ΠΑΣΟΚ παντού!

Έχω δύο σκυλιά. Το ένα διαβάζει Μπακούνιν και το άλλο Καστοριάδη. Τα χάλασα κι αυτά...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, πληθαίνουν καθημερινά στο facebook και τα αιτήματα φιλίας από νεόφερτους και επίδοξους υποψηφίους. Ήδη μετράω 17 «αφίξεις» και έπεται και συνέχεια…

Το σύνθημα (που ακούστηκε το Σάββατο στην αντισυγκέντρωση της Θεσσαλονίκης) Στα Όπλα, Στα Όπλα Να Πάρουμε Τα Σκόπια βρίσκει σύμφωνα τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Έτσι από περιέργεια…

Καμία έκπληξη και καθόλου περίεργο να συναντηθούν οι Ενώσεις Στρατιωτικών των Νομών Ξάνθης και Καβάλας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Καβάλας με τον φασίστα-νεοναζί ευρωβουλευτή. Να συναντιούνται όμως μαζί του και άνθρωποι του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ξεπερνάει κάθε λογική. Εκτός κι αν τους είναι άγνωστη η ιστορία με την ευγονική.

Σας ικετεύω! Όχι άλλη λαογραφία!

Και πριν «στεγνώσει» το παραπάνω, τσουπ και ο Κωστής Σιμιτσής να προτείνει να δώσουμε έμφαση στο στοιχείο του φολκλόρ στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις! Έλα φολκλόρ στον τόπο σου!

Έχω δύο σκυλιά. Το ένα διαβάζει Μπακούνιν και το άλλο Καστοριάδη. Τα χάλασα κι αυτά…

Η αυτοδικία είναι βαρβαρότητα και οι βάρβαροι εν δυνάμει δολοφόνοι. Δεύτερη κουβέντα και εκδοχή δεν υπάρχει!

Και επί των πραγματικών γεγονότων: επειδή το λιντσάρισμα που υπέστη στις φυλακές του Αυλώνα ο ένας από τους δυο προφυλακισμένους για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τ., συνέβη σε κελί απομόνωσης, το σίγουρο είναι ότι εμπλέκονται σε αυτό σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Αν άμεσα δεν βρεθούν και δεν τιμωρηθούν (μέχρι και να απολυθούν), τότε στην αυτοδικία είναι σαν να συμμετέχουν και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Τόσο απλά (και τραγικά).

Εσύ καταδίκασες τις οροθετικές. Αρκεί!

Όταν μέσα στον τρελό χαμό που γίνεται στο Παρίσι μπουκάρει ένας πιτσιρικάς μέσα σε ένα κατάστημα και βουτάει ένα iPhone, τα Μέσα Ενημέρωσης «μεταφράζουν» την πράξη του ως… πλιάτσικο. Όταν η Apple παράγει τα προϊόντα της σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ασία, τα ίδια Μέσα Ενημέρωσης μιλάνε για… ελεύθερη αγορά!

Οσονούπω, η λέξη «μαλακία» θα είναι ταυτόσημη με τη λέξη… Liberal. Κρατήστε το!

Καλέ, τι ζω! Τι Merry Christmas στολισμός είναι αυτός στην εκκλησία της ενορίας μου; Λίγο ακόμη και θα το «γυρίσει» στο… Jingle Bells!

Ο αγαπητός (και σύντροφος εσαεί) Βασίλης Τραϊφόρος αναρωτιέται μέσω διαδικτύου: Γιατί οι ανήκοντες στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακούν κάτι που αφορά τους νεκρούς της Μαρφίν, βγάζουν φλύκταινες, κοκκινίζουν και θυμώνουν, για ένα θέμα που δεν τους αφορά; Αφού είναι εύκολο να καταδικάσεις την βία από όπου και αν προέρχεται, είτε από την άκρα αριστερά είτε από άκρα δεξιά. Το δυστύχημα είναι ότι επί χρόνια εθιστήκαμε στη βία της άκρας αριστεράς, και εν πολλοίς την βλέπαμε και με καλό μάτι (έχω γνωστούς αριστερούς που λέγανε για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη καλά τους κάνανε τους π…….ς).

