Ντου παντού!

Έλληνας ιατροδικαστής που είδε το πτώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απεφάνθη: «Η αίσθησή μου είναι πως άνοιξε τα χέρια και είπε: Σκοτώστε με!». Επιστημονικά πράγματα...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Το ότι ο Γιώργος Γραμμένος θα έφτανε στο σημείο να τραμπουκίσει λεκτικά έναν βουλευτή και συνάδελφό του δικηγόρο σε δημόσιο χώρο –έχοντας εξασφαλισμένη τη σιγουριά και την προστασία της νεοδημοκρατικής ομήγυρης που τον συνόδευε– είναι ενδεικτικό της (εν πολλοίς γνωστής) ακροδεξιάς του νοοτροπίας. Απλά, όσο περνάει ο καιρός, δείχνει να διολισθαίνει και σε ατραπούς που ζέχνουν φασισμό.

Σωστό και δίκαιο να τακτοποιηθούν οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας και να ρυθμιστούν οι οικονομικές και περιουσιακές τους σχέσεις. Αυτό σε ό,τι αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία. Με τα άλλα δόγματα όμως τι γίνεται; Γιατί, ξέχωρα από τη «χαμηλή» τους επιρροή και δυναμική στο… ποίμνιο, δεν παύουν (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) να μετέχουν της ημετέρας κοινωνίας.

Η Athens Voice ξεκίνησε ειδικά ρεπορτάζ με τις… βόλτες του Μπακογιάννη στις γειτονιές της Αθήνας. Ανεβάζει επίπεδο η δημοσιογραφία του Φώτη Γεωργελέ.

Προσέξτε, επηρεάζουμε πολλούς ψηφοφόρους… δηλώνει με περίσσια σιγουριά ο εκπρόσωπος-συνδικαλιστής του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. Πνευματικά μιλώντας!

Την επόμενη φορά που θα πάει ο Τσίπρας να «κλείσει» καμία συμφωνία, να πάρει μαζί του την Τζίνα Αλιμόνου. Ως ειδική επί των… διατροφών!

Ο Τέρυ, ο Χρυσός και ο Τάκα τάκα τα

Ο Ρουβίκωνας με ανακοίνωσή του δηλώνει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση εργατικών σωματείων, στα δελτία ειδήσεων όμως των Μέσων Ενημέρωσης (από Αnt1 και ΣΚΑΪ μέχρι Χατζηνικολάου και Ευαγγελάτο) επιμένουν να λένε ότι τα σωματεία ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του Ρουβίκωνα.

Θα θυμάστε ίσως ότι η οικογένεια του Καπελώνη είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν επιθυμεί την παρουσία χρυσαυγιτών στην κηδεία του παιδιού τους. Σε αντίθεση με την οικογένεια Κατσίφα που τους άφησε να αλωνίζουν, ακόμη και να φωτογραφίζονται με το πτώμα του δικού τους παιδιού! Απλά το καταγράφω.

Σε έξαλλη κατάσταση ο Παπαδάκης και ο ρεπόρτερ Γεωργιάδης στο πρωϊνάδικο του Αnt1 επειδή η αλβανική αστυνομία απαγόρευσε σε φίλο (!!!) του Κατσίφα να περάσει στην Αλβανία, γιατί είχε στο σώμα του τατουάζ με… αρχαιοελληνικά σύμβολα. Πάντα θα βρίσκονται οι πρόθυμοι για να ξεπλένουν τις σβάστικες.

Κώστας Μπακογιάννης: Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους επαγγελματίες πολιτικούς και τους κληρονομικώ δικαίω άρχοντες. Πάνω απ’ όλα το… γνώθι σαυτόν.

Έλληνας ιατροδικαστής που είδε το πτώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απεφάνθη: Η αίσθησή μου είναι πως άνοιξε τα χέρια και είπε «Σκοτώστε με». Επιστημονικά πράγματα.

