Απ’ όλα έχουμε

Ελληνορουμανικό Φεστιβάλ Μουσικής με τη συμμετοχή... διάσημων καλλιτεχνών των δύο χωρών πρότεινε η Αναστασία Ιωσηφίδου! Άντε μωρέ, να γεμίσουμε τα Βαλκάνια με... Βέρτηδες!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Από την πιο έγκυρη (και επίσημη) πηγή «ήρθε» η απάντηση στο ερώτημα που είχα απευθύνει πριν από μία εβδομάδα σχετικά με τον αν η ποινή της Κοινωνικής Εργασίας με την οποία είχε καταδικαστεί εκδότης τοπικών Μέσων Ενημέρωσης εκτίεται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. Και η απάντηση «λέει» ότι ο καταδικασμένος «εξοφλεί» την ποινή του (και μάλιστα με συνέπεια) στην Υπηρεσία Πρασίνου.

Με μεγάλη προθυμία και στο όνομα (και καλά) της ενημέρωσης, τοπικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν το (εν είδει ρεπορτάζ) δελτίο Τύπου από την πρώτη «εμφάνιση» του υποψηφίου δημάρχου της Χρυσής Αυτής στην Καβάλα. Θα μπορούσες να το πεις και επικοινωνιακές πλάτες στους νεοναζί της πόλης.

Μούφα οι κηραλοιφές του Βελόπουλου, παίδες. Τρεις μήνες τρίβονται η μάνα μου και η θεια μου, αλλά οι πόνοι, πόνοι. Προχθές τις πρότεινα να παραγγείλουν και τις «επιστολές του Χριστού» μπας και βρουν σωτηρία! Ψυχής, έστω…

Αλήθεια είναι! Από τη στιγμή που η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, η Νέα Δημοκρατία τού αφαίρεσε όλα τα κομματικά και οργανωτικά αξιώματα. Όπως και αλήθεια είναι ότι η τέλεση του αδικήματος έγινε σε χρόνο που ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Σωστά;

Έλα, δεν το πιστεύουν τα μάτια μου! Like σε κείμενό μου από συντρόφισσα της ΛΑΕ; Θα σκάσουν οι οχθροί μας, βρε!

Μετά το περαστικό βίας στο Νοσοκομείο Καβάλας, ήρθαν να προστεθούν αντίστοιχα περιστατικά και σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης! Κάτι εκτροχιάζεται στον συλλογικό μας βίο.

Ελληνορουμανικό Φεστιβάλ Μουσικής με τη συμμετοχή… διάσημων καλλιτεχνών των δύο χωρώνπρότεινε από την Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου! Άντε μωρέ, να γεμίσουμε τα Βαλκάνια με… Βέρτηδες!

Τάκης Θεοδωρόπουλος σε φάση αυτοεξευτελισμού: Στοιχειώδες, κ. Γεωργιάδη. Βλέπεις ένα πρόσωπο που σε διεγείρει. Ρωτάς τι ζώδιο είναι και αμέσως μετά ζητάς ταυτότητα ή τουλάχιστον μια υπεύθυνη δήλωση όπου να εμφανίζεται ευκρινώς και ολογράφως η χρονολογία γεννήσεως, έτοιμη για το ΚΕΠ. Έτσι γίνονται τα πράγματα. Αλλιώς πώς θα πάει μπροστά η Ελλάδα;

Σχόλιο-παρέμβαση πρώην στελέχους του ΚΚΕ, κατόπιν του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ και τώρα του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη: Τότε και οι καταδίκες των παιδιών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για ναρκωτικά, ληστείες, τρομοκρατία αφορούν το πολιτικό σύστημα και το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η ασχετοσύνη συνοδοιπορεί με την εμπάθεια, μοιραίο και το παραλήρημα.

Φωτογραφία κάτω από ανάρτηση του Βαγγέλη Παππά. Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Μαρτίου 2019. Δέκα μέρες μετά, εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη σε κοινή θέα και… αποδοχή!

Πέθανε ο διεθνούς φήμης έμπορος διαμαντιών Εχούντ Λανιάντο κατά την επέμβαση… επιμήκυνσης πέους. Χρίζεται αυτομάτως  α θ ά ν α τ ο ς !

