Βλήματα και εκρήξεις

Πήγε ο Πέτρος ο Τατσόπουλος στη Νέα Δημοκρατία και μέσα σε λίγες ημέρες ο Μητσοτάκης έθεσε θέμα... υπογεννητικότητας! Στοχαστικόν!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


ΗΕΣΗΕΑ, στην ανακοίνωσή της για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ενέργεια αυτή επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Κόψτε κάτι!

Επειδή ανήκω και εγώ σε αυτούς που κρίνουν αυστηρά το «δημοσιογραφικό μοντέλο» του ΣΚΑΪ (και, κατ’ επέκταση, τον Όμιλο Αλαφούζου), «παίζει» να έχω «οπλίσει το χέρι» των βομβιστών; Γιατί κάτι τέτοια ακούω και με βλέπω περίπου κάτι σε… ηθικό αυτουργό.

Πήγε ο Πέτρος ο Τατσόπουλος στη Νέα Δημοκρατία και μέσα σε λίγες ημέρες ο Μητσοτάκης έθεσε θέμα… υπογεννητικότητας! Στοχαστικόν!

Μπροστά στο χάλι και την αθλιότητα των ιδιωτικών καναλιών, η μέτρια ΕΡΤ μοιάζει με BBC και Metropolitan Orchestra. Και επαναλαμβάνω το «μέτρια».

Μόλις τώρα μαθαίνω πως εδώ και καιρό τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνουν κατάληψη στη Θεολογική Σχολή. Να υποθέσω ότι η πράξη τους αυτή δεν έχει καμία σχέση με την… ανομία στα Πανεπιστήμια.

Αχ, βρε Σαμαρά μου, αφού δεν το «έχεις» με το καλλιτεχνικό, τι πας και μπλέκεσαι μαζί του; Ποιος Μίκης καλέ μου είπε το «Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είναι αδέλφια δίδυμα»; Τον έχεις τον Μίκη να τραγουδάει μπροστά στους συνταγματάρχες της χούντας όπως τότε ο Κατσαρός με τη Μαρινέλλα;

Κατά πώς δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι μία προσπάθεια για επιβολή «σιγής νεκροταφείου». Τι ακούω ο άνθρωπος!

Εμμέσως πλην σαφώς, η Ντόρα Μπακογιάννη συνέδεσε τον «βομβαρδισμό» στον ΣΚΑΪ με το «εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ στις ειδησεογραφικές εκπομπές του. Να υποψιαστώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε και «βομβαρδισμό» της ΕΡΤ ένεκα του «εμπάργκο» της Νέας Δημοκρατίας στις αντίστοιχες εκπομπές της;

Διαβάζω στο iefimerida.gr ότι ένας αριστερός συγγραφέας παραβρέθηκε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και αμέσως μετά «αποκαλύπτεται» ότι πρόκειται για τον Χρήστο Χωμενίδη. Οκέι λέω, ουδέν πρόβλημα για την Αριστερά και τη Λογοτεχνία.

Κυρία Παπακώστα μου, αν οι βομβιστές ήθελαν νεκρούς στον ΣΚΑΪ δεν θα ειδοποιούσαν για τη βόμβα 45 λεπτά νωρίτερα. Θα άφηναν τη βόμβα να… εκφραστεί!

Και ξαφνικά, όλοι αυτοί που μέχρι χθες έλεγαν να «ανατιναχθεί η ΕΡΤ», βγαίνουν τώρα και το «παίζουν» συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι, ομνύοντας στη δημοκρατία και την ελευθερία!

Πότε επιτέλους θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ασυδοσία των τηλεοπτικών καναλιών της ελληνικής περιφέρειας; Νισάφι πια με την ακροδεξιά μονοφωνία τους και την απερίγραπτη κακογουστιά τους. Νισάφι! Για να μη μιλήσω για το χάλι στα ερτζιανά.

ΚΑΙ ο Ασκητής καταδίκασε την προσπάθεια φίμωσης. Μέχρι στιγμής δεν πρότεινε κάποια συγκεκριμένη αλοιφή ή θεραπεία!