Από την πρώτη διαδήλωση κατά του Μπολσονάρο

Φιλιέται ο αστυνομικός με τον σύντροφό του κάτω από την ελληνική σημαία, οι συνδικαλιστές της Αστυνομίες ζητάνε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για προσβολή του εθνικού μας συμβόλου. Πιάνεται αστυνομικός να πουλάει πρέζα, οι συνδικαλιστές… αφωνία!

Αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης: Δολοφονία διαβόητου μέλους του υποκόσμου τους Σύδνεϋ στην Αθήνα.
Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης: Δολοφονία επιχειρηματία στην Βούλα. 
Και πάνω εκεί καταφθάνει και ο Πάνος Σόμπολος (ο γνωστός) και πετάει το αξεπέραστο: Οι «νονοί» ζουν με το άγχος αν θα χάσουν τη ζωή τους.

Με το που άρχισα να χαίρομαι και να εκτιμώ τις facebookικές μουσικές επιλογές του Θεόδωρου Καλλιοντζή, νάτος προχθές και με το… στρατευμένο!

Και αμέσως από κάτω, νά και το σχόλιο θαυμασμού: άξίά πάνάξίά έλήνίδά σήχάρήτήρίά.

Ευκαιρίας δοθείσης, πάρτε κι αυτό!

Στο διαδικτυακό κανάλι με την ονομασία Επανελλήνισις (το πιάσατε το νόημα) και στην εκπομπή με τον ευφάνταστο τίτλο Σπαρτιάτες (εδώ κι αν δεν το πιάσατε) καλεσμένος τώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης!

Ερυθρά παλίρροια ονόμασαν το σκατό που γέμισε τον Θερμαϊκό! Ε υ φ ά ν τ α σ τ ο !

Στο Βατράχι ανεβαίνει κείμενο με τίτλο Συγκινητικό! Αστροναύτες κρέμασαν τεράστια ελληνική σημαία στο διεθνή διαστημικό σταθμό και από κάτω να κάνουν πάρτι εκατοντάδες σχόλια γεμάτα από συγχαρητήρια και εθνική συγκίνηση! Βρείτε μου χώρα να μεταναστεύσω. Ή έναν… πλανήτη;

Ανάρτηση του (φίλτατου) Θοδωρή Μαρκόπουλου: Τώρα που με τον θάνατο του Κ. Κατσίφα έχει έλθει στην δημοσιότητα το ζήτημα των συνθηκών στις οποίες διαβιεί η ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο, ας φέρουμε στο μυαλό μας τον άνθρωπο που επί δεκαετίες ήταν ο μόνος που έθετε το ζήτημα του εκεί ελληνισμού. Όταν κάποιοι άλλοι εξέφραζαν συμπάθεια στον «τρίτο δρόμο» του Ενβέρ Χότζα ! Αιωνία η μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανού !

Χωρίς να έχω την παραμικρή διαφωνία στα του Σεβαστιανού (τουναντίον, προσυπογράφω), θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Μαρκόπουλο: δηλαδή ο Αναστάσιος δεν θέτει ζητήματα του Ελληνισμού; Ή μήπως τίθεται τώρα στο “επικοινωνιακό περιθώριο” επειδή δεν βγήκε να κραυγάζει και να παραληρεί “πατριωτισμούς” και άλλα (εκ του ασφαλούς) ηρωικά;

Πήγα στο Συνέδριο του Ποταμιού και με ρώτησαν αν είμαι… βίγκαν! Προβληματίστηκα!

Όπως διαβάζω στο Kavala Portal, το βιβλίο-δοκίμιο Σοβαρά Τώρα;;!!! του δημοσιογράφου και σύμβουλου επικοινωνίας κ. Κώστα Χατζηγεωργίου θα μπορούσε να θεωρηθεί και βιβλίο αυτογνωσίας αφού έχει επιρροές από το Άκου Ανθρωπάκο του Βίχλεμ Ράιχ ενώ είναι επηρεασμένο από το ύφος και την γραφή του Στάινμπεκ… Αν δεν έχει επιρροές από Κοέλιο, εγώ δεν…

Τεράστιος σκηνοθέτης αυτός ο Πάβελ Παβλικόφσκι! Δείτε το Ψυχρός Πόλεμος και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Και φυσικά, δείτε τις ταινίες που προβάλλει η ΕΡΤ. Κινηματογραφική πανδαισία.

