Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε ! ! !

Αυτό να κερδίζουν πάντα στον Μαραθώνιο της Αθήνας, αθλητές από την Αφρική με οδηγεί στη σκέψη ότι μπορεί και να παίζει να ήταν μαυρούλης και ο... Φειδιππίδης!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


ΗΟλομέλεια των Προέδρων της Ελληνικής Βουλής εξέτασε το θέμα που προέκυψε μετά την τήρηση από το Σώμα ενός λεπτού σιγής για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, με τα μέλη της να καταλήγουν πως επρόκειτο για… λάθος. Ή αλλιώς, στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Και για να υπονομεύσω εντελώς το γεγονός, εγώ μόνο την Ενός λεπτού σιγή του Βασίλη Τερλέγκα!

Εντελώς σουρεαλιστικά! Ασφαλίτες σε εργατικό συνέδριο, ασφαλίτης με πιστόλι σε εργατική συγκέντρωση. Έτος 2018! Ζούμε μεγάλες (αριστερές) στιγμές!

Ονομάζεται Ορφέας Φίλος, είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εδώ, καλά και τίποτε το ενδιαφέρον και το ξεχωριστό. Το ότι είναι όμως και ο συνήγορος υπεράσπισης του μεσίτη που έσπευσε αυτοβούλως να λιντσάρει τον Ζακ Κωστόπουλο εγείρει μέγα ηθικό και πολιτικό θέμα. Ειδικά όταν η «ιδεολογική ταυτότητα» του συγκεκριμένου κατηγορούμενου έχει καταγραφεί δημόσια ως ακροδεξιά και φασιστική.

Η Τατιάνα Στεφανίδου που πριν από έναν μήνα διενεργούσε τηλεοπτικό γκάλοπ για τον αν άξιζε να λιντσαριστεί από τους πολίτες-νοικοκυραίους ο Ζακ Κωστόπουλος έχει βαλαντώσει στο κλάμα για τον… ήρωα Κατσίφα! Δάκρυα βαμμένα στο μακιγιάζ και τα μπότοξ της αθλιότητας.

Λατρεία!

Καλέ, τι σουξέ είναι αυτό που έχω με τους «πατριώτες»; Μη δουν κείμενό μου να εμφανίζεται στο KAVALA POST, αμέσως να μου την «πέσουν». Το τι μου «σούρνουν» δε, δεν λέγεται. Εκείνο όμως που τα «σπάει» όλα είναι το σχόλιο κάποιου παντελώς άγνωστου –αν δεν υπήρχε το facebook– συμπολίτη μας ο οποίος όταν με διαβάζει είναι σαν να ακούει τον Τράγκα στο ραδιόφωνο! Πάλι καλά θα έλεγα γιατί θα μπορούσα και… Πορτοσάλτε!

Κάπως έτσι «κυκλοφορεί» ελεύθερη στο διαδίκτυο η τοπική νεοναζιστική πλέμπα (να πω και με την ανοχή των εισαγγελικών αρχών, καθότι καθημερινά παραβιάζουν καίρια άρθρα του αντιρατσιστικού νόμου;) εκφράζοντας την αντίθεσή της στα ανθελληνικά, αντι-ιστορικά και κομμουνιστικά μου κηρύγματα. Προς το παρόν πάντως έχω γλυτώσει τη μομφή του… πράκτορα του Σόρος. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Με τόσα ληγμένα που κυκλοφορούν, όλα παίζουν.

Συγνώμη, αλλά από πού απορρέει η σχέση-ταύτιση των (αν και όποτε γίνουν) νέων διοδίων στον κόμβο του Αγίου Σίλα με την πτώση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο; Και τι να εννοεί άραγε η ποιήτρια Αναστασία Ιωσηφίδου όταν μιλάει για τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η διέλευση βαρέων οχημάτων από το κέντρο της Καβάλας; Δεν την ενημερώνει κάποιος ότι για να μπει ένα βαρύ όχημα στην πόλη πρέπει να του το επιτρέπει η οδική σήμανση στα «σύνορα» της πόλης; Και το άλλο: αν δεν γίνουν τα νέα διόδια, παύει να υφίσταται θέμα με τη στατική επάρκεια των δρόμων (πόσο μάλλον των γεφυρών); Εκτός κι αν στην πόλη κυκλοφορούν μόνο… παπάκια, οπότε πάσο!

