Καλοκαίρι τέλος!

Τώρα ΚΑΙ Φεστιβάλ Νεολαίας από τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου! Τρέμει η... ΚΝΕ!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Λέω να ξεκινήσουμε από τα θετικά των τελευταίων ημερών…

Πρώτο και κύριο: ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στους γιατρούς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας για την πρωτοβουλία τους να εμβολιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα πάνε σχολείο! Πράξη ανθρωπιάς και ευσυνειδησίας σε δύσκολους (και δύσοσμους) καιρούς! Θα προσέθετα και πράξη πολιτικής γενναιότητας, αν αναλογισυούμε ότι αυτή συνέβη «κόντρα» στην αθλιότητα των οδηγιών Βρούτση περί ΑΜΚΑ.

Δεύτερο και συνάμα αισιόδοξο: η απόφαση-επιλογή του Θόδωρου Μουριάδη να αναθέσει στον Άλκη Ζοπόγλου την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Cosmopolis. Χρόνια τώρα «φώναζε» η ανάγκη ανανέωσης του συγκεκριμένου θεσμού και η «απαγκίστρωσή» του από τον (στα όρια του γραφικού) φολκλορισμό του.

Τρίτο δεν έχει…

Έχει όμως Μακάριο! Στα επικοινωνιακά «κατορθώματα» του οποίου προστέθηκε και η συμμετοχή του στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας με τους ιδιοκτήτες των δύο ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Καβάλας-Θάσου και Κεραμωτής-Θάσου. Μετά το πέρας της συσκέψεως, έμπλεος από σιγουριά, δήλωσε ότι θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των δρομολογίων Καβάλας-Θάσου. Δύο παρατηρήσεις μόνο: για κάποιον περίεργο (;) λόγο, «χάνεται» εντελώς η αναφορά στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας (που είναι και το κύριο ζητούμενο της… εύρυθμης), ενώ δεν αποσαφηνίζεται ο αριθμός των δρομολογίων που θα καθιστούσαν εύρυθμη την λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής.

Και επειδή δεν γνωρίζω ποιες «επαφές» έχει με το νησί ο Μακάριος Λαζαρίδης, ας του πει κάποιος ότι «επί προηγούμενης κυβέρνησης» γινόντουσαν τα ίδια ακριβώς δρομολόγια που γινόντουσαν και επί της… προ-προηγούμενης! Όπως επίσης ότι όλα αυτά, πια, τα επηρεάζει (ή τα καθορίζει;) και μία ευρωπαϊκή Οδηγία.

Η NASA έβγαλε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει και επίσημα ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλός της, αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω την Τατιάνα Στεφανίδου που λέει ότι υπήρξε.

Με την ευκαιρία, σας έχω και μία πρώτη γνωριμία με την Ελένη Αντωνιάδου…

Όσο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, αυτό πάει στη Σώτη Τριανταφύλλου! Το λες και… κανονικότητα!

Η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ιρλανδίας Ρουθ Κόπινγκερ, σε ομιλία της στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο, αποκάλυψε (υπό μορφή καταγγελίας) ότι πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες ακινήτων, αντί για ενοίκιο ζητούν από τους ενοικιαστές… σεξ! Κι αν ιδιοκτήτρια είναι καμία… milfάρα, πού το κακό;

Όπως ενημερώνομαι από το Ποντίκι, η Γιάννα Αγγελοπούλου συνέφαγε με τρεις πρωθυπουργός στη δεξίωση της Φιλοθέης! Το πάει για… Ζωζώ Σαπουντζάκη!

Με 45.000.000 ευρώ θα αγοράσει ο Μαρινάκης τη NOVA! Για την εξαγορά του VAR, θα σας γελάσω…

Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι η NOVA χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 325.000.000 ευρώ. Κι αν το έχετε με τη μαντική, μπορείτε να βρείτε ποιοι θα πληρώσουν τη «χασούρα».