Με απόφαση του διοικητή του, τοίχος στρατοπέδου της Λέσβου «κοσμείται» εδώ και καιρό με απόφθεγμα του χιτλερικού στρατηγού Έριχ φον Μάνσταϊν! Στρατιώτης που βγήκε στην αναφορά για να επισημάνει το γεγονός και να διαμαρτυρηθεί, μετατέθηκε πάραυτα. Όλα βαίνουν καλώς…

Οθωμανοσοβιετισμός! Το μεγαλύτερο (κατά Θάνο Τζήμερο) πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα!

Από την άλλη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαπιστώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστές αλλά αναρχοτροτσκιστές! Ου γαρ έρχεται μόνον.

Γιούργκεν Κλοπ, προπονητής της Λίβερπουλ: Αν υπάρχει κάτι που δεν θα κάνω ποτέ στη ζωή μου, είναι να ψηφίσω δεξιά. Εγώ παιδιόθεν με την Τσέλσι, αλλά εδώ… βαθιά υπόκλιση!

Τον Γιάννη Αλαφούζο ευφυή δεν το λες (βοά ακόμη εκείνο το… πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες), αλλά εδώ μιλάμε για ΤΟ έπος! Η ζημιά και η καταστροφή πλούτου που έχει γίνει στους έλληνες επιχειρηματίες και γενικά στους ιδιοκτήτες της χώρας, είναι τεράστια. Στους ιδιοκτήτες της χώρας, ρε πούστη μου!

Μόνο σε έμενα “βγάζει” έναν κουτσαβακισμό ο Μάκης Βορίδης;

Στη Χρυσούπολη ο Λευτέρης Πανταζής, στην Καβάλα ο Πέτρος Ιακωβίδης. 1–0 !

Γνωρίζει κάποιος ή κάποια από εσάς ποιος (μακαρίτης πια) πολιτικός είχε χαρακτηρίσει τον ΣΚΑΪ ως το χειρότερο χαμαιτυπείο; Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά το θέλω… στανταράκι!

Θερμή χειραψία και εναγκαλισμός του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών και Αντιπροέδρου της Ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι με φίλαθλο της Μίλαν, καταδικασμένου για εμπόριο ναρκωτικών. Προσωπικά, ουδεμία έκπληξη!

Η Μαρία Τσουρή υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής! Δεν θα μιλήσω, δεν θα μιλήσω…

Εκτίμησα πολύ την κίνηση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τα έξοδα του φιλανθρωπικού της έργου. Αν μη τι άλλο, δηλώνει… ανοιχτωσιά!

Και ω, της εκπλήξεως, στην Κύπρο εμφανίστηκαν νεοναζί και με τη μέθοδο της Κου Κλου Ξαν επιτέθηκαν σε αφρικανό βγάζοντάς του τα δόντια. Δεν μας ξημερώνει καλό αύριο…

Α ν ε π α ν ά λ η π τ ο !  Η Λιάνα Κανέλλη βγαίνει στη τηλεόραση φορώντας παλαιστινιακή μαντίλα για να καταδικάσει τις βόμβες!

Σε μία απολαυστική (και τα μάλα διδακτική) συνέντευξή της στη LiFO του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, η εκλεκτή Μαριάννα Κορομηλά θα πει το απολύτως αληθινό: Είμαστε το πιο ανιστόρητο έθνος στο κόσμο Ο καθένας διατυπώνει απόψεις και γράφει στα κοινωνικά δίκτυα ό,τι του καπνίσει. Επίσης, όλο αυτό το δημιούργημα έχει συμβάλει κατά πολύ στην ημιμάθεια και στην αυθάδεια. Ως ιστορικός, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στις σελίδες του παρελθόντος. Κι έρχεται ο άλλος, νομίζοντας πως με ένα απλό κλικ ξέρει αυτό για το οποίο εγώ χρειάστηκα δέκα χρόνια. Δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας. Όμως η γνώση αυτή περιέχει επικίνδυνα χαρακτηριστικά…

Κάποιος Δημήτρης Πιπεργιάς που συχνά-πυκνά εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή (και συγκεκριμένα στις Εξελίξεις του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ) ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσις του ακροδεξιού-φασίστα Βελόπουλου, τι εκλογικά ποσοστά εκπροσωπεί για να τυγχάνει τέτοιας «επικοινωνιακής μεταχειρίσεως»;

Και μιας και το έφερε η κουβέντα στα τηλεοπτικά. Στην ίδια εκπομπή με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, όλοι (μα όλοι) οι καλεσμένοι ήταν ενάντια σε αυτήν! Πλουραλιστικά πράγματα!

