Προσκυνητής

Οι μέρες πλησιάζουν και το μεγάλο και διαχρονικό δίλλημα επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο: Γαϊτάνος ή Σαντιγκάι; Εδώ σας θέλω!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Δεν έχω κανέναν λόγο να μην πιστέψω τα όσα (σοβαρότατα) καταγγέλλει ο Γιάννης Εριφυλλίδης για τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου ο οποίος, συνοδός γαρ των παιδιών του Ωδείου που ταξίδευαν για τη Βάρνα, έδωσε εντολή στον οδηγό του λεωφορείου (στην ουσία εξαναγκάζοντάς τον) να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς τα ελληνικά οχυρά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό (και στόχο;) να προβεί σε… ξενάγηση!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρόεδρος-απόστρατος ανέλαβε και ρόλο ιστορικού, μιλώντας με μεγάλη υπερηφάνεια για τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο και τον τρόπο που διέταξε να τυφλωθούν σχεδόν 15.000 αιχμάλωτοι Βούλγαροι στρατιώτες!!!

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Τζάτζαρης βγάζει τον «στρατόκαυλο εαυτό» του, επωφελούμενος (και εκμεταλλευόμενος) την πολιτική του θέση, η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά η κυρία Τσανάκα οφείλει να τον «τελειώσει» από τη διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου. Σε αντίθετη περίπτωση, η κάλυψη και η ανοχή σημαίνει ταύτιση και συνενοχή.

Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω…

Πείτε μου, καλέ εσείς που τα ξέρετε καλύτερα. Πόσους προέδρους έχει το Σωματείο Εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων; Έχω μπερδευτεί. Ειδικά όταν βλέπω αυτόν τον συνδικαλιστή να κυκλοφορεί με κάτι φο εικονίσματα στα γραφεία των Μητροπόλεων!

Και δεν μου φτάνει το μπέρδεμα, έχω χάσει ΚΑΙ Κουνάκο, έχω χάσει ΚΑΙ Ξανθόπουλο, έχω χάσει ΚΑΙ Θανασάκη Κολυβά. Θα «μπω» Silver Alert…

Μπήκα! Και βρήκα Θανασάκη Κολυβά!  Α π ο θ έ ω σ η !  Συνταγματολόγος, γεωπολιτικός αναλυτής, κοινωνιολόγος, ιστορικός, οικονομολόγος. Να μην αβασκαθεί, μωρέ…

Κι άλλο… εύρημα! Ο Κουνάκος τακίμιασε με Μάκη Παπαδόπουλο! Δύσκολο πράγμα η… μοναξιά!

Αλλάζω κλίμα: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο μέσος όρος χρόνου της σεξουαλικής επαφής είναι 5,4 λεπτά! Α, ρε κουφάλα καπιταλισμέ! Όλα στο όρθιο και στην ξεπέτα!

Να είσαι πρόεδρος μιας ολόκληρης χώρας και να σε λένε… Τσαπούτοβα! Λέει;

Εντάξει, «φρούτα» ευδοκιμούν παντού, αλλά εκεί στη Νέα Δημοκρατία το πάνε για… εντατική καλλιέργεια! Πρόσφατο δείγμα «παραγωγής» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Άκης Τσελέντης, γνωστός και ως… σεισμολόγος-μέντιουμ. Για να έχετε και εσείς μία εικόνα του «πολιτικού μεγέθους» του ανδρός, σταχυολογώ μερικά από τα «ψαγμένα» του:

  • Χθες ένας από τους χιλιάδες φίλους μου, μου έγραψε μόνο 4 λέξεις που τάλεγαν όλα «ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ».
  • Γιαυτό κατεβαίνω για Ευρωβουλή για να αγωνιστώ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  • Μαζί με τον φίλο μου τ. Διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών και υψηλόβαθμου στελέχους της Εκκλησίας συζητάμε για το πως με τη συμμετοχή μου στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορέσω να αντλήσω πόρους για την πολιτιστική μας κληρονομιά με έμφαση στους Ιερούς Ναούς (σεισμικά αθωράκιστοι), τα Μοναστήρια κλπ…

Και η αποθέωση (μαζί με το ερώτημα): όταν ο Ραφαήλ ζωγράφιζε τη Σχολή των Αθηνών, οι Έλληνες μήπως ήταν σε… φάση βελανίδια;

Πολύ λογικό μία χυδαία συνέντευξη όπως αυτή του στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου στον δημοσιογράφο (άντε και κριτικό κινηματογράφου) Δημήτρη Δανίκα να δημοσιευθεί στο Πρώτο Θέμα. Όμοιος στους όμοιους κι ο εμετός αντάμα.

