Τα παιδία παίζει

Περιοδεία του Πάνου Γερουλάνου στα Εξάρχεια! Ένα άβατο είχαμε, πάει και αυτό!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Πριν από έναν περίπου μήνα (και ασχέτως του «τρόπου») η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας έκρινε ως θετική τη θητεία του Καλλιτεχνικού του Διευθυντή και, εξ αυτού ορμώμενη, την ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια. Και επαναλαμβάνω: ασχέτως του «τρόπου» και των διαδικασιών. Προχθές, η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο, ανακοινώνοντας μάλιστα και το όνομα του αντικαταστάτη του! Και ρωτάω:

Οι διοικήσεις του Δήμου λειτουργούν κατά περίσταση; Έχουν ή όχι έναν συγκεκριμένο «κώδικα αξιολόγησης»; Με ποια κριτήρια θεωρήθηκε «άλλου επιπέδου» η θητεία και η προσφορά του Ιούλιου Παπαδόπουλου σε σχέση με αυτήν του Θοδωρή Γκόνη; Πόσες και ποιες ήταν οι υποψηφιότητες που διεκδίκησαν τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή; Τέλος (;), ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα που κάνουν τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή να υπερέχει του (αναμφίβολα δοκιμασμένου και πετυχημένου) Ιούλιου Παπαδόπουλου;

Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Καβάλα κέντρο αλιευτικού τουρισμού! Δεν θα αφήσουμε να έρχονται οι ξένοι να ψαρεύουν τα ψαριά μας και να αλλοιώνουν τον βυθό μας! Τέλος!

Από την παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου Θάσου Ελευθέριου Κυριακίδη: … Και βέβαια, σαν νέος άνθρωπος, έχει μία πολύ όμορφη σύζυγο και δύο παιδιά που του δίνουν δύναμη. Εκθαμβωτικόν!

Να εικάσω ότι το ως άνω «εκθαμβωτικόν» ήτο έμπνευση της δημοσιογράφου-παρουσιάστριας Χριστίνας Νεφραίμ; Αν ναι, λαμβάνει αυτομάτως (και αυτοδικαίως) θέση εις το πάνθεον με τις… λατρείες μου!

Έτερον από την εκδήλωση του κυρίου Κυριακίδη: άμα τη λήξει της εκδηλώσεως, ο Μακάριος Λαζαρίδης προβαίνει εις δηλώσεις (αλίμονο), λέγοντας ότι σήμερα ξημέρωσε μία καινούρια ημέρα για τη Θάσο. Ουδεμία διάθεση έχω να χαλάσω το ειδυλλιακό τοπίο που περιγράφει ο (κατέχων θέση πρωταγωνιστή στο πάνθεον που προανέφερα) Μακάριος Λαζαρίδης, θέλω όμως να τον πληροφορήσω ότι η επόμενη ημέρα στη Θάσο ήταν ολόιδια με τις προηγούμενες. Τα προβατάκια έβοσκαν αμέριμνα στο χορταράκι, στα κοτέτσια οι κοτούλες κο κο κο, τα κοκοράκια κι κι ρι κι κι, ο Θόδωρος ο Φάκας στις 9 ακριβώς μας ενημέρωσε από τα μεγάφωνα ότι το ιχθυοπωλείο έφερε φρέσκα ψάρια και το Κομάν στο έμπα του χωριού μεριμνούσε για τις κοινωνικές πληροφορίες που έτρεχαν… Κλασικά πράγματα, δηλαδή.

Σας έχω όμως κι άλλο από το προεκλογικό εβέντ του κυρίου Κυριακίδη. Τη στιγμή αυτή κάνει δηλώσεις ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Στούπος. Ας τον ακούσουμε παρακαλώ: Το καινούριο είναι που έχει όλη την όρεξη, τη διάθεση και την αγάπη για να αλλάξει κάτι για τις επόμενες γενιές… Γιατί έχω πει πολλές φορές κατ’ επανάληψι ότι οι επόμενες γενιές θα έχουν εικόνα και ήχο! Άρα κάτι θα πρέπει να κάνουμε γι αυτές. Και νομίζω οι είμαστε μια γένια που είστε ανάμεσα στη γενιά των γονιών μας και στη γενιά που ήρθε και είμαστε και μέσα στη τεχνολογία. Γάμησα εγώ πρόεδρο του Εδεσσαϊκού!

