Καινούρια φρούτα

Κι αν δεν το έχετε «πιάσει» ακόμη, η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Η σύγκρουση είναι μεταξύ Δημοκρατίας και Φασισμού. Κανονίστε...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αναμφίβολα, οι εκπομπές του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ ήταν –τηρουμένων των αναλογιών– μια όαση μέσα στην επικοινωνιακή μετριότητα των περιφερειακών καναλιών. Ήταν! Γιατί εδώ και πολλούς μήνες, τα δημοσιογραφικά του δείγματα αποπνέουν ατμόσφαιρα… προπαγάνδας.

Γνωρίζει κανείς από εσάς, ποιος ή ποια συντάσσει τα δελτία Τύπου της παράταξης του Θόδωρου Μουριάδη; Μία υποψία την έχω, αλλά θέλω να το σιγουρέψω.

Πέτρος Τατσόπουλος: Είμαι αριστερός ελευθέρας βοσκής. Μπεεεεεεε…

Και τώρα που όλα ήρθαν στο φως, θα βρεθεί να βγει ΕΝΑΣ να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα είπε και έγραψε για τον Ζακ Κωστόπουλο; ΕΝΑΣ! Ο (κάποτε και Συνήγορος του Πολίτη) Γιώργος Καμίνης μήπως;

Καινούριο φρούτο στον αυτοδιοικητικό μας κήπο: Θεόδωρος Τζατζάρης! Της ίδιας οσμής και γεύσεως με αυτά που ευδοκιμούν στα χρυσαυγίτικα μποστάνια.

Να το προχωρήσω όμως, γιατί οι απόψεις του έχουν και… ευαίσθητες προεκτάσεις. Μέσα στο ακροδεξιό του παραλήρημα, ο κύριος Τζατζάρης (ναι, αυτός με τη σημαία στην αρχική φωτογραφία) έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους κομμουνιστές… εγκληματίες! Και σκέπτομαι: γνωρίζει άραγε ότι σε αυτούς τους «εγκληματίες» ανήκαν κάποτε και οι καπνεργάτες γονείς της κυρίας Τσανάκα; Και το άλλο: έχει υπ’ όψιν του ότι πριν από κάμποσο καιρό η δήμαρχος ενίσχυσε οικονομικά το ΚΚΕ με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.000 ευρώ, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη και τους αγώνες των γονιών της;

Δεν είμαι σίγουρος αν θα το «τερματίσει» ποτέ ο Μακάριος Λαζαρίδης (το κόβω δύσκολο), αλλά αυτή η ανακοίνωση-γλείψιμο της Διοίκησης του ΑΟΚ προς τον «ευεργέτη», είναι μακράν το επικοινωνιακό έπος της χρονιάς! Σας τη «δίνω» ολόκληρη εδώ.

Και επειδή είμαι στον Μακάριο, περιμένω τη στιγμή που θα διαβάσω την είδηση ότι πήγε για… κατούρημα!

Ανάμεσα στα προσόντα που απαιτούνται για να μπορεί κάποιος ή κάποια να δουλέψει στα Public, είναι να έχει και άριστη γνώση της λογοτεχνίας και των προϊόντων πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Πας, δηλαδή, να αγοράσεις το τελευταίο βιβλίο της Μαντά και αντί για πωλητή, έχεις μπροστά σου… κριτικό λογοτεχνίας! Προχωρημένες καταστάσεις!

Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ. Εγώ αν δεν το ακούσω με τα ίδια μου τα αυτιά, δεν πιστεύω ότι ειπώθηκε. Και πείτε με και… Θωμά!

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει τώρα στην κάμερα της ΕΡΤ ότι κάθε μέρα χύνεται αίμα εργαζομένων! Με όλο μου τον σεβασμό, αλλά αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιλάμε για… εκατόμβες!

Δεν υπάρχει χειρότερη ράτσα από αυτή των… ημι-διανοούμενων. Κι αν θέλετε και ονόματα, μετά χαράς.

Όλγα Γεροβασίλη: Η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που φαίνονται στο βίντεο να ξυλοκοπούν τον Ζακ Κωστόπουλο ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Υπήρξε καθυστέρηση γιατί χρειάστηκε να αλλάξει τρεις φορές ο επικεφαλής της έρευνας. Μάλλον έχουν καλό «πάγκο» εκεί στη ΓΑΔΑ.

Υπόθεση εργασίας: είσαι τώρα εσύ παπάς και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στο δημόσιο και το «έχει ο Θεός». Τι θα αποφασίσεις; Άντε πες μου!

Έχω λιώσει, μιλάμε…

Αυτή η απίστευτη (και συνάμα τραγική) ιστορία με τη δόλια την καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή προσκόμισε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού μού δημιούργησε μία απορία: τι ρόλο μπορεί να παίζει ένα πτυχίο σε μία δουλειά που αποσκοπεί στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων; Απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για την περισυλλογή των σκουπιδιών; Πρέπει να γνωρίζει μία καθαρίστρια ποια είναι (ας πούμε) η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας για να κάνει καλά τη δουλειά της; Λέω…

Εσείς που τη ψάχνεστε περισσότερο με τα εργατικά, διαβάσατε καμιά ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ή της ΓΣΕΕ που να δηλώνει τη συμπαράστασή τους στην (άνευ απολυτηρίου Δημοτικού) καθαρίστρια;

Κατά τα λοιπά, άλλοι στη φυλακή για πλαστογράφηση απολυτηρίου Δημοτικού και άλλοι στας εξοχάς για πλαστογράφηση στοιχείων που μας έμπασαν στο ευρώ! Δεν γαμείς!

Το Κόμμα των Δανειοληπτών (!!!) στηρίζει Παναγιώτη Ψωμιάδη! Δανεικά κι αγύριστα!