Και με την ευκαιρία, κάτι από τα παλιά: τον Λευτέρη Παπαδόπουλο τον γνώρισα προσωπικά στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Πάει να πει, στη μεγάλη του ακμή και στις μεγάλες του δόξες. Καλεσμένος από τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και τιμώμενος με ένα αφιέρωμα από εκείνα που τα «τραβούσε» η εποχή. Τον «έζησα» σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα και χωρίς καμία υπερβολή, η συναναστροφή μαζί του αποδείχθηκε πέρα για πέρα… κούφια. Κενή περιεχομένου. Πληκτική και αδιάφορη. Αστειάκια της συμφοράς, κουτσομπολιά, έπαρση και «αντριλίκι», ανακατωμένα με μία οσμή «εκλεπτυσμένου αυριανισμού». Και καλά ο… γαμάω!

Με λίγα λόγια, ουδεμία έκπληξη οι χυδαιότητες που εκτόξευσε στην περιβόητη συνέντευξή του. Απλά το γήρας συνετέλεσε έτι περισσότερο στο ξεχαρβάλωμα.

Τι έγινε, ρε παιδιά; Πριν από τον αγώνα του ΑΟΚ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ακούω από τα μεγάφωνα του γηπέδου τον Εθνικό Ύμνο; Πάμε καλά ή έχουμε σαλέψει… ομαδικώς;

Στην Πολωνία του 21ου αιώνα παπάδες καίνε βιβλία στους δρόμους και τις πλατείες για να είναι «συνεπείς με τον λόγο του Θεού». Καιγόμαστε γενικά…

Στα πιο κοντινά μας, εκκλησία στο Μαρούσι ζητά από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν νονοί, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι… κουνιστοί!

Για  τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση, η ολιγομελής ομάδα που την «έπεσε» στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνθήματα και βρισιές ήταν «σεσημασμένοι χρυσαυγίτες». Σωστή η εκτίμηση. Μία βδομάδα όμως πριν, όταν τα ίδια άτομα την «έπεσαν» στον Νίκο Παππά, για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα Μέσα Ενημέρωσης ήταν… πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι μέρες πλησιάζουν και το μεγάλο και διαχρονικό δίλλημα επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο: Γαϊτάνος ή Σαντιγκάι; Εδώ σας θέλω!

Μόνο σε εμένα «βγάζει» τσογλανιά αυτός ο Κυρανάκης; Και δεν το λέω με αφορμή το καινούριο που ξεφούρνισε ότι άλλο κομμουνιστής και άλλο έλληνας. Είναι από καιρό που την έχω εντοπίσει.

Κώστας Μπακογιάννης: Για τα ναρκωτικά χρειαζόμαστε ένα ολιστικό σχέδιο, στοχοθεσία και συμπράξεις. Αφήνω στην άκρη το «τρέχα γύρευε» του νοήματος και επειδή μία καχυποψία την έχω, αναρωτιέμαι: μπας και το αφήγημα «μυρίζει» ιδιωτική πρωτοβουλία;

Και μετά από τα ναρκωτικά, στο… παρεμπόριο! Βγήκε ο αθεόφοβος με κάμερα να καταγράψει την «ανομία» γύρω από την ΑΣΟΕΕ, μιλώντας για «νταβατζήδες» και «απαγορευμένες ζώνες»! Ποιος Πιπίνης και ποιος Τσιαμτσίκας!

Ένα ακόμη από το ρεπερτόριο Μπακογιάννη: του ζητάει ο δημοσιογράφος (και συγκεκριμένα ο Σεραφείμ Κοτρώτσος) να του πει πώς θα λύσει ο ίδιος, αν εκλεγεί δήμαρχος, το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και απαντάει με… καλύτερο φωτισμό!