Στα πολύ κοντινά μας…

Άδωνις Γεωργιάδης στον Αnt1: Από την ποιότητα των ερευνών που διαβάζω για τη Novartis και το FBI έχω χάσει πάσα ιδέα για το FBI. Μάλλον πρέπει να μάθουν από την Ελληνική Αστυνομία πώς γίνονται οι δουλειές, γιατί δεν τους βλέπω καλά. Να τους πουλήσει νανογιλέκα μπας και στρώσουν…

Εκπτώσεις στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα κτίσματα «φέρνει» το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Αν τώρα θυμηθούμε πώς το 2014 το The Mall Athens του Ομίλου Λάτση από αυθαίρετο μετατράπηκε σε «στρατηγική επένδυση», γίνεται ολοφάνερο ποιοι τρίβουν από τώρα τα χέρια τους…

Καλοπροαίρετα (και χριστιανικά) μιλώντας: το όραμα ενός κληρικού (πολλώ δε μάλλον ενός Μητροπολίτη) θα πρέπει να είναι η διδαχή της Αγάπης και πώς αυτή θα μπολιαστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, τα περί Μεγάρων Μουσικής και Συνεδριακών Κέντρων, όχι απλά έπονται, αλλά ακυρώνουν εν πολλοίς και τον ρόλο της καθ’ ημάς Εκκλησίας. Νομίζω…

[Εννοείται ότι δεν μπαίνω στην ουσία του «μητροπολιτικού οράματος» καθότι βοά η κατάντια τόσο των δύο Συνεδριακών Κέντρων του νομού –το ένα μάλιστα της ίδιας της Μητροπόλεως– όσο και του Μεγάρου Μουσικής της κοντινής μας Κομοτηνής.]

Στη συνέντευξή του στην Νέα Εγνατία, εκτός από τα περί Μεγάρων και Κέντρων, ο Μητροπολίτης Φιλίππων επανέφερε και το θέμα του Κέντρου Απεξάρτησης. Θα το ξαναπώ: αν ο κύριος Στέφανος επιθυμεί να συνδράμει σε ένα τόσο σημαντικό έργο, πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση, πρέπον και σωστό θα ήταν να μιλήσει (πρωτίστως δε, να ακούσει) τους ανθρώπους και τους θεραπευτές που (θυσιαστικά, θα έλεγα) εργάζονται στο τοπικό παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, να αφουγκραστεί τις αγωνίες των οικογενειών που εμπλέκονται στο «κεφάλαιο των εξαρτήσεων» και (πάνω απ’ όλα) να βρει χρόνο και να καθίσει με όλους εκείνους τους νέους που πάλεψαν την εξάρτηση μέσα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και τώρα ατενίζουν το μέλλον τους καθαροί και αισιόδοξοι. Αν έτσι συμβεί, τότε στην κουβέντα αυτή δεν θα έχουν θέση ούτε εργολάβοι ούτε τεχνικοί ούτε Ιατρικές Εταιρίες ούτε κατασκευαστικά οράματα, άλλα μόνον η ανάγκη στήριξης ενός έργου που δεκαετίες τώρα φροντίζει για την «ανάσταση» εκατοντάδων ζωών. Το έργο του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός.

Μία ερώτηση προς τον Θόδωρο Μουριάδη: όταν λέει ότι θα ζητήσει από τον Χρυσοχοΐδη και τον Κουμουτσάκο να αστυνομευτεί καλύτερα το Περιγιάλι και να μην έρχονται νέοι πρόσφυγες στη θέση αυτών που φεύγουν από το camp, δεν υπονοεί ευθέως ότι οι πρόσφυγες εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές; Και επειδή τον θεωρώ υπεύθυνο άνθρωπο (για πολιτικό, θα δείξει), δεν θα ήταν φρόνιμο να προσκομίσει επίσημα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα… υπονοούμενα; Γιατί, σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ταυτίζει τον θεσμικό του ρόλο με τις δημοσιογραφικές αρλούμπες των τοπικών καναλιών και ραδιοφώνων και να ρίχνει λάδι στις ρατσιστικές κραυγές του διαδικτύου.