Ποιος ιατροδικαστής και μαλακίες! Γιώργος Καραϊβάζ, αστυνομικός ρεπόρτερ του STAR: ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλο προήλθε από… φονικό πανικό! Να θυμίσω εδώ ότι ο Καραϊβάζ είναι εκείνος που είχε ανακαλύψει και τους… ιπτάμενους αναρχικούς!

Έχει καιρό να εμφανιστεί η λατρεμένη μου Κορίνα Χιώτη-Πρασά σε συνέντευξη Τύπου και νοιώθω κάτι σαν… στερητικό! Να φταίνε, λέτε, τα κουλτουριάρικα του Γκόνη με τα οποία δεν… επικοινωνεί;

Και μιας και το έφερε η κουβέντα: ποιανού (ή ποιανής;) ήταν η ιδέα να παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ το βιβλίο του Κώστα Χατζηγεωργίου «Σοβαρά Τώρα;;!!»; Διέκριναν κάτι το… καλλιτεχνικόν και είπαν να το αναδείξουν και από τη σκηνή του Αντιγόνη Βαλάκου; Ή μήπως βγαίνουν… υποχρεώσεις; Κακιούλα, ε;

Κι άλλο… συγγραφικόν έπος! Κάποιος Ιάσων Πιπίνης κυκλοφορεί βιβλίο κοινωνικοπολιτικογεωγραφικού ενδιαφέροντος με τίτλο Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο, την επίσημη παρουσίαση του οποίου θα κάνουν ο Βασίλης Κικίλιας (καθότι και των γραμμάτων, όπως είδαμε), ο Γιάννης Πρετεντέρης (λογικό) και η (ουάου) Μιράντα Ξαφά! Πιστεύω να… μπήκατε στο νόημα!

Έτσι κι αλλιώς, τεράστιος!

Καλέεεεεεε, τι ακούω; Αδελφή βίασε ταξιτζή; Πάει, σύντροφοι, ένας ένας καταρρέουν οι μύθοι!

Για να πω την αλήθεια, δεν γνώριζα ότι υπάρχει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον δήμο της Καβάλας. Γι’ αυτό και αιφνιδιάστηκα κάπως ακούγοντας ότι στο «πόστο» αυτό προΐσταται η κυρία Μαρία Φραντζεσκάκη. Γιατί, ξέχωρα από το γεγονός ότι τη θεωρώ ως το «καλύτερο χαρτί» της σημερινής διοίκησης, για Πολιτισμό η Μαρία… δεν!

Ανάμεσα στα πολλά που αναφέρονται στην ανακοίνωση-παρέμβαση της τακτικής μηνιαίας συνάξεως των Εφημερίων Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, «στάθηκα» λίγο παραπάνω στο σημείο εκείνο που λέει ότι: η Ελληνική Επανάσταση εναντίον της σκλαβιάς του 1821, ουδεμία σχέση έχει με την ταξική επανάσταση της Γαλλίας του 1789 και με το σύνταγμά της… χαρακτηρίζοντας μάλιστα αδαείς και άμοιρους της ιστορικής αληθείας όλους εκείνους που αμφισβητούν το ταξικό πρόσημο της γαλλικής εξέγερσης. Εγώ ιστορικός δεν είμαι, αλλά «αδαή και άμοιρο» δεν τον λες, ούτε τον Ζαν Ζορές ούτε τον Καρλ Μαρξ ούτε τον  Αλμπέρ Ματιέ ούτε τον Αλμπέρ Σομπούλ ούτε τον Άλφρεντ Κόμπαν. Το σημειώνω γιατί οι απολυτότητες και οι σιγουριές ελάχιστα (έως καθόλου) συνεισφέρουν στην ιστορική γνώση και την έρευνα. Πόσο μάλλον στη τεκμηρίωση των απόψεων.

Γιατί και ο ασφαλίτης έχει δικαίωμα στο… ρεπορτάζ!

Μόλις τώρα ενημερώνομαι από το δελτίο ειδήσεων του STAR ότι στα χωριά των Τρικάλων όλο τον χειμώνα μαζεύουν ξύλα για να τα κάψουν τον… χειμώνα! Μπουρδουκλώθηκα!

Ο Βαγγέλης Παππάς ανάρτησε στο facebook απόσπασμα από αντικυβερνητικό σατιρικό ποιητικό πόνημα του Ηλία Ιωαννίδη! Δεν θα παρασυρθώ, δεν θα παρασυρθώ…

Μιλάει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανομία στα Πανεπιστήμια και αναφέρεται στα βαποράκια που διακινούν ναρκωτικά. Για κάτι… βαπόρια κάτι;

Γκάλοπ σε τοπική ιστοσελίδα ενημέρωσης: Χριστούγεννα στην Καβάλα ή τη Δράμα; Ήδη προβληματίζομαι!

Σ υ λ λ ε κ τ ι κ ό ν !!!

Ξεπερνάει και αυτή ακόμη την (αχαλίνωτη) φαντασία μου! Ο Λευτέρης Κουκουτίνης (ναι, του ΕΝΑ Channel), συντονιστής σε παρουσίαση βιβλίου! Άντε και ο… Μακαρόνας!

Σόρι, ο… κύριος Μακαρόνας, που θα έλεγε και ο Μάκης Ψωμιάδης.

Όποιος δεν είδε τη συζήτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πέτρο Τατσόπουλο (μπεεεε) στη διαδικτυακή εκπομπή του αντιπροέδρου, δεν είδε ΤΙΠΟΤΕ!

Κι αν δεν το έχετε «πιάσει» ακόμη, η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Η σύγκρουση είναι μεταξύ Δημοκρατίας και Φασισμού. Κανονίστε…