Η πλάκα; Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό του είναι ο σημερινός αντιδήμαρχος που χειρίζεται τα θέματα ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας!

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη η Ιταλία, η Δανία και το Βέλγιο! Σε κάτι τέτοια «πρωταθλήματα» υποτίθεται ότι παίζουμε χωρίς αντίπαλο!

Να θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο του νόμου που δίνει δικαίωμα ψήφου στους νέους και τις νέες που έχουν κλείσει τα 17 χρόνια;

Μη σας παρακαλώ! Όχι άλλες φωτογραφίες με υποψηφίους να κρατάνε το σακάκι στον ώμο!

Μείζον δεν είναι, άλλα μόνο τέσσερεις εργάτες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ;

Τον Μακάριο Λαζαρίδη τον είχα πάρει εξ αρχής στην πλάκα. Κάτι σαν… βούτυρο στο ψωμί μου. Και αυτός, όλο αυτό το διάστημα που «παραγοντίζει» ασυστόλως και αμετροεπώς, φροντίζει με τις επιλογές και τις παρεμβάσεις του να δικαιώνει συνεχώς την επιλογή μου. Ποικιλοτρόπως. Όπως και προχθές, που με τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τα ΕΛΤΑ της Νέας Καρβάλης, ήρθε να προσθέσει άλλο ένα «νούμερο» στην «πολιτική επιθεώρηση» που παράγει αγνοώντας ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι πρώην κρατικό μονοπώλιο (και για να γίνουν «πρώην», φρόντισαν συγκεκριμένες κυβερνήσεις) και σήμερα είναι ανώνυμη εταιρία με μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Έχει όμως και συνέχεια το καινούριο «νούμερο» του Μακάριου Λαζαρίδη. Λέει: Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας το 2014 έφταναν στα 50,6 εκατ. ευρώ και το 2017 περιορίστηκαν στα μόλις 4,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά η εταιρεία είχε ζημιές 15,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όποιος όμως δεν επαναπαυθεί στα λεγόμενά του και «επισκεφθεί» την επίσημη σελίδα των ΕΛΤΑ θα διαβάσει: Έσοδα για το 2017, 340,8 εκατομμύρια ευρώ και καθαρό εισόδημα για την ίδια χρονιά 15,52 εκατομμύρια ευρώ.

Όπερ μεθερμηνευόμενο; Ή βλαξ ή ψεύτης. Και μεταξύ μας, προτιμώ να ισχύει η δεύτερη εκδοχή γιατί η πρώτη… ανίκητη!

Α γεια σου!

Και για επίλογο, τρία τηλεοπτικά στιγμιότυπα διόλου αθώα:

Επί τρεις συνεχόμενες ημέρες τα τοπικά μας κανάλια παρουσιάζουν για πάνω από μισή ώρα το καθένα σειρά από ρεπορτάζ που αναφέρονται σε μικροκλοπές σπιτιών και καταστημάτων. Ενίοτε και σε απόπειρες. Τι «εισπράττει» ο (κατά κανόνα ηλικιωμένος) θεατής; Φόβο!

Σχεδόν ως κεντρική είδηση «παίζει» η κάθοδος στις Ευρωεκλογές ενός κόμματος που λέγεται Ελεύθερη Πατρίδα (το πιάσατε το υπονοούμενο) και οι δηλώσεις κάποιου (και καλά) Διεθνολόγου που ακούει στο όνομα Γιάννης Μήτσιος, οι παρεμβάσεις του οποίου επεκτείνονται και σε ρεπορτάζ για το πέρασμα προσφύγων και μεταναστών από τον Έβρο! Τι «εισπράττει» ο θεατής; Φόβο!

Πάνω από πέντε λεπτά, ρεπορτάζ από την «εμφάνιση» στη Καβάλα του (υπόδικου) βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και των ομοϊδεατών του με την ιδεολογική ατζέντα των ναζί να κάνει επικοινωνιακό πάρτι. Τι «εισπράττει» ο θεατής μετά από τον φόβο που έχει προηγηθεί; Την ενδεχόμενη λύση!

Πώς το έλεγε η Σαπφώ Νοτάρα; Μπουρλότο;