Ένα μικρό δείγμα του τρόπου που δίνονται στις μέρες μας τα διάφορα βραβεία. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα εμπλέκεται και η «περίπτωση» της Ελένης Αντωνιάδου την εποχή που πρόεδρος της κριτικής επιτροπής (!!!) ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής –πλέον– της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει μέσα στη Βουλή ότι το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό και ότι θα πρέπει να βρούμε τη σωστή τιμή. Θέλει ο λαγός να κρυφτεί και ο ζήλος δεν τον αφήνει…

Κιχ από τα Μέσα Ενημέρωσης για την αποχώρηση των Αράβων και Κινέζων επενδυτών από το επιχειρηματικό πρότζεκτ του Ομίλου Λάτση για το Ελληνικό. Φαντάζεστε τι θα γράφονταν και τι θα ακούγονταν αν ήταν στην κυβέρνηση οι Μαδουραίοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Τώρα ΚΑΙ Φεστιβάλ Νεολαίας από τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου! Τρέμει η… ΚΝΕ!

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη: Στη φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, πρώτα θα παρελάσουν τα σχολεία και μετά οι σύλλογοι. Μιλάμε για μεγάλη καινοτομία! Άσε που, όπως τον κόβω, θα κουράστηκε και πολύ για να τη… συλλάβει!

Ακούω τοπικά ραδιόφωνα, βλέπω τοπικά και περιφερειακά κανάλια και σκέφτομαι: ναι, και λάθη και αβλεψίες και προχειρότητες και αφέλειες και ανοησίες υπήρξαν επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγαλύτερο όμως λάθος του ήταν που δεν τόλμησε να βάλει φρένο στην ανομία του κάθε τυχάρπαστου ιδιώτη που, μέσα σε μία νύχτα, έστηνε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, εκμεταλλευόμενος το νομοθετικό «άσυλο» που (απλόχερα) του παρείχαν οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας». Το αποτέλεσμα αυτής της ατολμίας είναι να «λουζόμαστε» σήμερα όλη αυτή την «επιχειρηματική» σαβούρα που «ταΐστηκε» από το δημόσιο χρήμα και «θρέφτηκε» από τις υπόγειες διαδρομές που έστηναν μαζί της οι τοπικοί παράγοντες. Και μαζί, ένα είδος «δημοσιογραφίας» που (αν δεν γλύφει και δεν κολακεύει) εκτρέπεται συνεχώς σε παραληρήματα φόβου και ρατσισμού. Και να συμπληρώσω: μικρή σημασία έχει αν ο ΣΥΡΙΖΑ «πλήρωσε» εκλογικά γι’ αυτήν του τη στάση. Το κακό που εκπορεύεται σήμερα από τα ιδιωτικά Μέσα, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα κομματικό κόστος. Είναι κακό για τον ίδιο τον τόπο. Είναι κακό για τη Δημοκρατία, είναι κακό για την Παιδεία, είναι κακό για τον Πολιτισμό!

Ο Μπογιόπουλος στον Ενικό του Χατζηνικολάου, οι της Ελληνοφρένειας στο ραδιόφωνο του Μαρινάκη, η Λιάνα Κανέλλη σχεδόν μόνιμη κάτοικος στις εκπομπές του ΣΚΑΪ… αλλά το ΚΚΕ είναι ενάντια στο σύστημα! Οκέι, εμπεδώθηκε!

Και ένα τελευταίο: γνωρίζει να μου πει κανείς ποια σεμινάρια δημιουργικής γραφής παρακολούθησαν ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος και ο Καζαντζάκης; Απορία το ’χω…

Εις μνήμην Παύλου Φύσσα…