Τζάμπα πράμα

Ραδιενεργά Σουβλάκια. Αφρικανός από τη Νάουσα. Μετρητής κόσμου που δεν λειτούργησε επειδή πνίγηκε από δακρυγόνα. Παπάδες αγκαλιά με ασπιδοφόρους... Οι Monty Pythons ανήκουν πια στο παρελθόν!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πριν από κάμποσο καιρό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα εκδηλώσεων στο ΚΚΕ, με το αιτιολογικό ότι αυτή παραχωρείται μόνο για πνευματικά και πολιτιστικά γεγονότα. Σεβαστό μέχρις εδώ. Προχθές όμως, για κάποιον περίεργο (;) λόγο, η αίθουσα φιλοξένησε εκδήλωση οπαδών του Σώρρα, εκτινάσσοντας την «πνευματική μπάνκα» στον αέρα! Με λίγα λόγια, όλο και πιο χαμηλά!

Στην προαναφερόμενη εκδήλωση εθεάθη (και μάλιστα «πρώτο τραπέζι πίστα») ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, γνωστός και ως… Θουκυδίδειος! Ο οποίος, ειρίσθω εν παρόδω, «μαγειρεύει» και αρχηγική κάθοδο στις ερχόμενος δημοτικές εκλογές, βασιζόμενος –προφανώς– στους… Σωρραίους. Με (ακόμη πιο) λίγα λόγια, πάτος!

Στον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές ΚΑΙ ο δημοσιογράφος Θανάσης Κολυβάς! Τον οποίο (Θανάση) τον θυμάμαι πριν πολλά χρόνια να μας αφηγείται έμπλεος από παρηφάνια ότι η ενδυματολογική εμμονή του στις αποχρώσεις του μαύρου είναι συμβολικό πένθος που απορρέει από την… άλωση της Πόλης!

Αυτούς τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ της τοπικής ΕΛΜΕ τούς είδατε ποτέ σε κανένα θέατρο, σε καμιά συναυλία, σε κάποια παρουσίαση βιβλίου, σε κάποια έκθεση; Απορία το έχω…

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ooh La La, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος μάς διαβεβαιώνει ότι ο ελληνικός λαός είναι… πουριτανός!

Οκέι, το αισθητικό και πολιτικό σούργελο του Συλλαλητηρίου ήταν αναμενόμενο. Αλλά να απεικονίζεται σε λάβαρο η Παναγία με στρατιωτική στολή και με σπαθί στο χέρι, ξεπερνάει κάθε όριο κακογουστιάς και γελοιοποίησης. Εν προκειμένω και θεολογικής.

Και μιας και «περάσαμε» στα εκκλησιαστικά, μόλις τώρα μαθαίνω ότι ο (γενικά σοβαρός και μετρημένος) Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος πρότεινε μέσω δηλώσεών του να μην επιτρέπετε τους καλοκαιρινούς μήνες η επιβίβαση στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο για την Σαμοθράκη κανενός τουρίστα αν δεν διαθέτει τουλάχιστον 2.000 ευρώ ή έστω αν δεν διαθέτει εξασφαλισμένο κατάλυμα για την διαμονή του… Από κάπου να πιαστούμε, ρεεεεεεεε!!!

Μετά το γνωστό «τρίο της Θεσσαλονίκης» (ήγουν, Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος, Άνθιμος) αρχίζει να εμφανίζεται αντίστοιχο και στην Καβάλα. Αρκεί μία απλή αντικατάσταση των ονομάτων με αυτά των εγχώριων παραγόντων για να αποκαλυφθεί ο… θησαυρός!

Και ξαφνικά, στο έμπα του 2019, κάποιοι ανακάλυψαν ότι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, ενίοτε, ρίχνονται και χημικά!

Και μαζί τους και ο ΣΚΑΪ που σε όλα τα χρόνια της κρίσης χλεύαζε και λοιδορούσε τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους αγρότες και όλους όσους διαδήλωναν ενάντια στα Μνημόνια. Τότε, γαργάρα τα χημικά, γαργάρα και οι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ.