Εντελώς προσωπικά και με όλη μου την αγάπη και συμπάθεια: από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (κατ’ επέκταση και η Αριστερά συνολικά) δεν έχει εκφράσει μαζικά την αντίθεσή της στη τρομοκρατία; Απ’ ό,τι γνωρίζω (και ευτυχώς γνωρίζω αρκετά καλά) πάντα τα κόμματα της Αριστεράς ήταν απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατική ενέργεια και αυτά που την καταδίκαζαν ανοιχτά και επίσημα. Ως εκ τούτου, ακούγεται πολύ περίεργο που «δοκιμασμένοι αριστεροί» συντάσσονται με πολιτικά αφηγήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και μία υποσημείωση ιστορικού ενδιαφέροντος: όταν η 17 Νοέμβρη δολοφονούσε τους βασανιστές της χούντας, υπήρχαν δημόσιες καταδίκες από αυτούς που σήμερα «επενδύουν» στο θεώρημα των «δύο άκρων»; Ένθεν κακείθεν του «δημοκρατικού τόξου».

Και τώρα πείτε μου: υπάρχει πιο καλή διαφήμιση για τον υπουργό Παιδείας από το να «κηρυχθεί ανεπιθύμητος» από τον Απόστολο Γκλέτσο;

Ζάλισέ τους, αγορίνα μου!

Φοβερή αποκάλυψη στο iefimerida.gr λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα: Εργαζόμενος σε μπαρ στο Στρασβούργο μας ενημερώνει ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Το Πούλιτζερ πάραυτα!

Μου ήρθε στο fb εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου με την προτροπή: κοινοποιήστε για να έχουμε την ευχή του! Αν είναι να την έχω, κοινοποιώ!

Έλληνας σπάει στο ξύλο εργαζόμενο από το Μπαγκλαντές γιατί του ζήτησε να μην παρκάρει σε θέση για Άτομα με Αναπηρία. Μας αλλοιώνουν τον (μ)πολιτισμό μας αφού…

Εκλεγμένο μέλος σε Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων σχολείου της Θεσσαλονίκης διαγράφεται από την πλειοψηφία «λόγω επειδή» είναι… άθεη και εθνομηδενίστρια! Προχωράμε!

Στα (πολύ) χειρότερα, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ετοιμάζει νόμο που θα επιβάλλει 400 ώρες απλήρωτης εργασίας τον χρόνο. Με ποιον Έλληνα πολιτικό είπαμε ότι είναι σύμμαχος στην Ευρώπη ο Ούγγρος πρωθυπουργός;

Κατερίνα Παπακώστα (μετά από ώριμη σκέψη): Ο Αλέξης Τσίπρας συνδυάζει Κωνσταντίνο και Κώστα Καραμανλή. Ερωτικόν!

«Παίζει» να δούμε καμία εξέγερση με τα νανοβιονικά γιλέκα του Άδωνι;

Σταύρος Θεοδωράκης: Προτείνω ο όρος «μετά» να αφαιρεθεί από το πολιτικό λεξιλόγιο. Η χώρα δεν χρειάζεται Μεταρρυθμίσεις αλλά Τωραρυθμίσεις! Ενεός ο… Μπαμπινιώτης!

Στο καπάκι, Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις, ο τίτλος του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη! Άφωνος και ο… Ξενοφώντας!

Ερώτηση από την πρώτη δημοσκόπηση του OPENΜεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, ποιον θα καλούσατε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας; Η αγωνία στο κατακόρυφο!

Αν όντως ο (Θουκυδίδειος) Νίκος Ξανθόπουλος ενδιαφέρεται (και μάλιστα «θερμά») να κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, για ’μένα… βούτυρο στο (πικροχόλιο) ψωμί μου!

Για να το καταλάβω: θα πληρώσει ο δήμος Καβάλας 12.400 ευρώ για να μας τραγουδήσει ο Πέτρος Ιακωβίδης τα… Αποτυπώματα;

Στα πιο… καλλιτεχνικά, οι Onirama στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας! Αριστεία γαρ…

Όπως διαβάζω τώρα στο ethnikosmaxitisΤούρκοι ζήτησαν αναγνώριση ελληνικού μαχητικού και o Έλληνας πιλότος απάντησε: «Είμαι ο χάρος κι έρχομαι»Του χάρου τα πετάγματα!