Εκτός από τον (εν πολλοίς επίσημο) «νεοδημοκρατικό κύκλο» που παραβρέθηκε στην «πρώτη» του κυρίου Κυριακίδη, παρών δήλωσε και κάποιος εκπρόσωπος των ΑΧΕΠΑΝΣ. Να υποθέσω κάτι ή να το αφήσω να… τρέχει;

Όταν ο ρόλος του Κατακουζηνού γίνεται βίωμα!

Πριν λίγες ημέρες έγινε στη Λετονία «παρέλαση μνήμης» για τους συμμετέχοντες Λετονούς στα Τάγματα Θανάτου των SS. Τα Τάγματα που εκτέλεσαν πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους (κυρίως Εβραίους) μεταξύ 1941-1945. Σημειώνω: Η Λετονία είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, στο 40% ανέρχεται το ποσοστό των Βέλγων πολιτών που τάχθηκε υπέρ στο να μην παρέχεται περίθαλψη στα άτομα άνω των 85 ετών, ώστε να μειωθούν οι δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος! Πλημυρίζει από αισιοδοξία η Ευρώπη!

Όταν ο τρομοκράτης είναι αραβικής καταγωγής, το βάρος ευθύνης το ρίχνουμε στη θρησκεία του. Όταν είναι λευκός χριστιανός, η ευθύνη βαραίνει τα… βιντεογκέιμς.

Μετά από ψυχολογικούς ελέγχους, αφαιρέθηκε το όπλο από 700 περίπου Έλληνες αστυνομικούς! Ας το έχουμε υπ’ όψιν…

Σε εκπομπή του ΣΚΑΪ (αν δεν κάνω λάθος στους –και καλά– Αταίριαστους) το κορυφαίο σχόλιο για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία ήταν το: Τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά

Και αφού «συμβαίνουν αυτά», τι πιο φυσιολογικό τα θετικά σχόλια των αναγνωστών του Πρώτου Θέματος για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία να ανέρχονται στο ποσοστό του 75%!

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας γνώριζαν ότι ο Πύργος στη Λα Πας της Βολιβίας δεν είναι η κατοικία του πρόεδρου Μοράλες και απλά «έπαιξαν» επικοινωνιακά με το θέμα. Γιατί αν δεν το γνώριζαν και μιλούσαν σοβαρά, τότε η τραγωδία σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Σκέφτομαι ότι κάποτε διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν ο Ξενοφών Ζολώτας και όσο νάναι μία κατάθλιψη με πιάνει όταν αρχίζω τις συγκρίσεις.

Στα (πολύ) καλά νέα των ημερών, οι Βούλγαροι αστυνομικοί των ΜΑΤ που ψέκασαν κατά λάθος τους εαυτούς τους! Ούτε συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ να ήταν!

Περιοδεία του Πάνου Γερουλάνου στα Εξάρχεια! Ένα άβατο είχαμε, πάει και αυτό!

Πρόσφατη φωτογραφία από το καταπράσινο νησί της Θάσου. Εδώ, «ντυμένο» στα… ολόλευκα!

Δεν μπορεί να συμβαίνει! Ο Λιακόπουλος πουλάει συμπληρώματα διατροφής και κατά πώς λέει, το ένα εξ αυτών είναι το ίδιο που έπαιρναν οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γινόταν ανίκητοι στις μάχες!

Μέγα πνευματικό και πολιτιστικό επίτευγμα! Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων στην Αθήνα! Εκδοτικοί  θ η σ α υ ρ ο ί !

Θα περιμένω να γίνουν οι εκλογές να μετρήσω τις ψήφους του Γιάννη Λοβέρδου και μετά θα πάρω την απόφαση αν θα πάω να μονάσω ή όχι.

Four more years φώναζαν τα μέλη της Ελληνικής Ομογένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής του για την 25η Μαρτίου, απευθυνόμενα στον Τραμπ. Κάτι τέτοια ακούει ο Μητσοτάκης και ζητάει να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις ελληνικές εκλογές οι πέραν του Ατλαντικού πατριώτες μας.

Σταμάτης Μαλέλης: Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό τη Φώφη Γεννηματά. Ναι, και τον ίδιο να επιστρέψει στη θέση του υπεύθυνου του δελτίου ειδήσεων του STAR μαζί με την… Πετρούλα!

ΚΑΙ γυπαετός ο Γιάννης!

Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι, αλλά κάποιοι πρέπει να τα μαζέψουν αυτά τα μαλακισμένα που «στέλνουν» τα αντιφασιστικά τους μηνύματα μέσω εκρήξεων και βανδαλισμών. Και να τους πουν ότι οι Χρυσαυγίτες τρίβουν τα χέρια τους με κάτι τέτοια. Εκτός κι αν «παίζει» τίποτε άλλο, πιο ύποπτο…

Και για να δείτε πώς «αξιοποιούν» τέτοιου είδους γεγονότα τα Μέσα Ενημέρωσης που δεν έχουν καμία ηθική και πολιτική αναστολή στην προβολή των ναζί της Χρυσής Αυγής, ιδού ο τίτλος από το ρεπορτάζ του NeapolisNews: Τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε την Καβάλα!

Μητροπολίτης Σάμου: Βασικό πρόβλημα του νησιού είναι το μεταναστευτικό. Η συνύπαρξη θρησκειών θα αλλοιώσει την Ελληνορθοδοξία μας. Δεν χτυπάς, Δέσποτα, κανένα τηλέφωνο στους Μητροπολίτες της Ξάνθης και της Κομοτηνής να σου κάνουν μία ενημέρωση περί συνύπαρξης; Μπας και… στανιάρετε.

Καινούριο λεξικό ισχύει από σήμερα στις μεγάλες εταιρίες. Βάσει αυτού, η λέξη «απόλυση» αντικαθίσταται με τη φράση… απελευθέρωση θέσης!

Η Βίκυ Φλέσσα προς τον κύριο Μπαμπινιώτη: Ο Θεός να μου κόβει μέρες και να σας τις δίνει σε γλωσσολογική γνώση κύριε Καθηγητά. Με κάτι τέτοια λυγάω σαν… άντρας!

Γιώργος Κύρτσος: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρειάζεται τον Όρμπαν. Επιτέλους και μία αλήθεια!

Προχθές ήταν παγκόσμια ημέρα της μπριζόλας και της… πίπας! Ποια Σαρακοστή και ποια εγκράτεια!

Στην επάνω φωτογραφία, μέρος από τα προσωπικά αντικείμενα του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας. Στη κάτω φωτογραφία, Έλληνες οπαδοί της Εθνικής Ελλάδος. Ολοφάνερο νομίζω το… σύμβολο που τους ενώνει!

Ανακάλυψα καινούριο αστέρι και είπα να σας το συστήσω! Ονομάζεται Κωνσταντίνος Λεντάκης, αρθρογραφεί στην (πού αλλού;) AthensVoice και, όπως ενημερώνομαι από το βιογραφικό του, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το 2017 αναγορεύτηκε διδάκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Μέχρις εδώ… ομαλά.

Τα «ανώμαλα» (και τα «κουλά») ξεκινούν από την ανάγνωση του πρόσφατου άρθρου του με τίτλο: Ο προσηλυτισμός της μαθητικής νεολαίας στην αριστερά μέσω της Κοινωνιολογίας και με υπότιτλο: Η ένταξη της κοινωνιολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είναι τίποτα άλλο παρά πλύση εγκεφάλου σε ανήλικους μαθητές.

Παρένθεση και επανέρχομαι: ο κύριος αυτός (νεαρούλης γιάπις αν κρίνω από τη φωτογραφία του) διδάσκει σε πανεπιστημιακή σχολή και (το τραγικότερο) υπάρχουν φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματά του. Κλείνει η παρένθεση.

Μέσα από τον «θεωρητικό πανζουρλισμό» του άρθρου του, σταχυολογώ δύο «ατάκες», ενδεικτικές του «καθηγητικού είδους» που εκπροσωπεί σήμερα ο κύριος Λεντάκης. Η πρώτη: Οι μαθητές του Λυκείου θα όφειλαν να μάθουν γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη είναι μια δηλητηριώδης ουσία για την κοινωνία και γιατί είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την φυλετική καθαρότητα, που προήγαγε ο φασισμός… Και η δεύτερη: Η πλειοψηφία των φοιτητών στα ΑΕΙ είναι γυναίκες, ενώ στις φυλακές οι γυναίκες ούτε που πλησιάζουν το 10% του συνολικού αριθμού κρατουμένων, γεγονός ακυρώνει τον ισχυρισμό ότι στην Ελληνική κοινωνία επικρατεί η ανδρική κυριαρχία…

Για περισσότερα, δώστε μερικά κλικ παραπάνω στην Athens Voice και διαβάστε τα «περισπούδαστα» του καθηγητή. Ο οποίος, λησμόνησα να σας πω, το 2014 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος των υπουργών Αβραμόπουλου και Δένδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτά και… σε καλή μεριά!

Πάω παρέλαση…