Καλέ, ο Γαϊτάνος το βάφει το μαλλί;

Ποιος βουλευτής έχει κάνει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τους προηγμένους υπολογιστές που μιλάνε αρχαία ελληνικά; Εγώ ξέρω, εσάς ρωτάω…

Λέτε να του «διέφυγε» του Dimitri ότι η φωτογραφία είναι από τα γεγονότα που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο στο Πισοδέρι; 

Αυτήν τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει τη ρίψη δακρυγόνων! Ο Σαμαράς, ρε πούστη μου!

Η Αφροδίτη Μάνου στην ίδια εξέδρα με την αδελφή του Κατσίφα, ενός εθνικιστή ναζί με προσωπικό οπλοστάσιο και με «κάβα» ναρκωτικών. Απλά θλιβερό!

Ο δικηγόρος και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Βονικάκης μεταφέρει μέσω τοπικού καναλιού το «κλίμα» από το συλλαλητήριο, κάνοντάς μας γνωστό ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτό είναι… αστοί! Η κοινωνιολογία στα καλύτερά της!

Με ενημερώνει η γυναίκα μου ότι αυτήν τη στιγμή η Φλέσσα έχει καλεσμένο στην εκπομπή της τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρά. Μα καλά, λατρεία μου (σας το ξανάπα, έτσι μιλάμε εμείς μετά από 37 χρόνια γάμου), δεν ξέρεις ότι εγώ μόνο… Μαρωνίτου;

Άντε, πού και πού και Κορίνα Χιώτη-Πρασσά σε συνεντεύξεις Τύπου. Μέχρι εκεί.

Ακολουθεί παλαιά δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, ουδεμία έκπληξη για τα… επακόλουθα.

Του Σταύροτ Θεοδωράκη τού έχω «ψάλλει» τα μύρια όσα. Σωστά, άδικα, είναι μία άλλη κουβέντα. Οφείλω όμως να του αναγνωρίσω ότι στην πιο κρίσιμη και δύσκολη (προσωπική και συλλογική) στιγμή, επέλεξε να πορευτεί με τους αξιολογότερους του κόμματός του. Και αυτό δεν πρέπει να το προσπεράσουμε.

Τελικά, δεν ήταν «Αφρικανός» αυτός με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου (!!!) που την έπεσε στα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά πώς γράφτηκε στο Πρώτο Θέμα, το Μακελειό και τα άλλα Μέσα του ιδίου φυράματος; Από τη Νάουσα ο… μαυρούλης;

Ο οποίος («μαυρούλης») εκτός από χριστιανός ορθόδοξος, αυτοχαρακτηρίζεται… γνήσιος απόγονος του Μεγάλου Αλέξανδρου! Κάντε πλάκα να μας βγει μελαμψός και ο… Ηφαιστίωνας!

Εγώ μένω στο… στιλιστικό.

Και τώρα τι θα γίνει με τη συντρόφισσα Μαρία Τσουρή; Θα πάρει την άγουσα προς ΔΗΜΑΡ και Θεοχαρόπουλο μεριά ή θα παραμείνει υποψήφια στο ΚΙΝΑΛ; Προβοκατόρικο, ε;

Τώρα που το σκέφτομαι, αυτές οι ετεροχρονισμένες κοπές βασιλόπιττας λειτουργούν σαν… Silver Alert! Ανακαλύπτουμε κάτι εξαφανισμένους! Καλή ώρα, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου!

Ο οποίος πρόεδρος, αφού μας ενημέρωσε ότι η ανεργία στον νομό Καβάλας αγγίζει το 35% (!!!), μας έκανε γνωστό ότι στο πρόγραμμα δράσης του Εργατικού Κέντρου προβλέπονται… σεμινάρια!

Όχι, αυτή την εβδομάδα δεν είχαμε τίποτε συνταρακτικό από την πλευρά του Μακάριου Λαζαρίδη. Προβλέπω ότι θα επανέλθει δριμύτερος.