Και επί της ουσίας: υπάρχει πράγματι ανάγκη επανακατασκευής της γκρεμισμένης γέφυρας; Προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να εξυπηρετήσει μέσα στα σημερινά οδικά και συγκοινωνιακά δεδομένα, αλλά δεν πάει πουθενά το μυαλό μου. Το δικό σας;

Παπάς αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ και, σαν να μη έφτανε αυτό, δάγκωσε και τον αστυνομικό! Παπα-ντίρλας!

Proficiency

Η ουκρανική εταιρία Alien Games έχει στα σκαριά βιντεοπαιχνίδι που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, καλώντας τα να… διαλέξουν χαρακτήρες! Ποιους χαρακτήρες; Ή Ναζί αξιωματικό των SS σε στρατόπεδο συγκέντρωσης τύπου Auschwitz ή κρατούμενο. Το παιχνίδι μάλιστα προωθείται με το όνομα… Το κόστος της Ελευθερίας! Το καλό νέο σε αυτόν τον ουκρανικό εφιάλτη (αχ, αυτή η ανατολική Ευρώπη) είναι η προσωρινή απαγόρευση της παραγωγής του. Οψόμεθα…

Από την αποδώ πλευρά των Βαλκανίων τώρα, Κροάτης νεοναζί επιχείρησε να γκρεμίσει άγαλμα κομμουνιστή παρτιζάνου. Το άγαλμα πέφτοντας προκάλεσε συντριπτικά κατάγματα στο πόδι του. Έχω μεγάλη χαρά!

Κλέβω από τον (πολυαγαπημένο) Σταμάτη Κραουνάκη: Μια πόλη Airbnb, ψυχές Airbnb, αγκαλιές Airbnb, καρδιές Airbnb…

Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Όταν δίνεις το e-mail σου, είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου. Ναι, πρόκειται για τον ίδιο που, εκτός από τη σύλληψη του Παστίτσιου, έχει να επιδείξει και την προσπάθεια να εισχωρήσει στη Συντακτική Ομάδα του Indymedia με ψευδώνυμο αλλά με το κανονικό του e-mail, το οποίο… παραπέμπε στο όνομά του! Τόσο καρούμπαλος!

Χρήστος Μάστορας, τραγουδιστής στο συγκρότημα ΜέλισσεςΠολλοί συμπατριώτες μου, μου ζητούν να γράψω κάτι για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, καθώς λένε έχω χρέος να μιλήσω. Μα τι λες; Μόνο χρέος; Υποχρέωση και καθήκον, καθότι και τιτάνας της στιχουργικής και της σύνθεσης.

ΛεΜπρόν Τζέιμς. Θεός!

Βλέποντας τις ειδήσεις στο STAR, ο ΣΚΑΪ μού μοιάζει με BBC!

Πετάει καμιά μπογιά και κανένα τρικάκι ο Ρουβίκωνας, της πουτάνας στα δελτία ειδήσεων. Κάνουν ντου τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Μοναστηράκι… κουφά και αόμματα!

Αυτό να κερδίζουν πάντα στον Μαραθώνιο της Αθήνας, αθλητές από την Αφρική με οδηγεί στη σκέψη ότι μπορεί και να παίζει να ήταν μαυρούλης και ο… Φειδιππίδης!

Γεγονός! Σταματά ένας σεκιουριτάς μια κυρία στο Μετρό χωρίς εισιτήριο. “Είμαι άνεργη”, του λέει αυτή, σε παρακαλώ. Όπα, λέει από δίπλα ο αριστερός ακτιβιστής, κανείς δεν είναι μόνος! Πλησιάζει, “άφησε τη, ρε φίλε, αμαρτία είναι”, του λέει. Ναι φωνάζει κι αυτή “αφήστε με, να πάτε να πιάσετε λαθρομετανάστες”. “Βαλ’ τη ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ”, του λέει ο αριστερός ακτιβιστής του σεκιουριτά και αποχωρεί από τον χώρο δράσης!

