυσικά… πρώτο τραπέζι πίστα) στα εγκαίνια και είπα να το… σκαλίσω λίγο.

Έχω καταλήξει! Από τις εκπομπές της τηλεόρασης, ΜΟΝΟ αυτή της Στέλλας Μαρωνίτου! Τέλος!

Ισότητα στους μισθούς και τις συντάξεις ζητάει ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Jumbo Απόστολος Βακάκης αλλά… προς τα κάτω. Κάτι φυσικά που εφαρμόζει χρόνια τώρα στην (υπερ-κερδοφόρα) επιχείρησή του, της οποίας η πλειοψηφία των εργαζομένων της είναι κάτω των 25 ετών και δηλωμένοι ως ωρομίσθιοι!

Ο αδελφός του ληστή αστυνομικού-μπάτσου που έδειραν οι Πακιστανοί δουλεύει για γνωστό εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ομάδας λιμανιού. Εγώ νομίζω ότι είναι… σύμπτωση!

Προσκυνητής στην Πηγάδα του Μελιγαλά και ο γνωστός σχολιαστής του διαδικτύου (ενίοτε και αρχηγός κόμματος) Θάνος Τζήμερος! Αυτοκάρφωμα!

Δήλωση του Σάββα Ξηρού: Έχω συμπληρώσει τον χρόνο της ποινής χωρίς κανέναν ευεργετικό νόμο. Θέλετε τώρα και τη «μετάφραση» των Μέσων Ενημέρωσης; Ιδού: Αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει ο Σάββας Ξηρός, εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Λοιπόν, επειδή μας τα έχετε πρήξει με τους Ρουβίκωνες, να σας θυμίσω ότι από τη ζωή μας περάσανε και κάτι Κένταυροι! Και μάλιστα με πολύ βάρβαρα (και δολοφονικά) αποτυπώματα.

Τι; Δεν μπήκατε ακόμη στο  #thelopotami; Χάνονται καλέ αυτά;

Ο Ψαριανός λέει τώρα στη Βουλή πως πολλοί φίλοι του έχουν βγάλει από το τηλεχειριστήριο στο σπίτι τους τα τρία κανάλια της ΕΡΤ. Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.

Λοιπόν, επειδή έχει κουράσει αυτή η ιστορία με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και επειδή όσο περνάει ο καιρός και η συζήτηση εισχωρεί πλέον και στις προεκλογικές συζητήσεις-εντυπώσεις (όπερ σημαίνει, οι μπούρδες δεν θα έχουν σταματημό), ρίχνω μία ιδέα: να πάρουν οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι όσες φωτογραφίες έχουν καταγράψει την εικόνα της πλατείας μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 (τονίζω: τα πρώτα) και να την επαναφέρουν στη προτέρα κατάσταση. Και μαζί, και το μνημείο που θα δίνει και το όνομά της. Πλατεία Φουάτ! Τόσο απλά (και τόσο όμορφα)!

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη έρευνα, τρεις στους δέκα Έλληνες τρώνε ξύλο από την γυναίκα τους! Εγώ σας το έλεγα ότι δεν θα μας βγουν σε καλό αυτοί οι… φεμινισμοί, αλλά εσείς εκεί, της ισότητας και της προόδου. Φάτε τες τώρα!

Τον βίο χάνεις για το βιος σου. Τεράστιος Ζωρζ Πιλαλί!

Ας τον ενημερώσει κάποιος τον σαχλαμάρα ότι, σε αντίθεση με την ΟΠΛΑ, τα μέλη του Ρουβίκωνα προσάγονται συνεχώς στα Αστυνομικά Τμήματα και την Ασφάλεια.

Κατά τον τιτάνα της πολιτικής σκέψης Γεώργιο Κύρτσο, για τα «φαινόμενα» Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου ευθύνονται τα… παλιομισοφόρια. Τουτέστιν, οι σύζυγοι (και δη οι… δεύτερες) που από ταπεινές υπάλληλοι-γραμματείς εκτοξεύονται στην εξουσία, παρασέρνοντας τα αθώα και άμεμπτα αρσενικά. Δώσε πόνο, μεγάλε!

Δέκα χρόνια κάθειρξης για επιθέσεις εις βάρος γυναικών στο Μεταξουργείο στον νεοναζί Μπαντέμη, πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής της Δράμας. Τα καλά νέα να γράφονται!

Ποιον άραγε να εννοούσε η αοιδός Ρίτα Σακελλαρίου όταν ξεσήκωνε τα (κατά κανόνα πράσινα) πλήθη με το άσμα: είναι γάτα, είναι γάτα, ο κοντός με τη γραβάτα;

Θυμάστε ποιος είχε πει κάποτε ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τον Άκη Τσοαχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου; Εμένα το μυαλό μου πάει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά το θέλω… σιγουράκι.

Φώφη Γενημματά: είμαστε το μοναδικό κόμμα που έκανε αυτοκάθαρση!

Σοβαρά και χωρίς περιστροφές: η φυλακή για περιπτώσεις σαν αυτή του Παπαντωνίου δεν είναι τιμωρία. Τιμωρία είναι να αποδοθεί η περιουσία του στο δημόσιο και αυτός πάμφτωχος στην επιβίωση.

Απαπα!!! Η Έλλη Στάη στο δελτίο ειδήσεων του OPEN! Μιλάμε, ούτε ρυτίδα!

Και μιας και ήρθε πάλι η μέρα της εθνικής μας επετείου, σας παραδίδω στον Λόγο του Μάνου Χατζιδάκι:

Γιατί είπε το ΟΧΙ ο Μεταξάς, αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού; Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά… Οι πιέσεις, οι Άγγλοι, τα ανάκτορα κ.τ.λ. Μπορεί κανείς να ερωτηθεί και αν λέγαμε ΝΑΙ; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Ένα-δυο χρόνια υπό συμμαχική επιστασία –μήπως δεν είμαστε πέντε και δέκα χρόνια κάτω από αυτούς;– κι ύστερα μες στη συμμαχία και τέλος στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Άσε και εκείνη τη μεταπολεμική ψευδαίσθηση που μας την καλλιεργούσαν και οι πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας, ότι ήμασταν οι πρωταγωνιστές του πολέμου, οι περιούσιοι των συμμάχων. Πιστεύαμε στο τέλος, σαν τον Καραγκιόζη, πως εμείς σκοτώσαμε τον κατηραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα, που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για μια ακόμη φορά νικήσανε οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι (εκδότης της Ελεύθερης Ώρας) και Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου.