Μετανάστευση τώρα!

Πριν δέκα χρόνια μιλούσαν για «κωλόπαιδα που κλείνουν τα σχολεία». Οι ίδιοι σήμερα μιλάνε για «κλειστά σχολεία από περήφανα ελληνόπουλα»...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αυτό που μένει να δούμε μετά και την (από άμβωνος) δήλωση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, παρά μόνο η Γη, είναι τι θα γίνει και με τον… ανάδρομο!

Όλα τα είχαμε, η… Παιδική Επιχειρηματικότητα μάς έλειπε. Που σαν ιδέα, αθώα δεν τη λες.

Επί του ιδίου θέματος: όπως μας ενημερώνει μέσα από το δελτίο ειδήσεων τοπικού καναλιού ο ένας εκ των υπευθύνων του προγράμματος Παιδική Επιχειρηματικότητατα παιδιά ήταν… καταενθουσιασμένα πάρα πολύ. Ελπίζω όχι από τα… ελληνικά του!

Γιατί όταν ακούω τη λέξη «πρότζεκτ», πιάνω τον εαυτό μου… καχύποπτο;

Αρχίζω να το καταλήγω: Δεξιός δεν γίνεσαι. Γεννιέσαι!

Εξαίσιες εκπομπές από τον Κώστα Καναβούρη στο Τρίτο Πρόγραμμα. Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα. Τα βράδια της Τετάρτης και της Παρασκευής στις 8.

Καταλαμβάνει ο Ρουβίκωνας ένα γραφείο στη Φιλοσοφική, της πουτάνας στα δελτία ειδήσεων. Υποκινεί η Χρυσή Αυγή καταλήψεις στα σχολεία… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

Τίτλος ρεπορτάζ: Ο Συνδέσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας κοντά στις γυναίκες χήρες συναδέλφων.Να διευκρινιστεί το «κοντά», γιατί υπάρχουν και πονηροί.

Ποστάρει η άλλη στο Instagram φωτογραφία με τα μισά της τα βυζιά απέξω και μόλις βλέπει από κάτω να την αποκαλούν «κόμματο», αντιδράει λέγοντας… κοκκινίζω!

Αν δεν κάνω λάθος, για να είσαι πρόεδρος σε ένα αθλητικό σωματείο (εν προκειμένω αυτό του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού), πρέπει, εκτός των άλλων, να έχεις και λευκό ποινικό μητρώο. Όπως ο Πέτρος Μαντούβαλος ας πούμε…

ΚΑΙ ο Μπακογιάννης, ή αλλιώς, σόι πάει το βασίλειο.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ανοίξαμε πανιά για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Όσα πανιά και να ανοίξεις, σύντροφε, με άπνοια, δεν…!

Άρθρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής με τίτλο: Όχι στον διαχωρισμό του Κράτους με την Πίστη μας. Μίλησε κανένας για διαχωρισμό του Κράτους με τους παγανιστές και δεν πήραμε είδηση;

Θεόδωρος Πάγκαλος: Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ζω με 370 ευρώ το μήνα. Επίκαιρο αν προστεθεί και το: Μαζί Πεινάμε!

Ζέτα Μακρυπούλια: Θα ήθελα να δοκιμαστώ και σε άλλα πράγματα. Τελικά κανένας δεν μας λυπάται!

Και μέσα σε όλα, νά και το σύνθημα: η Μικρά Ασία είναι Ελληνική. Αγιάτρευτη (και ανιστόρητη) χώρα!

Κοίτα να δεις που υπάρχουν και στη Γαλλία… Εξάρχεια!

Θλιβερή (και συνάμα τραγική) η απουσία των δασκάλων και των καθηγητών από τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ. Εκτός κι αν τους Παπαδιαμάντηδες, τους Καζαντζάκηδες και τους Βιζυηνούς τούς «παίζουν στα δάχτυλα» οι εκπαιδευτές της νέας γενιάς.

Πριν δέκα χρόνια μιλούσαν για «κωλόπαιδα που κλείνουν τα σχολεία». Οι ίδιοι σήμερα μιλάνε για «κλειστά σχολεία από περήφανα ελληνόπουλα». Πριν δέκα χρόνια τα «κωλόπαιδα» κήδευαν έναν συμμαθητή τους. Σήμερα, πολλά από τα «περήφανα» ζωγραφίζουν σβάστικες και χαιρετάνε ναζιστικά.

Κι άλλος ταξιτζής καταγγέλλει βιασμό του. Προχωράμε καλά… αδελφές μου!

Ο Ριχάρδος είναι η επιτομή του κόψε φάτσα, βγάλε συμπέρασμα. Όλα τα άλλα, για να ‘χαμε να λέγαμε.

Ραδιοφωνική εκπομπή εξ Αθηνών: Στις 10 έχουμε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αλλά εμείς για να μη χαλάσει η επιδερμίδα σας, έχουμε την κρέμα που έχει φτιαχτεί ειδικά για εσάς…

Άμα ψάχνεις, βρίσκεις…

Αχ, να ξέρατε πόσα χρόνια πίσω με γύρισε αυτή η δήλωση των συνδικαλιστών καθηγητών της τοπικής ΔΑΚΕ ότι είναι… Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Σαν να αντηχεί στα αυτιά μου εκείνο το… Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών! 

Λένε κι άλλα ωραία οι καθηγητές της Νέας Δημοκρατίας στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους. Για παράδειγμα: ενώ από τη μια ξεκαθαρίζουν ότι είναι ενάντια στις καταλήψεις των σχολείων (σεβαστό), από την άλλη τάσσονται μαζί με τους μαθητές που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας… καταλήψεις. Αυτό θα μπορούσες να το πεις και… τρικυμία!

Έχω όμως και μία απορία: τα συνθήματα Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία και Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί, βρίσκουν σύμφωνους τους εν λόγω συνδικαλιστές; Με δεδομένο ότι η κομματική προέκταση της παράταξής τους, ΚΑΙ πολιτικούς διαθέτει, ΚΑΙ αποτελεί μέρος της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Να κάνω λάθος;

Και κάτι άλλο. Να υποθέσω ότι το: οι μαθητές έχουν και κρίση και ωριμότητα και το μυαλό να κρίνουν και να αποφασίσουν μόνοι τους, ισχύει μόνο σε εξαιρετικές (και βολικές) περιπτώσεις.

Πισίνες! Η νέα οικιστική και περιβαλλοντική πληγή που αρχίζει δειλά-δειλά να εμφανίζεται στα ορεινά χωριά της Θάσου. Ποιοι άραγε να δίνουν τις άδειες και με ποια κριτήρια; Αλλοιώνεται ή όχι ο παραδοσιακός χαρακτήρας των οικισμών; Θα επιδεινωθεί ή όχι η (ήδη επιβαρυμένη) κατάσταση με την υδροδότηση; Δημιουργούνται ή όχι συνθήκες ενός κακού (κάκιστου) νοούμενου τουρισμού, με συνέπεια να χαθεί η μέγιστη αρετή αυτών των τόπων, ήγουν η ησυχία και η ηρεμία τους; Τα πρώτα, κρίσιμα ερωτήματα…

Μία μικρή (φρονώ όμως και σημαίνουσα) λεπτομέρεια για το εξαιρετικά σπουδαίο επιστημονικό συνέδριο Ο Καπνός Στην Ιστορία: σε μία πόλη σαν την Καβάλα, ο χώρος διεξαγωγής του ΔΕΝ είναι οι Καπναποθήκες!

Ασπάζομαι και προσυπογράφω τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη! Να συστρατευτούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και εξ αφορμής, να επαναφέρω πρόσφατη πρότασή μου: Μουριάδης, Παπαδόπουλος, Βέρρος από κοινού και με κοινής αποδοχής υποψήφιο τον Καρατζιώτη. ΤΩΡΑ!

Όταν μία σοβαρή και έγκυρη πανευρωπαϊκή έρευνα διαπιστώνει πως το 1/3 των Ευρωπαίων πολιτών δεν γνωρίζει τίποτε για το Ολοκαύτωμα, μην έχετε και πολλές ελπίδες για το μέλλον. Ή για να το κάνω πιο… αισιόδοξο, μην εμπιστεύεστε και πολύ τα 2/3.

Επιστολή στο ΕΣΡ, λίγες μόνο ώρες μετά την απόφασή του να τιμωρήσει το ΑΡΤ Channel με 150.000 ευρώ για το κατάπτυστο γκάλοπ περί «ηρωοποίησης» του Ζακ Κωστόπουλου.

Και τώρα μερικά στιγμιότυπα από τον… λατρευτό Μακάριο!

Σε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών «τρούπωσε» ως ομιλητής ο πανταχού παρών Μακάριος Λαζαρίδης. Και εκεί που όλοι περίμεναν με το «στόμα ανοιχτό» να τον ακούσουν να μιλάει για τις άμοιρες τις γυναίκες, «τρώει τη φλασιά» και το γυρίζει στη… βία και την ανομία στα Πανεπιστήμια! Θεούλης!

Και καθώς ακάθεκτος, είπε και το άλλο… τρέχα γύρευε: Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες 16 έως 44 ετών και ευθύνεται για περισσότερους θανάτους και προβλήματα υγείας από ό,τι ο καρκίνος, τα τροχαία δυστυχήματα και ο πόλεμος μαζί.

Επειδή εγώ δεν το «έχω» και πολύ με τα Συμβούλια της Ευρώπης, μπορεί να μου πει ο «ψαγμένος» ο Μακάριος γιατί ειδικά αυτό το «16 – 44» και όχι (ας πούμε) το 17 – 45 ή το 18 – 46; Σε αυτές τις ηλικίες δεν «παίζει» βία;

Για να μην το συνεχίσω με τα αίτια των θανάτων και προκληθούν… γέλωτες!

«Μόδα» χαρακτηρίζει τα ακροδεξιά κινήματα της Ευρώπης ο Νικήτας Κακλαμάνης, ευχόμενος να μην έρθει και στην Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως φρόντισε να τη φέρει στη Βουλή με την «ενός λεπτού σιγή» για τον Κατσίφα. Τη… μόδα!

Πρωτοσέλιδο των ΝέωνΡιχάρδος και Σία. Χρυσές δουλειές στο άβατο των Εξαρχείων. Όχι που δεν θα τα «κόλλαγαν» τα έρμα τα Εξάρχεια.

Που παρεμπιπτόντως, τα έρμα τα Εξάρχεια αποτελούν σημείο αναφοράς για τον τουρισμό της πρωτεύουσας.

Columbia Teachers College professor’s office vandalized with swastikas, anti-Semitic slurs. Αφιερωμένο στον Κυριάκο Μητσοτάκη (άντε και στον Μακάριο Λαζαρίδη).

Ούτε γκάφα ούτε λάθος! Συνειδητή και μόνο συνειδητή θα πρέπει να λογισθεί η αυθαίρετη αλλαγή του ονόματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με αυτό της οδού Βασιλέως Παύλου. Συνειδητή, στοχευμένη και συμβολική. Και άκρως «δεμένη» με το «κλίμα των ημερών».

Τώρα ΚΑΙ σε ρόλο facebookικού ιστορικού ο γνωστός εκδότης-δημοσιογράφος Γιώργος Γανίτης, μας αποκαλύπτει τον ρόλο του… προδοτικού ΚΚΕ! Γευτείτε τον:Ποιος συνεργάστηκε με τους κατακτητές; Το ΚΚΕ, που στις Καμάρες στην Καβάλα με λουλούδια υποδέχθηκαν τους Γερμανούς κατακτητές! Υπάρχουν φωτογραφίες! Οι αριστεροί του ΕΛΑΣ συνεργάστηκαν με τους Βούλγαρους, στις 13 Σεπτεμβρίου, στους οποίους παρέδωσαν, υποτίθεται, την Καβάλα, διατηρώντας τον οπλισμό τους, κάνοντας μικτές περιπολίες στην πόλη και ερευνώντας μαζί τα σπίτια καβαλιωτών, κακοποιώντας τους και κλέβοντας τα υπόλοιπα υπάρχοντα τους, μέχρι ξεκουμπηστούν οι κατακτητές οριστικά!

Ρίχνοντας μία ματιά στα ονόματα εκείνων που επικροτούν με σχόλια και Like την ανάρτησή του, εύκολα διαπιστώνει κανείς τον ενθουσιασμό της νεοδημοκρατικής μάζας, του ακροδεξιού όχλου και των νεοναζιστικών μπουλουκιών.

Εννοείται πως το «ιστορικό αφήγημα» του εν λόγω εκδότη-δημοσιογράφου έρχεται να προστεθεί στη γνωστή σειρά: μπούρδες από το παρελθόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την «έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση» των αναγνωστών του.