Με κολάζεις…

Λέγεται ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Μέσων ανά ολιγάρχη. Εγώ δεν το πιστεύω...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ποιος μεγάλος εγκέφαλος της Δημοτικής Αρχής «κρύβεται» πίσω από την ανακοίνωση που αφορούσε στην προστασία των αστέγων από το ψύχος; Ποιανού ή ποιανής φαεινή ιδέα ήταν να κλείνουν τα ΚΑΠΗ του Τιμίου Σταυρού στις 3 το μεσημέρι; Ωράριο στο ψύχος, αθεόφοβοι; Και γιατί μόνο ένα ΚΑΠΗ σε λειτουργία; Τα υπόλοιπα… χιονοπόλεμο;

Εκτός από τα διαδικαστικά, έχω πολλές επιφυλάξεις και ενστάσεις για τις (έτσι κι αλλιώς αγνές) προθέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για την ίδρυση μονάδας απεξάρτησης στις εγκαταστάσεις της πρώην Ορθοπαιδικής Κλινικής στην περιοχή του Σανατορίου. Δεν προτρέχω, αλλά διακρίνω μία «αυτονόμηση» σε σχέση με τις υπάρχουσες δημόσιες δομές που ασχολούνται (σοβαρά και υπεύθυνα) με την απεξάρτηση. Και μένω εδώ. Προς το παρόν…

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Πηγαίνετε σε ένα στρατιωτικό νεκροταφείο για να δείτε την εναλλακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως καταλαβαίνετε, καμία εναλλακτική! Ή με τη λιτότητα και τη φτώχεια ή με τα τανκς! Ομορφιές!

42.000 Αμερικάνοι μέσα σε 3 ημέρες έχουν μαζέψει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας θέσει ως στόχο να συγκεντρώσουν 1 δις και να το δώσουν στον Τραμπ για να χτίσει το τείχος με το Μεξικό. Για εσάς που νομίζατε ότι η μαλακία έχει σύνορα!

Γιάννης Ζουγανέλης: Ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που βλέπουμε εδώ. Τι θα έλεγες, Γιάννη μου, να πήγαινες καμιά βόλτα προς Αυστραλία μεριά να τα έλεγες αυτά και στους γονείς των έξι δολοφονημένων από τον Έλληνα μακελάρη της Μελβούρνης; Ιδέα ρίχνω!

Λίγο την προσοχή σας παρακαλώ…

Όσο γραφικοί και να είναι, όσο κι αν τα τελετουργικά τους προκαλούν θυμηδία, εν τέλει, όσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί τους, ΟΥΔΕΙΣ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί εναντίον τους βία. Ο λόγος για την επίθεση που δέχτηκαν οι Δωδεκαθεϊστές από ομάδα (και καλά) χριστιανών.

Το ΣΔΟΕ με βρήκε καθαρό δηλώνει ο Αντώνης Μανιαδάκης και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κουνάει το κεφάλι του συμπονετικά. Τι κι αν το ΣΔΟΕ «μιλάει» για άνοιγμα 900.000 ευρώ! Λεπτομέρειες!

Αν βρεθεί ένας Μητροπολίτης που θα καταργήσει αυτή την πνευματική και αισθητική πληγή με τις ηλεκτρονικές καμπάνες, θα τον προσκυνάω από το πρωί μέχρι το βράδυ! ΕΝΑΣ!

Κώστας Κόκλας, ηθοποιός: Τίποτε δεν πίστεψα από τον Τσίπρα. Τον ψήφισαν αγράμματοι. Δεν θα ήταν σωστό να μας έλεγε πόσο εγγράμματο είναι και το κοινό που παρακολουθεί το καλλιτεχνικό του έργο; Για να έχουμε να συγκρίνουμε, βρε αδελφέ!

Η Λιάνα Κανέλλη δηλώνει σφόδρα αντίθετη με τις μπογιές που ρίχνει ο Ρουβίκωνας στις Πρεσβείες. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να τις εξισώνει με τις βόμβες των τρομοκρατών! Οκέι, «γραμμή» είναι αυτή, αλλά μία απορία την έχω: όταν οι σύντροφοι έριχναν το άγαλμα του Τρούμαν προξενούσαν μικρότερη ζημιά από αυτή των… χρωμάτων; Κινηματικά μιλώντας…

Θεός να δώσει…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελωνείου των Ευζώνων, 2.500 Έλληνες πέρασαν τα σύνορα τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατευθυνόμενοι (κυρίως) στα… γειτονικά καζίνο, με το ρεκόρ να καταγράφεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, φτάνοντας στις 4.500! Μακεδονομάχοι της ρουλέτας!

Μισό γιατί έχω ψιλομπερδευτεί: Ο Άδωνις ήξερε τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά δεν ήξερε για τον Μανιαδάκη. Μετά ήξερε ότι έδινε κατάθεση στον εισαγγελέα αλλά δεν ήξερε ότι θα φύγει, την ίδια στιγμή που γνώριζε ότι κατέθεσε εναντίον του (κάνοντάς του μάλιστα και μήνυση) ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ξέρει ότι είναι αθώος και δεν ξέρει τίποτα γιατί δεν υπάρχει σκάνδαλο! Πώς το έλεγε ο Άκης Πάνου; Το θολωμένο μου μυαλό; Αυτό!

Έμμεση επικήρυξη οπαδού από τον πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά η Ελληνική Δικαιοσύνη στην καρακοσμάρα της. Ε ναι! Δεν είναι και… Παστίτσιος!