Σχόλιο στο facebook με την υπογραφή θεριζοαλωνιστικο συγκροτημα Αφοι Παπαζουδη, κάτω από δήλωση του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη σχετική με τη Συμφωνία των Πρεσπών: Η αριστερά του κωλου στη φάτσα σου ρε αρχιδι μορφιδη που θα πάει θα σας πετύχουμε στην Καβάλα και με τον άλλον τον διανοουμενο τον εμανουηλιδη θα σου ξεριζωσω το μουστάκι προδότη. Να ρωτήσω πού «βόσκει» η Εισαγγελία Καβάλας ή άδικος κόπος;

Greece’s Next Top Model, Pavlos Melas

Μέσα σε όλη αυτήν τη φασαρία για τα χημικά που έπεσαν στο Συλλαλητήριο, προσπεράστηκε το γεγονός ότι τραυματισμούς είχαμε ΜΟΝΟ από την πλευρά των φωτορεπόρτερ, με τους τραμπούκους χρυσαυγίτες να πρωτοστατούν στους ξυλοδαρμούς.

Κι όμως είναι αλήθεια! Υπάρχει οργάνωση με το όνομα Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821! Προσφάτως δε, τα μέλη της επισκέφτηκαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεν βλέπω να το τερματίζουμε.

Ραδιενεργά Σουβλάκια. Αφρικανός από τη Νάουσα. Μετρητής κόσμου που δεν λειτούργησε επειδή πνίγηκε από δακρυγόνα. Παπάδες αγκαλιά με ασπιδοφόρους… Οι Monty Pythons ανήκουν πια στο παρελθόν!

Εγώ γιατί νόμιζα το Υπερταμείο;

Αυτή η ομάδα με την ονομασία Hellenic Resistance Department που έκανε οργανωμένη εμφάνιση στο Συλλαλητήριο, θα περάσει «απαρατήρητη»; Ρωτάω γιατί βλέπω τώρα στη Σελίδα της στο facebook κάτι φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει τα μέλη της, παρουσιάζοντας με καμάρι ένα εργαστήριο με αντιδραστήρια, δοχεία και εργαστηριακό εξοπλισμό, ο οποίος παραπέμπει σε κατασκευή εκρηκτικών ουσιών, γεγονός που δεν το λες και… αθώο.

Για μισό τώρα γιατί με «τρώει» από καιρό. Ο Παύλος Μελάς δεν ήταν αυτός που στις επιστολές του έγραφε επανειλημμένα ότι οι ντόπιοι μιλούσαν τη μακεδονική και ότι ο ίδιος δεν καταλάβαινε τίποτε από τα λεγόμενά τους; Κάνω λάθος;

Νόμος υπ’ αριθμόν 2228 περί διαζυγίου του έτους 1921: Εκάτερος των συζύγων δύναται να ζητήσει το διαζύγιο δια μοιχείαν ή διγαμία του ετέρου. Εάν όμως ο λόγος του διαζυγίου είναι μοιχεία του ανδρός, το δικαστήριο δύναται να απορρίψει την αγωγήν, εάν συντρέχουσιν προς τούτο σπουδαίοι λόγοι. Ζητώ ανάσταση, νομοθέτη!

Επειδή ακούγεται πολύ η άποψη ότι η κυβέρνηση έπρεπε να καταφύγει στον λαό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μέσω δημοψηφίσματος να πάρει την τελική της απόφαση, μου ήρθε στο νου η άλλη μεγάλη «εθνική απόφαση» την οποία χειρίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτήν της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αναρωτιέμαι: ποια θα ήταν η ετυμηγορία του ελληνικού λαού εκείνη της περίοδο με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» να αποτελεί το «κινηματικό σουξέ» της Μεταπολίτευσης;

Ο Στάθης Δρογώσης τη «λέει» στον Θανάση Παπακωνσταντίνου για την υπογραφή του στο κείμενο των καλλιτεχνών που τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι σαν να τη «λέει» ο Κλάους Αθανασιάδης στον Ρονάλντο!

Κρατάω τον Λάνθιμο, τον Τσιτσιπά, τον Παπαϊωάννου και ελπίζω…