Τι έγινε, ρε παιδιά; Με το που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση η παραχώρηση των 30 στρεμμάτων στην ομάδα του ΠΑΟΚ, έκανε φτερά και το πανό για Μακεδονία από το γήπεδο της Τούμπας; Έλαβε τέλος ο πατριωτισμός της εξέδρας;

Σεβασμό και μόνο σεβασμό οφείλουμε σε αυτή την ομάδα του Παναθηναϊκού! Ό,τι πιο υγιές και ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει την τελευταία (και βάλε) εικοσαετία το έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στα ξεχωριστά και όμορφα των ημερών. Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Απόστολος Γαρούφος, μετέγραψε το Μονόγραμμα του Ελύτη για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης.

Καλά, ας μην ήταν ο Μακάριος Λαζαρίδης να κάνει διαφήμιση από την εκπομπή του Παπαδάκη και θα σας έλεγα εγώ αν «βούλιαζε» από κόσμο η Γιορτή του Κάστανου στο Παλαιοχώρι.

Μου λείπουν πολύ οι συνεντεύξεις τύπου με την Κορίνα Χιώτη-Πρασσά. Κάντε κάτι, είναι αβάσταχτη η αναμονή.

Η καινούρια Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης. Κάθε σύγκριση με τη δικιά μας, μόνο μελαγχολία.

Το Δελτίο Ειδήσεων του STAR συντάσσεται με το… Μακελειό;

Εντάξει, μαλακία ολκής η δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι και καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ που μπλέξαμε δεν θα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα δημόσια, αλλά εγώ ένα θα πω: από το στόμα του και στου Θεού τ’ αυτί! Πολύ θα γουστάρω να γλιτώσουμε από τα αυτοδιοικητικά σούργελα και την κακογουστιά που κουβαλάνε οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους. Μα πολύ όμως, ε!

Από την άλλη, το μεγάλο πρόβλημα με τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη είναι ότι στέλνει στον κουβά την… Ελένη Λουκά!

Είδα καλά; Ο Μιχάλης Λυχούνας ομιλητής σε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας; Και δίπλα στον Μάκη Παπαδόπουλο; Λέτε;

Παρακολουθώντας πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ τη συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν κατάλαβα ένα πράγμα: το ΚΙΝΑΛ είναι κατά του διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία; Γιατί κάτι τέτοια περίεργα άκουσα από τον εκπρόσωπό του.

Ο Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δικαιούνται μία ημέρα μέσα στη σχολική χρονιά για να πραγματοποιούν τις γενικές τους συνελεύσεις και αμέσως ζήτησε την κατάργησή της, εγκαλώντας μαζί και τη κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν νοιάζεται για τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον έχει βαρέσει το αλτσχάιμερ!

Χριστός κι απόστολος!

Καλέεεεεεε!!! Τι είναι τούτο; Η ΕΡΤ «ανέστησε» τον μακαριστό Προκόπιο; Θαύμα σε απευθείας σύνδεση με τον… παράδεισο;

Το σκέφτηκα: αν ήμουν και εγώ ο μοναδικός καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές και δεν είχα να αντιπαρατεθώ με κανέναν, θα το έπαιζα άνετος όπως ο εγχώριος ποινικολόγος Χρυσόστομος Βελάκης.

Ο οποίος Βελάκης είναι ενάντια στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για… συμβολικούς λόγους! Να δείτε που σε λίγο θα μας αναλύει και τους συμβολισμούς των ταινιών του Αγγελόπουλου!

Κατά τα άλλα, εγώ τον παρακολουθώ ανελλιπώς, ένεκα των… ενδυματολογικών του προτάσεων! Και μόνο για τα ριγέ του σακάκια, χαλάλι το ξενύχτι!

Καλά, ξέρω, το κιτρινίσαμε και σήμερα…