Αν ο Γιάννης Αγγελάκας είχε μέσα του κάτι το προφητικόν, το άσμα του θα μπορούσε να ήταν και έτσι: Λονδίνο, Άμστερνταμ, Τιμισοάρα, έχεις ξεχάσει πού ακριβώς θέλεις να πας.

Πάντως για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ (κάποιον Μάλλη, αν δεν κάνω λάθος) για την περιπέτεια των επιβατών της RyanAir ευθύνονται οι… δημόσιοι υπάλληλοι! Θα προσέθετα και η… σοβιετία!

Και κάτι εντελώς… εκτός κλίματος! Οι Έλληνες Τροτσκιστές της ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη διαμαρτύρονται για τη σειρά Τρότσκι που ετοιμάζεται να προβάλλει και η ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι βιάζει την Ιστορία και προσβάλει την προσωπικότητα του Τρότσκι και την Οκτωβριανή Επανάσταση, απαιτώντας ταυτόχρονα τη μη προβολή της από τη Δημόσια Τηλεόραση. Μακριά από έμενα οι λογοκρισίες, αλλά απ’ ό,τι μαθαίνω (τολμώ να πω από έγκυρες πηγές), η σειρά είναι μία σκηνοθετική μπούρδα, γεμάτη από ιστορικές ανακρίβειες. Για όσους ενδιαφέρονται (και θέλουν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα), η σειρά προβάλλεται από το Netflix.

Εγώ όμως τώρα βλέπω Μαρία Καραβία στην εκπομπή της Στέλλας Μαρωνίτου και θέλω να προσηλωθώ.

Να είσαι υποψήφιος Περιφερειάρχης και να πρέπει να τρέχεις από πανηγύρι σε πανηγύρι και από τελετή σε τελετή. Δράμα μαζί και τραγωδία! Ε, Κωστή;

Η δημοσιογράφος του Fox News και φανατική υποστηρικτής του κινήματος κατά των εμβολιασμών Μπρε Πέιτον πέθανε πριν από μερικές μέρες από γρίπη. Δυσάρεστο μεν, διδακτικό δε!

Δύο μέτρα το χιόνι και… πέντε η δημοσιογράφος!

Με την ευκαιρία της επετείου της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από τον τραμπούκο-δολοφόνο της ΟΝΝΕΔ Καλαμπόκα, να θυμίσω ότι η αφορμή του ξεσηκωμού των καθηγητών και των μαθητών εκείνη τη χρονιά ήταν το νομοσχέδιου του απίθανου υπουργού Παιδείας (επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) Βασίλη Κοντογιαννόπουλου που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε την επαναφορά της σχολικής ποδιάς και την ομοιομορφία στην ενδυμασία των μαθητών, καθώς και τον πειθαρχικό έλεγχο της εξωσχολικής ζωής! Κοινώς, γάμησα εγώ… Κιμ!

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθούν τις κινηματικές ανοησίες και ηλιθιότητες μερικών σαλταρισμένων αναρχοοικολόγων-vegans όλοι οι άνθρωποι που διατροφικά επιλέγουν να απέχουν συνειδητά από οποιοδήποτε προϊόν έχει παραχθεί από ζώο. Σε καμία περίπτωση…

Γιατί αυτά ΜΟΝΟ στην ΕΡΤ!

Δεν το διάβασα στο Κουλούρι, ούτε στο Βατράχι. Κατευθείαν από το News247 η είδηση: Την πίτα του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τους δημοσιογράφους έκοψε μετά το briefing η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη, με το φλουρί να πέφτει στον… ΣΚΑΪ. Ε ω σ φ ο ρ ι κ ό ν!

Απευθείας από το Enikos.gr: Κατηγορούμενος για κτηνοβασία υποστηρίζει ότι το έκανε με την άδεια της κατσίκας! Κατσίκα ξελογιάστρα!

Εν μέσω Τηλέμαχου και Υπατίας, η Κορίνα Χιώτη-Πρασσά μάς δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να περπατάμε στο χιόνι για να αποφύγουμε πτώσεις και γλιστρήματα! Λατρεία παντοτινή!

Πολύ θα ήθελα να μάθω την άποψη των συντρόφων (και συντροφισσών) της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στο τοπικό ΚΙΝΑΛ για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Διακρίνω μία «αδιαφορία» και όσο να ‘ναι με προβληματίζει. Εκτός κι αν δεν είμαι καλά ενημερωμένος…

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018, ο Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών που δουλεύουν στα Ιδιωτικά Σχολεία, καταθέτει αγωγή εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, περιμένει να πάρει την ημερομηνία της εκδίκασής της. Στις 20 Νοεμβρίου καταθέτει αγωγή ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον Μιχάλη Κουρουτού η οποία (ω, του θαύματος) εκδικάστηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2019! Κατά περίεργο τρόπο, εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη της Μόσχας, το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά στον Αντίχριστο. Προτείνω πυρά (του διαδικτύου αντίχριστοι).

Λέγεται ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Μέσων ανά ολιγάρχη. Εγώ δεν το πιστεύω.

Πότε και πού διάβαζα ότι η απαγόρευση συναθροίσεων ήταν πολιτική απόφαση που βασίζονταν σε χουντικό διάταγμα; Το 2012; Στο Left.gr; Λέτε;

Σε άμεση σύνδεση με το παραπάνω: ο μέσος όρος αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους στη Γερμανία είναι 297, στην Ελλάδα 492…

Αίσιον και ευτυχές μωρέ…