Βλέπω τώρα την Εύα Καϊλή στην Επόμενη μέρα της ΕΡΤ. Η πολιτική αστειότητα στα καλύτερά της.

Την άποψή μου για τον τρόπο με τον οποίο οι δημοτικές αρχές «μεταχειρίζονται» τον δημόσιο χώρο «σπέρνοντας» προτομές και αγάλματα σε κήπους, πλατείες και πάρκα, την έχω εκφράσει αρκετές φορές και δεν κρίνω ότι υπάρχει λόγος να επανέλθω σε αυτή. Αν όμως κάτι έχω να σημειώσω με αφορμή την πρόσφατη τελετή των «αποκαλυπτήριων» της προτομής του Παύλου Μελά, αυτό είναι η «ωραία ατμόσφαιρα» που δημιουργήθηκε από τη συνύπαρξη εκπροσωπών της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ, της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ. Και το «κλείνω» εδώ…

Υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου ο Γιώργος Γερομάρκος! Όχι, δεν θα παρασυρθώ, δεν θα παρασυρθώ!

Διαβάστε το άρθρο της φίλης Άσπας Ζιώγα για την ιστορία (και το μέλλον) της Αλφαβητοπαρέλασης και ελάτε μετά να μιλήσουμε για «μίζερους» και «κολλημένους».

Ο Κώστας Μπακογιάννης στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά: Θέλουμε να διώξουμε από την αυτοδιοίκηση την κομματίλα! Ήταν να μην πάρει φόρα!

Κι όμως, αυτός ο άθλιος θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Σε διόλου τυχαία χρονική στιγμή και θέλοντας να «την πει» στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης καταγράφει μέσα από άρθρο του στο Capital.gr μια συνομιλία του με έναν πανεπιστημιακό (αγνώστων λοιπών στοιχείων) η γνώμη του οποίου επικεντρώνεται στο… χαμηλό επίπεδο των φοιτητών που σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια! Πώς στοιχειοθετείται το φαινόμενο; Αντιγράφω το επίμαχο σημείο του άρθρου:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μού έλεγε (ο πανεπιστημιακός) είναι ότι οι φοιτητές μας στερούνται γνωστικού υποβάθρου. Γενικής παιδείας. Στις θεωρητικές ιδίως σπουδές αυτό μάς δυσκολεύει αφάνταστα. Πώς να μυήσεις έναν νέο στην κλασσική λογοτεχνία άμα δεν έχει διαβάσει στη ζωή του ένα μυθιστόρημα; Πώς να τον εισαγάγεις στη νομική επιστήμη εάν δεν κατέχει ως έννοια τον επαγωγικό συλλογισμό; «Όλα τα θηλαστικά έχουν πνεύμονες. Η φάλαινα έχει πνεύμονες. Άρα;» ρωτάω στο εναρκτήριο μου μάθημα. Σιγή ιχθύος στα έδρανα. «Άρα η φάλαινα είναι θηλαστικό!» τους δίνω την απάντηση και με κοιτούν με γουρλωμένα μάτια…

Για να πω την αλήθεια, και εγώ με γουρλωμένα μάτια θα τον κοίταγα τον «πανεπιστημιακό», κι ας έχω διαβάσει πάνω από ένα μυθιστόρημα στη μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου. Διότι, λίγο παραπάνω να τον σκεφτόμουν τον «επαγωγικό του συλλογισμό», θα κατέληγα στο συμπέρασμα ότι και οι όρνιθες, οι πάπιες και τα πουλιά έχουν πνεύμονες, αλλά θηλαστικά δεν τα λες. Οπότε, ποιώ την νήσσα και πάω παρακάτω…

…όπως ορθά επισημαίνει ο φίλτατος Νίκος Σαραντάκος, επαγωγικός είναι ο συλλογισμός που πηγαίνει από το μερικό στο γενικό. Οι παραπάνω συλλογισμοί δεν πάνε από το μερικό στο γενικό αλλά από το γενικό στο μερικό. Ο συλλογισμός που παρέθεσε ο Ανώνυμος Πανεπιστημιακός (αν υπάρχει), είναι παραγωγικός.

Και κάπως έτσι λέω να ξεκινήσω το δεύτερο βιβλίο της ζωής μου. Έναν… Ντάνο παρακαλώ!

Δεν τους προλαβαίνεις αυτούς τους… άριστους! Δείτε με ποιον τρόπο «τίμησε» την Ημέρα της Γυναίκας πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πώς «αντέδρασε» σε αυτό ο γνωστός αθλητικός παπαρολόγος (και υποψήφιος βουλευτής) Αντώνης Πανούτσος.  

Αν σκεφτώ ότι το «κομματικό περιβάλλον» με το οποίο «συναναστρέφονταν» τόσο καρό ο καθ’ όλα σοβαρός και ευπρεπής συνταγματολόγος Νίκος Αλεβιζάτος, ήταν αυτό του ΚΙΝΑΛ, βρίσκω πολύ λογική την άποψη που εξέφρασε για τον Αλέξη Τσίπρα. Μπροστά στη Φώφη και ο Φωστήρας της Καλλιράχης…  πιάνει πουλιά στον αέρα. 

Άκουσε κανείς τίποτε για τον Νίκο Ξανθόπουλο, τον υποψήφιο δήμαρχο των… Σωρραίων; Τον έχασα και «στέγνωσα» από θέματα.

Ζούμε σε μία χώρα που οι πολίτες της παρακολουθούν ταινίες στο σινεμά σε ποσοστό γύρω στο 10 με 15%, αλλά την ίδια ώρα μπορεί πάνω από το 70% να έχει άποψη για τον Λάνθιμο και τις ταινίες του.

Και τώρα ένα σύντομο βιογραφικό του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου: Μέλος του ΚΚΕ Λονδίνου επί δικτατορίας. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 εργάστηκε κοντά στον Θεόδωρο Πάγκαλο. Κατόπιν διετέλεσε σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το ’90 – 93, πολέμησε ανοιχτά τον Κώστα Καραμανλή. Το 2012 βρέθηκε στο ΛΑΟΣ. Πάνω απ’ όλα ιδεολογική συνέπεια και σταθερότητα.

Σε αποχή μαθητές στο Βαθύ Σάμου για την άφιξη 14 προσφυγόπουλων σε σχολείο. Πάτος… βαθύς!

Και πείτε μου τώρα εσείς: πάει ή δεν πάει για τους φωτογράφους ο Μακάριος στις εκδηλώσεις;

Ονομάζεται Άγης Βερούτης, δηλώνει αρθρογράφος στην εφημερίδα Φιλελεύθερος και ήδη έχει «καπαρώσει» θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στις «λεπτομέρειες» του επαγγελματικού του βίου, ο κύριος Βερούτης διετέλεσε ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας. Δεν γνωρίζω αν και η αφεντιά του ασκούσε τις γνωστές πιέσεις (έως και εκβιασμούς) για να εισπράξει τα χρωστούμενα, αλλά μία καχυποψία αφήστε με να την έχω…

Διάβαζα τις προάλλες ότι και στον Μεσοπόλεμο υπήρχαν κάποιοι «κεντροδεξιοί» που εξομοίωναν την αριστερά με τους φασίστες. Χρειάζεται να πω ποια πλευρά κατέληξαν να υπηρετούν στο τέλος;

Χωρίς πολλά-πολλά λόγια. Αν η Κυβέρνηση θέλει να πατάξει τον χουλιγκανισμό (και τα παρεπόμενά του), ας αρχίσει να ξηλώνει εκπομπές τύπου Τσουκαλά και να “καθαρίζει” τον εσμό των “αθλητικών” ραδιοφώνων! ΧΘΕΣ!

Και δύο θεματάκια με άρωμα… δικαιοσύνης:

Το ένα: ελεύθερος αφέθηκε ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε μετανάστες στη Λέσβο (αυτό το λες και… φυσιολογικό) και το δεύτερο: δημόσια ομολογία ξυλοδαρμού και βιασμού, με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους Εισαγγελείς να κάνουν το κορόιδο. Ή την… νήσσα;

Άντε, να πέφτουν οι μάσκες, να μπαίνουμε σιγά – σιγά στη Σαρακοστή. Μπας και…