Εκεί ακούω και τον εκπρόσωπο της ΛΑΕ να υποστηρίζει ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση την κάνει με μαφιόζους και αναφέρει ως παράδειγμα τον πρώην πρωθυπουργό Γκρουέφσκι! Τι άλλο θα αντέξω…

Α, δεν αντέχω Ροδίτη στην ΕΡΤ2, Ζαφειράκη και Αρβανιτίδη στην ΕΡΤ3. Μα με τίποτε!

Σύντροφοι, τι μαθαίνω; Η αφορμή για να πάρει την απόφαση ο Κώστας Κουνάκος να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές ήτανε, λέει, η πτώση της γέφυρας κάτω από το παλιό Νοσοκομείο; Και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο οδηγός του γερανού που προξένησε την πτώση;

Θυμάστε πριν μερικά χρόνια που ο ΣΚΑΪ έβγαζε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων κάτι «αγανακτισμένους κατοίκους» του Αγίου Παντελεήμονα που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των μεταναστών και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν καραμπινάτοι (κυριολεκτικά) χρυσαυγίτες; Ε, κάτι παρόμοιο άρχισε να «παίζει» τώρα και με κάτι «αγανακτισμένους κατοίκους» των Εξαρχείων! Το χούι δεν κόβεται…

Τώρα που το σκέφτομαι: καμιά ανοιχτή εκδήλωση συμπαράστασης του στιλ Je suis ΣΚΑΪ, δεν παίζει;

Άκουσα ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κάθε νεογέννητο παιδί, θα αφορά ΜΟΝΟ σε ελληνικές οικογένειες (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει) και αναρωτήθηκα: τι θα συμβεί αν ένα ελληνόπουλο αφήσει έγκυο μία αλλοδαπή; Θα δικαιούται ή όχι επίδομα το μωρό που θα γεννηθεί; Ξέρω, σας προβλημάτισα!

Μίλησε για αξιοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς και στο Μουσείο της Ακρόπολης γελούσαν και τ’ αγάλματα!

Επειδή αυτή η περίεργη ιστορία με τους Εθνοφύλακες αρχίζει να παίρνει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις, μήπως πρέπει να βρεθεί κάποιος να την «τελειώσει» εδώ και… ΧΘΕΣ; Άντε γιατί παράγινε το κακό με τον κάθε «πειραγμένο» στρατόκαυλο!

Χρονιάρες μέρες όμως και λέω να «κλείσουμε» με κάτι το εκθαμβωτικό, το ακατανίκητο, το περισπούδαστο! Το γκραν σουξέ των Χριστουγέννων! Φίλοι και φίλες, συμπολίτες και συμπολίτισσες, σύντροφοι και συντρόφισσες, η Αναστασία Ιωσηφίδου σε τρελά κέφια! Απολαύστε την: Η σημερινή ανεπανάληπτη συναυλία του Πέτρου Ιακωβίδη αποδεικνύει την κυριαρχία της Καβάλας στην ελληνική μουσική σκηνή. Βασίλης Καρράς, Δέσποινα Βανδή, Νικος Κουρκούλης, Νίκος Βέρτης και Πέτρος Ιακωβίδης έχουν δημιουργήσει μια καβαλιώτικη δυναστεία που μεσουρανεί στον χώρο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ξεπερνώντας μάλιστα τα γεωγραφικά όρια της χώρας. Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια επενδύουν, παρά τις επικρίσεις κάποιων, στην σταθερή αυτή αξία της πόλης που γεννά αναγνωρισιμότητα και προσθέτει στο τουριστικό μας προϊόν.

Πότε είπαμε μεταναστεύουμε;