Κοίτα τώρα ατυχία! Είπε να βγει η Ελίζα Βόζεμπεργκ για ψώνια στο Στρασβούργο και έσκασε τρομοκρατικό χτύπημα! Συμπάσχω ή κατά το… γαλλικότερον, je suis Elisa!

Μετά από εκείνο του Μίκη Θεοδωράκη περί χρυσαυγιτών που αγαπάνε την Ελλάδα… ερειστικά, μας προέκυψε «ερειστικός» και ο νεαρός Έλληνας που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο! Μάλιστα, στην επικοινωνιακή προσπάθεια να δημιουργηθεί «κλίμα συμπάθειας» προς αυτόν, κάποιοι άρχισαν να «βάζουν στο παιχνίδι» και τη μεταστροφή του προς τον Θεό!

Και μια γρήγορη επανάληψη (καθότι και μήτηρ μαθήσεως): ο Αλβανός βιαστής και δολοφόνος είναι ένα αιμοσταγές κτήνος που καλά κάνουν που τον βιάζουν και τον λιντσάρουν ομαδικά στη φυλακή, ενώ ο Έλληνας βιαστής και δολοφόνος έχει ψυχικά προβλήματα, είναι από καλή οικογένεια, δείχνει να έχει μετανιώσει και να έχει στραφεί στον Θεό!

Και άλλο γλωσσολογικό από Σταύρο Θεοδωράκη: Στο Ποτάμι είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς. Καλά το πάει…

Εδώ σαν να… προβληματίστηκα!

Πολλά βραβεία τον τελευταίο καιρό σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες και δεν ξέρω αν όλα αυτά ανήκουν στη κατηγορία… δωσε και ’μένα μπάρμπα! Ή ξέρω;

Έχω λιώσει, μιλάμε! Τίτλος ρεπορτάζ σε τοπική ιστοσελίδα (και πιο συγκεκριμένα στο neapolisnews.gr): Στόχος τους τα νέα παιδιά …θα έριχναν 49.733 χάπια μέσα στις γιορτές στην περιοχή μας και από κάτω σχόλιο αναγνώστριας: Ένας ακόμα λόγος να τα χαπακώσουν, αφού τώρα τελευταία ξεσηκώθηκαν για τη Μακεδονία… Μίλησε κανείς για ληγμένα;

Δεν υπάρχει πιο ψεύτικο και πιο υποκριτικό από τις επισκέψεις τοπικών πολιτικών παραγόντων σε ιδρύματα και γηροκομεία τις ημέρες των εορτών. Μόνο τα πρόσωπά τους να δεις, καταλαβαίνεις και το… σόου τους!

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα: Θέλω να γίνω Τζαβέλαινα να σκοτώσω τον Ράμα.

Ο πατέρας της Ελένης Τ. για το λιντσάρισμα και τον βιασμό του ενός δράστη: Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, αλίμονο αν πάμε να γίνουμε κοινωνία ζούγκλας.

Διαλέξτε «στρατόπεδο» πριν είναι αργά…

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αδιανόητο να επιλέγουν οι νέοι να δουλεύουν ανασφάλιστοι καθότι δεν «παίζει» να είναι αδιανόητο που οι εργοδότες δεν τους ασφαλίζουν!

Σιγά μη με άφηνε σε ησυχία ο Μακάριος Λαζαρίδης. Μία φορά είπα να μην ασχοληθώ μαζί του και πήγε και μου στήθηκε «τρίτο τραπέζι πίστα» στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με όλες τις κάμερες πάνω του! Γκραν σουξέ που θα έλεγε και ο Σαββόπουλος!

Τώρα στο πολύ μεταξύ μας, το «σκηνικό» με τον Μακάριο Λαζαρίδη μού θύμισε εκείνη την αξεπέραστη φάση από το Λούφα και Παραλλαγή, με τους στρατιώτες εικονολήπτες της ΥΕΝΕΔ να «χτυπάνε» μεροκάματο σε ποδοσφαιρικές αναμεταδώσεις, ζουμάροντας «τυχαίως» επάνω σε διαφημιστικές πινακίδες!

Και με αυτόν τον… συνειρμό, σας ασπάζομαι και σας χαιρετώ!