Ντιμπέι, ρε…

Για να μην το «τραβάμε» άλλο: οι μόνοι κερδισμένοι από την «υπόθεση της Μακεδονίας» είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής! Όλα τα άλλα, απλή... κατανάλωση!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Λεωφορεία, λένε, μισθώνουν η κυρία Τσανάκα, ο κύριος Μαρκόπουλος και ο Μητροπολίτης Στέφανος για να μεταφερθούν δωρεάν στην Αθήνα οι Καβαλιώτες που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τίθεται εύλογα το ερώτημα: το τζάμπα είναι και εθνικόν;

Ή μήπως… εμπόριο προεκλογικόν;

Απόστολος Γκλέτσος (ο γνωστός): Αν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα παραιτηθώ από δήμαρχος. Ιδού το σοβαρότερο κίνητρο γι’ αυτούς που θα την ψηφίσουν!

Δώδεκα εργαζόμενους απέλυσε πρόσφατα ο ΣΚΑΪ. Η είδηση έγινε γνωστή λίγες μόνο ώρες μετά το φλουρί που κέρδισε ο Όμιλος Αλαφούζου στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας! Και δεν θέλω… συνειρμούς!

Σύμφωνα με τον Γερμανό Χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ, η Νέα Δημοκρατία έχει πει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας της πΓΔΜ. Εξ ιδίων τα αλλότρια!

Μακάριος Λαζαρίδης: Είμαι βέβαιος ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό η πατρίδα μας θα γράψει χρυσές σελίδες ανάτασης και προοπτικής. Εμπνευσμένο! Στοχαστικό! Βαθύ!

Στο παρακάτω βίντεο, καταγράφονται παράνομες και αξιόποινες πράξεις από βουλευτές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής, το 2012 στη Ραφήνα. Πριν λίγες ημέρες, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους βουλευτές Ηλιόπουλο και Γερμενή… λόγω αμφιβολιών! Στην κυριολεξία… τυφλή!

Πριν ακόμη αποφανθούν οι ιατροδικαστές, πρεζάκι τον ανέβαζαν, πρεζάκι τον κατέβαζαν τον Ζακ Κωστόπουλο οι «έμποροι της δημοσιογραφίας» και τα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία εργάζονται. Προχθές βρέθηκε αστυνομικός νεκρός μαζί με τη φίλη του μετά από χρήση ουσιών. Η περιγραφή του (τραγικού) συμβάντος στα ίδια Μέσα; Δίπλα στο πτώμα του εντοπίστηκαν αντικείμενα τα οποία παραπέμπουν σε συγκεκριμένα αίτια θανάτου.

Αξιοσημείωτο! Ο εν λόγω αστυνομικός είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στην ομάδα Δέλτα από την οποία και πήρε απόσπαση για χρήση βίας. Ήταν δε γνωστός για τον «ζήλο» που επιδείκνυε σε «επιχειρήσεις καταστολής». Γεγονότα που (οποία έκπληξης) έμειναν στα «αζήτητα» των ρεπορτάζ.

Σπύρος Λυκούδης: Δεν θα είναι όχι η ψήφος μου για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα είναι και ναι. Γατάκι, Παΐσιε!

Κάλεσμα της Λιάνας Κανέλλη για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών: Όσοι αγαπάτε τον δάσκαλο και τον Μέγα Αλέξανδρο να είστε στο Σύνταγμα, γιατί ο Αλέξανδρος σεβόταν τον δάσκαλο του, Αριστοτέλη και έχει πει ότι του οφείλει το ευ ζην. Με ή χωρίς τον… Βουκεφάλα; Να ξέρω…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης βασανιζόταν αγρίως από τους συμφοιτητές του, τόσο που η ζωή του να περιγράφεται ως κόλαση! Αν τώρα στην πορεία της δίκης ακούσετε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν παιδιά καλών και ευυπόληπτων οικογενειών, μην εκπλαγείτε! Είναι μέρος του «προγράμματος» που θέλει τα Ελληνόπουλα… παρασυρμένα!

Είναι γνωστό, νομίζω, ότι τυγχάνω αριστερός…

Καινούριο επιχείρημα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καταθέτει σε άρθρο του ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Φυλακτάκης στην εφημερίδα Πρωινή. Βάσει αυτού, η διαδρομή του Αποστόλου Παύλου από τη Νεάπολη στους Φιλίππους και από εκεί στην Αμφίπολη, την Απολλωνία, τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, δηλώνει ότι η εξ οράματος προτροπή να «διαβεί την Μακεδονία», δεν περιελάμβανε τα… Σκόπια, την Οχρίδα και την Μπίτολα! Τολμώ να πω… έκθαμβος!

Πέραν τούτων, μέσω του κειμένου του Πρωτοπρεσβύτερου, έμαθα και καινούρια λέξη! Αυτή του… μοιχεπιβάτη! Ήδη εντρυφώ στην ουσία της!

Ανάμεσα στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που ανακοίνωσε ο Θόδωρος Μουριάδης, ήταν και η κυρία Ζωή Ζαχαριάδου, η οποία «δηλώθηκε» ως… δημιουργός της Αλφαβητοπαρέλασης. Να το εκλάβω ως… θετικό;

Σταύρος Θεοδωράκης: Κύριε Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Κατά πώς έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Χάρρυ Κλυν: Τι Θεός! Ημίθεος και βάλε!

Γρηγόρης Ψαριανός: Αν δεν διαγραφεί ο Δανέλλης θα φύγω εγώ. Δυσαναπλήρωτο το κενό!