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν στις 9 Νοεμβρίου την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Καλό όμως είναι γνωρίζουν ότι μετά από εκείνη την ημέρα η Ευρώπη της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού έχει χτίσει τείχη που ξεπερνούν τα χίλια χιλιόμετρα με πάνω από 34.000 ανθρώπους να σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να τα διασχίσουν.

Το πρόβλημα δεν είναι που ο Τσουκαλάς αποκάλεσε τον Θανάση Αντετοκούνμπο «πίθηκο». Το πρόβλημα είναι που νούμερα σαν τον Τσουκαλά κάνουν καθημερινά ακροδεξιά και ρατσιστικά πάρτι στα τοπικά τριτοκοσμικά (και χωρίς άδεια) κανάλια και δεν έχει βρεθεί ένας Εισαγγελέας να βγει και να τα μαζέψει.

Και με την ευκαιρία: πότε υπολογίζει το αρμόδιο Υπουργείο να αρχίσει την διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών καναλιών; Άντε, γιατί παράγινε με τη σαβούρα των προγραμμάτων τους.

Αυτό τώρα πώς το εξηγείς; Να κατηγορούν τους Τσάμηδες γιατί συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, οι Έλληνες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς! Κυκλοφορεί μία… σχιζοφρένεια;

Προτείνει ο Μπακογιάννης να μετατραπεί το Πολυτεχνείο σε Μουσείο και το πανούργο μου το μυαλό πάει κατευθείαν σε εκείνα τα 650.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ που πήγαν ολοσούμπιτα για ένα άλλο Μουσείο στην Ευρυτανία.

Γιώργος Μασούρας, ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Βαθιά υπόκλιση.

Όταν οι άλλοι της Βουλής πάνε και στήνονται για ένα λεπτό όρθιοι και σιωπηλοί για να τιμήσουν έναν νταή με καλάσνικωφ, πού το παράξενο ο Φαήλος Κρανιδιώτης να ζητάει να πάμε στην Αλβανία και να βομβαρδίσουμε ένα σχολείο την ώρα του μαθήματος;

Ακούω τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι η Καστοριά είναι η τελευταία πόλη της Μακεδονίας που απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε στον κορμό της μητέρας Ελλάδας και αναρωτιέμαι: Η Καστοριά απελευθερώθηκε στις την 12 Νοεμβρίου του 1912. Άρα η Καβάλα, οι Σέρρες και η Δράμα που ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1913, ανήκουν σε… άλλη ιστορία! Σωστά;

Όταν δηλώνεις αριστερός –και μάλιστα «αγνός»– δεν βγαίνεις στα (διάφορα) Νεάπολις και στους (διάφορους) Δεληγιάννηδες. Αυτό, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Να ρωτήσω κάτι: ξέρει να μου πει κανείς τι γίνεται με εκείνο το Δημοτικό Θερμοκήπιο που είχε κατασκευαστεί στο Χαλκερό στο τέλος της δημαρχιακής θητείας του Στάθη Ερυφιλλίδη; Και δεν ρωτάω… αθώα!

Λίγο χιούμορ να είχαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοίνωναν αμέσως Χρυσηίδα Δημουλίδου και Γιώργο Γεωργίου.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα: θυμάστε τι έσουρναν οι «επώνυμοι» δεξιοί στον Πέτρο Τατσόπουλο για εκείνα τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που παρουσίαζε στον ΣΚΑΪ; Το πιο… σικ ήταν το «ανθέλληνας».

Δωρεάν μετακίνηση των αστυνομικών και των στρατιωτικών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Άντε, να τους υιοθετήσουμε κιόλας να τελειώνουμε!

Ιδιωτικά Σχολεία αποφάσισαν να μην τελεστούν στους χώρους τους εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο. Σε λίγες ώρες, την απόφασή τους εκθειάζει από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις;

Φώφη Γεννηματά: Ενοχλούμε γιατί είμαστε γνήσια προοδευτική, πατριωτική δύναμη. Νιώσατε εσείς καμία… ενόχληση;

Πάω για… παρενοχλήσεις!