Καλά, πόσο ακόμη θα μας σερβίρουν οι «άριστοι του (νεο)φιλελευθερισμού» την ιστορική παπαριά ότι και καλά ο Ντε Γκωλ έθεσε βέτο στο να μπει η Αγγλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το όνομα Μεγάλη Βρετανία ένεκα της Βρετάνης που βρίσκεται στη Γαλλία και έγινε τελικά δεκτή με το όνομα Ηνωμένο Βασίλειο; Πόσο κουτόχορτο ακόμη; Και άντε, να το ακούς από τον Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη και τον Καμμένο, πάει στο διάολο. Να το επικαλείται όμως και ο «σοβαρός» Κουμουτσάκος, δηλώνει ή δεν δηλώνει κατήφορο και γελοιοποίηση;

Λογικό, μετά από τόσους αιώνες… ύπνου!

Άννα Διαμαντοπούλου: Προς φίλους στο Μέγαρο: Μητέρα της Λήθης ήταν η Έρις, αδέλφια της ο Λιμός και η Δυσνομία, θεία της η Απάτη και παππούς της το Χάος. Και πατέρας; Ποιος ήταν ο πατέρας, Άννα μου; Η αγωνία έχει κορυφωθεί!

Για να μην το «τραβάμε» άλλο: οι μόνοι κερδισμένοι από την «υπόθεση της Μακεδονίας» είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής! Όλα τα άλλα, απλή… κατανάλωση!

Τα πρώτα εύσημα για την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη κατέφθασαν από τον… Φαήλο Κρανιδιώτη! Μπρρρρρρρ…

Το ότι η Αφροδίτη Μάνου θα «πάθαινε Μίκη» και θα το «έστριβε» προς… Μακεδονομάχισσα, όχι μόνο με ξεπερνάει, αλλά και με λυπεί. Μην έχοντας τίποτε άλλο να πω, αποτραβιέμαι στο αυτός που ξέρει τι συμβαίνει, ζει με τη νύχτα και σωπαίνει. Λιγοστεύουμε…

Άσχετο (;): ξέρετε εσείς κανέναν που να πέθανε για το όνομα της Μακεδονίας;

Χρειάζεται να θυμίσω ότι ο εκλιπών (και τα μάλα υπερτιμημένος) Σαράντος Καργάκος ήταν αυτός που «φόρτωσε» στον Κ.Π. Καβάφη την ρετσινιά του φασίστα, βασιζόμενος σε μία δήθεν επιστολή υποστηρικτών του φασισμού; Ή το άλλο περί… εκπούστευσης του Έθνους;

Με ρωτάει η γυναίκα μου πότε έχει εκπομπή η Βίκυ Φλέσσα στην ΕΡΤ. Μα καλά, αγάπη μου (έτσι μιλάμε εμείς μετά από 37 χρόνια γάμου), δεν γνωρίζεις ότι εγώ μόνο… Μαρωνίτου;

Πάνε πακέτο…

Μπορεί να κάνω και λάθος, άλλα έχω την εντύπωση ότι η «οριζόντια» μείωση του ΕΝΦΙΑ που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα απλά μαθηματικά μεταφράζεται σε μείωση 20 ευρώ για τους κατοίκους των λαϊκών συνοικιών και σε 1.500 με 2.000 ευρώ για τους κατοίκους της Εκάλης και της Πολιτείας.

Καλεεεεεεε!!! Τι μαλλί είναι αυτό που «φοράει» η Φώφη; Ασορτί με το μπότοξ να υποθέσω;

Με το γνωστό στιλ του ξερόλα και με τη ρητορική του αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγγέλλει από το βήμα της Βουλής ότι στο Αττικό Νοσοκομείο δεν λειτουργεί το… ανεμοδυναμικό! Ευτυχώς που στο προεδρείο της Βουλής βρισκόταν εκείνη την ώρα ο (και γιατρός) Τάσος Κουράκης και μάθαμε ότι πρόκειται για το… αιμοδυναμικό! Χρειάζεται να πω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε υπουργός Υγείας;

Στέλεχος του τοπικού ΚΙΝΑΛ (και πιο συγκεκριμένα ο φίλος Παύλος Χαβιαρόπουλος) ανάρτησε στο διαδίκτυο την παραπάνω αφίσα, σε αντιπερισπασμό των αφισών που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες με τους στοχοποιημένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας προφανώς να επαναφέρει στον πολιτικό διάλογο το: μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις. Για την αποκατάσταση ορισμένων πραγμάτων (ενίοτε και της αλήθειας) ας μου επιτρέψει μερικές παρατηρήσεις: Πρώτον, η αφίσα εκείνη καταδικάστηκε δημόσια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει μέχρι αυτήν τη στιγμή. Δεύτερον, η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Καπνεργάτη είναι το λιγότερο άστοχη, καθότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν σε εκείνες τις κινητοποιήσεις, ανήκαν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και τους αντιεξουσιαστές. Η αρχική συμμετοχή των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ατόνησε (μέχρι… εξαφανίσεως) από τις πρώτες ημέρες. Τρίτον, με δεδομένο ότι καμία «δήλωση ταυτότητας» δεν μπορεί να καλλωπίσει το αισχρό του περιεχομένου της, ανάμεσα σε αυτή την αφίσα και τις αφίσες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: σε εκείνη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η «υπογραφή» των δημιουργών της, σε αντίθεση με την άλλη που οι εμπνευστές της κρύβονται στα σκοτάδια της ανωνυμίας. Και αυτό δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως μία απλή λεπτομέρεια.